Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Abyste podzim prožili naplno: čtyři tipy na silnou imunitu

Abyste podzim prožili naplno: čtyři tipy na silnou imunitu

A máme tu nevyzpytatelný podzim! Z okna to sice vypadá krásně a vše je zalité sluníčkem, venkovní teploty jsou ale sotva na 10 °C a bez otužování není procházka jen tak v tričku ideálním nápadem. Jak si posílit imunitu a zbavit se nachlazení během pár dnů?

Kromě počasí naši imunitu ovlivňuje také stres, kterého na podzim máme až nad hlavu. Po krásném létu najednou padáme do víru práce, dětem se nelíbí ve škole, do toho spousta zařizování, chvátání a pocuchaných nervů. Často také své povinnosti nestíháme plnit přes den, takže pracujeme do noci a uměle si zkracujeme spánek – i to nám výrazně oslabuje obranyschopnost, organismu zkrátka dochází síly a nemá je kde načerpat. 

Jak na silnou imunitu

Projevuje se to mnoha způsoby, náchylnost ke chřipce, angíně či jiným nemocem je jen jedna část. Může se nám také začít horšit pleť, zvýšit míra vypadávání vlasů, často se nám začnou dělat afty nebo opary. Všechno to jsou typické projevy stresu, bacily v tom bývají nevinně.

Knížecí radu „naplánujte si lépe čas“, si necháme pro sebe. Víme, že to zkrátka v určitá období roku nejde. Připravili jsme pro vás raději soubor produktů a tipů, které vám pomohou typické podzimní neduhy překonat. Které to jsou?

Aby RÝMA zmizela

Na nachlazení, tedy v první fázi hlavně na rýmu asi nikdo z nás nedá dopustit na teplý čaj s medem a citronem. My máme skvělé zkušenosti také s medem s příměsí rakytníku. Na pozdější odkašlávání pak vyzkoušejte med se zázvorem nebo si připravte nápoje, které vás z rýmy vytáhnou.

Rakytník v medu Pleva

Zázvor lékařský v medu Pleva


Bolavý KRK bez prášků

Na bolest krku už bude chtít zabojovat s bacily větším kalibrem. Skvěle se nám osvědčil propolis, který se s ničím nemazlí – doporučujeme Ústní sprej s propolisem a Ústní vodu s propolisem. Můžete si také připravit některý z osvědčených čajů, které s nachlazením pomůžou a ještě si na nich pochutnáte.

Ústní spray s propolisem Pleva

Ústní voda s propolisem Pleva


Na AFTY s propolisem

Propolis je pryskyřičná látka s protizánětlivými a bolesti snižujícími účinky, ničí bakterie, bacily a viry, je také znám pro své hojivé účinky. Na afty vyzkoušejte Zubní pastu s propolisem, naši zákazníci si pak velmi chválí Propolisové kapky. Další možnosti jak si s afty poradit jsme shrnuli v tomto článku.

Zubní pasta s propolisem

Propolisové kapky/tinktura


Posilte si IMUNITU

Nám se výborně osvědčila mateří kašička, nesporné účinky pro podporu imunitního systému nabízí také beta-glukan z hlívy ústřičné, který si můžete dopřát v lahodném medu pod názvem Apiglukan.  Nezapomínejte však, že kouzlo silného imunitního systému tkví především v dlouhodobě udržitelném zdravém životním stylu. Tipy na správné návyky, které podpoří dobrou imunitu najdete v článku Zbavte se podzimního nachlazení díky silné imunitě.

Mateří kašička v medu

Apiglukan - Med s betaglukanem pana Grulicha


Silná imunita jako základ zdraví

Pamatujte, že nejlepší je vždy udržovat svůj organismus v pohodě a mít klid v duši. Většinu zdravotních problémů si neuženeme tím, že na nás někdo kýchne, ale protože cítíme neklid a sami si rozhodíme správný chod našeho organismu.

Pokud už k tomu dojde, vyzkoušejte nejprve šetrné metody, jak zmírnit příčiny. Klasické rady našich babiček mít nohy v teple, vypít bylinkový čaj a vyležet se, vydají za tisíc moderních prášků a antibiotik – ty by měly nastoupit až při opravdu vážných stavech, určitě ne u rýmy a kašlíku.

Věříme, že výše zmíněné rady vám pomohou přečkat drobné podzimní výkyvy a jedno z nejkrásnějších období v roce si užijete aktivně a naplno. Ostatně, máme je ozkoušené sami na sobě :-)


Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit