Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Zimní pleťové masky pro tvářičku jak ze sametu

Zimní pleťové masky pro tvářičku jak ze sametu

Zimní počasí je pro pleť mnohem namáhavější než to letní. Aby nebyla vysušená, popraskaná, nebo podrážděná, dopřejte jí trošku více pozornosti a péče. Rozhodně nezanedbávejte každodenní čištění pleti, hydratační pleťový krém vyměňte za výživný, nezapomínejte na dostatečné pití vody a čas od času pleť rozmazlete výživnou pleťovou maskou. Přinášíme vám výběr těch, které se nám osvědčily, a které si snadno vyrobíte doma.

Jak v zimě změnit péči o pleť

Mrazivé počasí, nepříjemný vichr a hlavně přechody z tepla domova ven a zase zpět - v zimě je vaše pleť vystavena větším výkyvům teplot než v jiných ročních obdobích. To vše se může negativně projevit na kvalitě pleti, která rychleji vysychá, je popraskaná, podrážděná a citlivá, také vrásky mohou být na vysušené pleti patrnější. Kromě toho může kůže také vykazovat známky ekzémů nebo lupenky, objevit se mohou také drobné prasklinky nebo záněty v okolí nehtů. 

jak pečovat o pleť v zimě

Vaše pokožka si proto v zimě rozhodně zaslouží extra péči a ochranu. Začněte tím, že denní hydratační pleťový krém vyměníte za krém výživný, který je poněkud hutnější a svou konzistencí připomíná noční krém.

Správný výživný krém je mastnější, hutný, chrání pokožku před chladem a lépe v ní udržuje vlhkost. Naopak noční krém volte v zimním období více hydratační. A čas od času svou pleť rozmazlete výživnou pleťovou maskou.

Zvýšenou pozornost věnujte také pitnému režimu – v zimě totiž býváme více dehydrovaní než v létě, protože zapomínáme pít, ovšem voda je pro pleť velmi klíčová, proto mějte vždy sklenici čisté vody na pracovním stole.

Med, nejstarší kosmetika

Med je pro kosmetické účely využíván už od nepaměti. Dodnes se v kosmetice využívá jeho změkčujících, zvlhčujících, vyživujících a antioxidačních účinků. Ceněný je také pro účinky antibakteriální a antifungální. Je vhodný pro všechny typy pokožky, i pro citlivou a díky své krásné vůni se využívá se také jako vonná přísada.1


  • Ranní péče o suchou pleť

Suchá citlivá pleť potřebuje vaši každodenní péči. Ráno ji vyčistěte pleťovou vodou a naneste výživný denní krém. Poté můžete nanést make-up a pokračovat v ranním líčení. V zimě se pro citlivou pleť velmi hodí tyto krémy:

Bambucký balzám s propolisem

Výživný krém s mateří kašičkou 4v1

Výživný krém s propolisem 5v1


  • Večerní péče o suchou pleť

Večer pleť pečlivě odličte, obličej umyjte, pleť tentokrát vyčistěte nejprve pleťovým mlékem a následně dočistěte pleťovou vodou. Pokud na sebe máte chvilku, můžete své pleti dopřát výživnou pleťovou masku, která vám pomůže udržet pleť hladkou a hebkou i v zimě. Po aplikaci masky naneste vhodný krém na noc. Pro zimní období můžeme doporučit tyto krémy (a přidáváme i tip na naši výživnou pleťovou masku se včelími produkty):

Pleťový krém s mateří kašičkou

Pleťová maska se včelími produkty


Účinnou pleťovou masku si můžete snadno připravit i doma. Domácích pleťových masek jsme sami vyzkoušeli nespočet a pro vás jsme vybrali jen ty nejlepší, které se nám osvědčily:

Domácí pleťové masky

Pleťová maska na suchou pleť

pleťová maska z avokáda, jogurtu a medu

Co potřebujeme?

  • 1 zralé avokádo
  • 1 lžíci medu
  • 1 lžíci bílého jogurtu
  • pár kapek olivového oleje

Jak postupujeme a k čemu je dobrá?

Zralé avokádo vyloupěte ze slupky a pomocí vidličky rozmělněte na jemnou kašičku. Do ní následně zamíchejte med, bílý jogurt a pár kapek olivového oleje. Masku aplikujte na obličej a dekolt, nechte cca 15-20 minut působit a poté jemně smyjte vlažnou vodou.

Avokádová pleťová maska se využívá také jako maska proti stárnutí. Obsahuje velké množství vitamínů a je vhodná pro všechny druhy pleti. Pokožku omlazuje, osvěžuje, vyživuje, napomáhá regeneraci a předchází jejímu vysušování. Ideální je proto na pleť trpící vysoušením.

Avokádo můžete klidně použít i samotné, obsahuje vysoké množství vitaminů, pleť prokrví, napne a funguje jako účinná anti-aging kúra.

Pleťová maska na citlivou pleť

pleťová maska z avokáda, jogurtu a medu

Co potřebujeme?

  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce měkkého tvarohu
  • trochu mléka

Jak postupujeme a k čemu je dobrá?

Dvě lžíce medu smíchejte s jednou lžící tvarohu a poctivě vymíchejte do hladka. Následně pro snadnější nanášení masky přidejte podle potřeby trochu vlažného mléka. Masku naneste na pleť a nechte přibližně 20 minut působit, poté jemně smyjte vlažnou vodou.

Vaše pleť bude hned po aplikaci nádherně jemná, maska má na pleť zklidňující účinek.

Pleťová maska na problémovou pleť

pleťová maska z droždí a medu

Co potřebujeme?

  • 1 lžíci medu
  • 1 kostku droždí
  • vlažnou vodu

Jak postupujeme a k čemu je dobrá?

Kostku droždí rozdrobte do misky, přidejte med a cca 1 - 2 lžíce vlažné vody, dobře promíchejte. Vodu přidávejte postupně, abyste dosáhli optimální konzistence - mírně řidší kašičky. Masku naneste na pleť, nechte působit do zaschnutí (přibližně 20 minut). Poté masku jemně smyjte vlažnou vodou.

Droždí díky vysokému obsahu vitamínů skupiny B účinně bojuje proti akné a pleť čistí. Medová maska s droždím je také skvělá pro zpevnění a regeneraci pleti.

Pleťová maska na mastnou pleť

pleťová maska z droždí a medu

Co potřebujeme?

  • 1 hrst drcených ovesných vloček
  • 1 lžičku citrónové šťávy
  • 1 lžičku medu
  • 1 lžičku jogurtu
  • pár kapek olivového oleje

Jak postupujeme a k čemu je dobrá?

Všechny ingredience kromě ovesných vloček  důkladně smíchejte dohromady a poté postupně přidávejte ovesné vločky, abyste dosáhli kašovité konzistence, která půjde dobře nanášet na pleť. Masku nechte 15 až 20 minut působit a následně ji smyjte vlažnou vodou.

Díky přítomnosti citrónu, který obsahuje velké množství vitamínu C, je vhodná pro mastnější pleť, výborně čistí a stahuje póry. Oves navíc pleť úžasně zklidňuje. Maska je vhodná nejen pro pleť, ale můžete ji používat i jako masku vlasovou. Směs naneste na pokožku hlavy a vlhké vlasy, zabalte do ručníku a nechte působit klidně hodinu. Vlasy pak umyjte jako obvykle. Maska pleť i vlasy krásně vyživí a ochrání je před vlivy zimního počasí.

Věříme, že si najdete tu svou pleťovou masku, která bude pro vaši pleť ta pravá. Pokud by vás zajímalo více o tom, jakou péči pleti i pokožce celého těla v zimě dopřát a jaké z našich produktů s poklady ze včelího úlu bychom vám pro toto období doporučili, mrkněte na článek Jak pečovat o pleť a pokožku těla v zimě. Nezapomeňte také věnovat péči svým rtům, jejich vysušování a popraskání zamezte kvalitním balzámem na rty. A ruce chraňte proti mrazu a výkyvům teplot rukavicemi a častěji jim dopřejte váš oblíbený zvláčňující a vyživující krém na ruce.



1 Bc. Marie Kubalová: In vivo hodnocení účinnosti kosmetických formulací s obsahem včelích produktů na pokožku; Diplomová práce 2015; Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, str. 21 Zpět

Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit