Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Poctivé kakaové čokolády budou bez medu, avšak s pylem, pergou a mateří kašičkou

Poctivé kakaové čokolády budou bez medu, avšak s pylem, pergou a mateří kašičkou

Před rokem jsme se rozhodli vyrábět poctivé kakaové čokolády s našimi včelími produkty. S pylem, pergou a mateří kašičkou se čokoláda vyrábí i chutná na jedničku. Med však při každé nové várce poškozoval stroj, a tak nás s ním do čokoládovny už nepustí. Sérii čtyř čokolád tedy nabízíme bez medu, avšak s našimi včelími produkty.

Vyrábíme čokoládu s včelími produkty

Když jsme před rokem poprvé ochutnali čokoládu z malé hradecké čokoládovny Jordi’s, hned jsme věděli, že chceme zkusit čokoládu spojit s našimi produkty. V Jordi’s nadchnou snad každého. Dováží si čokoládové boby různých druhů, aby mohli nabídnout pestřejší chuť čokolád. Boby ručně třídí a následně drtí kámen o kámen. Čokoláda se ničím nenastavuje a nepřidávají se do ní žádné rostlinné tuky. Není třeba dochutit, protože prostě chutná.

Vymysleli jsme čtyři druhy čokolád s vysokým podílem kakaa a pylem, pergou či mateří kašičkou. Místo třtinového cukru jsme samozřejmě chtěli používat med. Při výrobě jsme ale narazili na nepříjemná technologická omezení a porouchali stroj.

Med se nalepuje na zchlazovací šnek a poškozuje stroj

Při výrobním procesu se čokoláda zchlazuje na 30 °C, aby získala potřebnou konzistenci, barvu a lesk. V této fázi by se do ní měl přidávat med. Ten se ovšem na zchlazovací šnek nalepuje a připaluje se. Výrobce čokolády tak musí pokaždé stroj rozebrat a vyčistit. Tento proces navíc extrémně namáhá převodovku stroje. Med tak dostal definitivní zákaz vstupu do čokoládovny.

Nabízíme čokoládu s pylem, pergou či mateří kašičkou

Určitý počet čokolád s medem se nám vyrobit podařilo – ty si nyní můžete koupit na našem e-shopu. Jedná se však o pár limitovaných kusů. Na výrobu čokolády jsme však nezanevřeli a připravili jsme pro vás čtyři druhy čokolády s pořádnou dávkou kakaa:

  • 65% mléčná čokoláda s pergou (plástečkový pyl)
  • 72% čokoláda s pylem
  • 72% čokoláda s mateří kašičkou
  • 90% čokoláda s pergou

Včelí produkty přidávají čokoládě neobvyklý charakter, který ocení děti i milovníci včelích produktů.

Vaše údaje nikdy nikomu neposkytneme a svou registraci můžete kdykoli zrušit.