Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

VIDEO: Udělejte si perníkový adventní kalendář pro děti - návod

VIDEO: Udělejte si perníkový adventní kalendář pro děti - návod

Veronika připravila video, jak si udělat vlastní adventní kalendář pro děti. Viděli jste někdy perníkový kalendář?

Také vás už nudí čokoládové adventní kalendáře? :-) Ráda zkouším nové věci a často je propojuji i s pečením, nebo vařením. A protože perníkový adventní kalendář ve tvaru vánočního kapříka u nás sklidil velký úspěch, připravila jsem pro vás videonávod na jeho výrobu. Níže také najdete ve videu slíbený recept na medové perníkové těsto a bílkovou polevu a postup přípravy předlohy kapříka.


Co vše budete na výrobu perníkového adventního kalendáře potřebovat?


Recept na perníkové těsto: Medové perníčky od prababičky

těsto na medové perníčky

Suroviny:

  • 800 g hladké mouky
  • 280 g moučkového cukru
  • 120 g tuku (nejlépe másla)
  • 180 g kvalitního medu
  • 4 celá vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 2 lžíce kakaa (nemusí být)

Postup:

Utřete vejce s cukrem a přidejte med, koření a jedlou sodu. Až se suroviny spojí, přidejte tuk a nakonec prosátou mouku. Těsto nechte alespoň jeden den odpočinout v ledničce. Libovolné tvary pečte 15 minut v rozehřáté troubě na 180 °C. Ještě horké potřete rozšlehaným vejcem a po vychladnutí ozdobte polevou.

výroba adventního kalendáře z perníku

Předloha na kapříka:

Předlohu na kapříka si připravíte pomocí velkého mělkého talíře a papíru. Můžete použít i papír pečící jako já, ale pokud zvolíte pevnější papír, bude se vám pak při vykrajování lépe pracovat. Na papír položte mělký talíř a obkreslete jej. Přimalujte ploutve a hubičku, vystřihněte a předloha je hotová.

Bílková poleva na zdobení perníčků:

Přípravíme smícháním 1 bílku, 150 g moučkového cukru a pár kapek citronové šťávy. Šleháme, dokud nevznikne hustý sníh.


Věřím, že se vám kapřík povede a děti z něho budou mít radost. Přeji vám krásné chvíle při pečení i tvoření. Budu ráda, když mi pošlete fotku vašeho originálního adventního kalendáře :-) A pokud se vám do pečení nechce, ale přesto byste se chtěli vyhnout tradičním čokoládovým adventním kalendářům z obchodu, vyzkoušejte náš Tvořivý adventní kalendář. Namísto sladkostí je plný zábavných a tvořivých úkolů pro děti (občas i pro rodiče :-) na každý adventní den.


 

Veronika Plevová
včelařka

Pokud je potřeba vytáčet nebo kontrolovat včelky – vždy se toho Veronika účastní. Pokud máte v eshopu zapeklitý dotaz, vyřizuje ho také Veronika. Ve svém volném čase ráda chodí po horách, včelaří a hlavně vaří. V našem magazínu od ní najdete hned několik úžasných receptů a tipů. Momentálně je na mateřské dovolené.

Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit