Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Medové masky: jak se postarat o vlasy po náročné dovolené?

Medové masky: jak se postarat o vlasy po náročné dovolené?

Třikrát denně ve vodě, vlásky necháváme jen tak uschnout, žádné šampónování ani jiná ochrana... A už po pár týdnech máme na hlavě spíše smeták než účes. Poradíme vám, jak vlasy po létě rychle zregenerovat a ještě více jim neuškodit.

Extrémní teploty, nebezpečné UV záření nebo agresivní mořská voda – to jsou hlavní důvody, proč vlasy v létě vyžadují zvýšenou péči. Zaslouží si přitom úplně stejnou pozornost, jakou vynakládáme na péči o pokožku. Šampon by proto měl být používán denně.

Pár hlavních zásad

jak pečovat o vlasy na dovolené

Co do škodlivosti je hned za mořem voda z bazénů, ve které je chlor a další bazénová chemie. Úplně v pořádku nejsou ani přírodní nádrže, kde zase mohou být řasy či sinice dráždící pokožku. Skoro to zní, jako bychom měli zůstat celé léto doma a vyhýbat se vodním radovánkám. Ne, stačí jen dodržovat pár zásad:

  • doplňujte vitamíny A, B a zinek – formou kapslí i potravin, ve kterých se vyskytují (tabulku najdete v tomto článku)
  • těsně před dovolenou si vlasy nebarvěte
  • vyhýbejte se slunci, když je nejsilnější (mezi 11. až cca 14. hodinou), nebo...
  • chraňte vlasy přikrývkou hlavy – perfektní jsou prodyšné klobouky a volné šátky
  • pokud se častěji sprchujete, používejte jemný šampón a vlasy vždy na konci umyjte jen vlažnou vodou
  • po koupání v moři nebo chlorované vodě vždy vlasy osprchujte

Barvit či nebarvit před sluněním?

Vzhledem k tomu, že barva vlasy oslabuje, není jejich barvení těsně před pobytem na sluníčku dobrý nápad. Nabarvené vlasy totiž potřebují pořádnou dávku hydratace a slunění jim ji naopak bere. Barva se navíc působením slunce změní a někdy už po pár dnech začne vypadat vybledle.

Pokud barvu potřebujete, doporučujeme objednat se ke kadeřníkovi přibližně týden před odjezdem na dovolenou, aby se vlasy stihly zregenerovat.

Šetrné vlasové masky a recepty

Vynikající je v létě hydratovat vlasy speciálními maskami, samozřejmě raději doporučujeme přírodní než kupované v obchodě. Doma si je můžete snadno vytvořit a ještě ušetříte.

domácí masky na vlasy

Pokud chcete mít vlasy lesklé, stačí nanést na mokré(!) vlasy bílý jogurt se lžící medu a nechat působit alespoň pět minut. Osvědčil se nám i žloutek s medem – sice dost lepí, ovšem vlasy pak máte nádherně lesklé. Při vymývání použijte vlažnou vodu – opravdu to dodržte, jinak se vajíčko srazí a vlasy se vám zacuchají.

Na rozlámané a roztřepené konečky je zase dobrý žloutek smíchaný s medem, olivovým olejem a mletou kávou. Káva obsahuje hodně kofeinu, který zvyšuje krevní oběh a podporuje prokrvení pokožky. Díky ní se zvýší i výživa vlasů. Tuto masku proto nejen nanášejte na samotné (suché) vlasy, ale také ji jemně vmasírujte do pokožky. Nechte působit alespoň 20 minut a pečlivě opláchněte opět vlažnou vodou.

Perfektní je také avokádo s medem, olivovým olejem a citronem. K takové masce stačí rozmačkané zralé avokádo, lžíce medu, pár kapek citronové šťávy a lžíce olivového oleje. Doba působení by měla být mezi dvaceti až třiceti minutami.

Kávový zábal

Brunetky mohou kávou snadno zvýraznit barvu svých vlasů – uvařte si půl litru černé kávy, nechejte vychladnout, naneste na vlasy a zakryjte potravinovou fólií. Po půl hodině vlasy opláchněte.

A čím vlasy umývat?

I když bychom rádi řekli, že stačí jen voda a o zbytek se postará větřík a maska z medu, bohužel to tak v praxi nefunguje. Vlasy potřebují udržet vláhu, získat základní výživu a pečlivě odmastit. Z naší vlasové kosmetiky vám můžeme doporučit:

Medový šampon s kondicionérem

Medový šampon s kondicionérem

Velmi jemný šampon, který krásně voní po medu vlasy regeneruje a zvyšuje jejich lesk. Díky kondicionéru se postará o snadné rozčesávání.

Výborně se hodí hlavně na jemné vlasy, které se snadno zelektrizují a potom všude poletují – šampon snižuje elektrostatický náboj, takže vlasy snadno zkrotíte, a přitom napomůže většímu objemu účesu.

Pomáhá také snížit tvorbu lupů a má neutrální pH, takže je maximálně šetrný a můžete jej používat ke každodenní péči.

„Mám jemné, vlnité vlasy, šampóny s kondicionérem nemohu používat, vlasy mám hned zplihlé. Tento šampon mi nic takového nedělá, mám je přirozeně vlnité, lesklé, nezatížené a navíc mi zmizely lupy.“

Melanie

„Pro mne top produkt! Vlasy mám nebarvené, jemné, dlouhé a pokožku se sklonem k maštění. Po umytí tímto šamponem mi vlasy vydrží v kondici velmi dlouho 4-5 dní! Toho jsem s jinými šampony dosahovala stěží. Vlasy jsou hebké, hydratované, přitom nezatížené.“

Hana


Šampon s propolisem

Šampon s propolisem

Je výborný při péči o mastné nebo poškozené vlasy, kterým pomáhá získat rovnováhu, přirozenou krásu a výrazně podporuje jejich regeneraci. Propolis je čistě přírodní produkt, který běžně včelkám slouží k dezinfekci úlu, na lidskou pokožku má přitom podobné účinky a ještě nám pomáhá s regenerací a obnovou rovnováhy. Šampon samotný pak výborně odmašťuje, působí proti nadměrnému vypadávání vlasů a snižuje tvorbu lupů, díky neutrálnímu pH nevysušuje pokožku.

„Vlasy se méně mastí a méně vypadávají, jsou po něm zdravější.“

Irena

„Nejlepší šampon, který jsem kdy zkusila, mám po něm pocit, že mi vlasy opravdu zhoustly a vypadají mnohem lépe :-)“

Helka


Šampon s medem pro krásné vlasy

 Šampon s medem pro krásné vlasy

Přírodní medový šampon pro úžasný lesk a vláčné vlasy. Medová složka a rýžové proteiny vlasy zjemňují, projasňují a přitom zabraňují nepěknému poletování. Šampon má skvělé mycí a odmašťovací účinky, zároveň ale není agresivní a nevysušuje. Naší pokožce naopak pomáhá udržovat vláhu, a zrovna u vlasů tak pomáhá účinně předcházet vysušení. Šampon navíc obsahuje přírodní složky, které posilují růst nových vlasů již po 14 dnech jeho používání.

„Šampon ve velice jemný s krásnou medovou vůní, vlasy jsou po umytí krásně lesklé a zdravé.“

Jiřina

„Vlasy jsou po něm moc pěkné, voní po medu, dobře se rozčesávají, pokožka není vysušená.“

Irena


Šampon Propolis pro vaše vlasy

Šampon Propolis pro vaše vlasy

Druhý z řady našich přírodních šamponů je určený pro vlasy poškozené, lámavé a slabé, trpící lupy nebo vyšší padavostí. Šampon pomůže vlasům rychle navrátit ztracenou rovnováhu a dostat je zpátky do kondice. Propolis skvěle pomáhá pokožce s regenerací, další složky šamponu snižují mastivost nebo naopak hydratují. I tento šampon obsahuje přírodní složky, které posilují růst nových vlasů.

„Bezvadný šampon. Pokožka hlavy je krásně zklidněná, nesvědí, vlasy vypadají jako nové, krásně se lesknou.“

Irena

„Propolisový šampon voní po medu. Je velice příjemný a velmi se mi po prvním používání zlepšil výskyt lupů. Doporučuji.“

Alík


Vlasová voda s propolisem

Vlasová voda s propolisem

Regenerační schopnosti šamponů můžete podpořit použitím vlasové vody, která se nanáší na vlasy a pokožku hned po umytí a již se neoplachuje. Vlasová voda s propolisem je skvělá pro problematickou vlasovou pokožku, která trpí vysušením, tvorbou lupů a nadměrným vypadáváním vlasů. Vlasová voda jim navrátí sílu, zpevní kořínky a napomůže také růstu nových vlasů. Je výborná hlavně v kombinaci se šampony s propolisem, zvyšuje jejich účinek.

„Pomohla mi s padáním vlasů i lupy. Už při prvním použití.“

Míša

„Nikdy jsem těmto vodičkám moc nevěřila, ale tahle je skvělá. Používám ráno a večer a už po 2 dnech, při prvním mytí vlasů, mi v ruce zůstal snad jen jediný vlas, a to jsem dříve pravidelně vybírala plné síto vlasů.“

Irena


Vlasová voda s mateří kašičkou

Vlasová voda s mateří kašičkou

Ideální pro vlasy zdravé, u nichž chcete jen podtrhnout jejich přirozenou krásu a dodat jim chybějící energii. Mateří kašička obsahuje ideální mix vitamínů pro podporu regenerace a kvality vlasů. Vlasová voda tak dokáže vlasy správně vyživit, podpořit jejich regeneraci od kořínků až po konečky a zvýšit jejich celkovou kvalitu. K této vodě naopak doporučujeme některý z medových šamponů.

„Rozdíl cítíte již při prvním použiti, příjemné na pokožku hlavy a vlasy jakoby houstnou. Stojí za to tuto vodičku vyzkoušet.“

Iva

„Tuto vodičku kupuji již nějakou dobu, nanáším ji po umytí vlasů a fénování jako takový finální krok jejich úpravy. Vlasy jsou potom hebké jako miminkovské, lesklé, uhladí neposedné mini vlásky trčící po vyfénování aniž by mé dlouhé jemné vlasy sebeméně zatížila. A krásně voní :).“

Hana

Zbytečně je netrapte

Péče o vlasy v létě a po dovolené

Lepší je po umytí vlasů nepoužívat žádné pomocníky, jako jsou kulmy nebo žehličky na vlasy. Vysoké teploty už tak zatěžovaným vlasům nedělají dobře, profíci proto před každým takovým krokem nanášejí různé ochranné balzámy na tepelný styling. Na ty ale v domácích podmínkách často zapomínáme, případně na nich šetříme, nebo ještě lépe se chemii zcela vyhýbáme.

Vyfénovat si mokré vlasy je samozřejmě běžné a může pomoci i proti vysušování vlasové pokožky, kterou by jinak pomalu, přirozeně usychající voda dehydratovala. Proto je lepší je klasicky vysušit pomocí ručníku, snížit teplotu na nižší stupeň a pečlivě vyfoukat. Nesnažte se vše urychlit nastavením nejvyšší teploty, stejně ušetříte jen minutu.

Pokud se bez kulmy nebo žehličky neobejdete, používat je samozřejmě můžete. Ale platí zde „čím méně, tím lépe“, neboť se s nimi vlasy při častém používání poškozují a časem vám vystaví účet. A chceme si přece zachovat svou krásu co nejdéle, nebo ne?

 

vyberte si z naší vlasové kosmetiky

 

Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit