Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Zítra bude - 1°C – co na to Vaše pleť?

Zítra bude - 1°C  – co na to Vaše pleť?

Po velmi lehkém úvodu zimy nyní nastávají chladné  časy – teploty jdou k nule, či spíše pod nulu, venku také často fouká vítr, ale naopak doma přitápíme.

Jestliže je naše pleť vystavena větším výkyvům teplot - jaká jsou pro ni rizika? Suchá pokožka a rizika ekzémů.

Každý na tyto extrémy reaguje jinak, ale jestliže má pokožka problémy, jako například praskliny nebo záněty (často u nehtů), naše pokožka může reagovat ekzémem nebo v horším případě lehkým druhem lupenky.

Jak bychom měli změnit naši péči o pleť, hlavně na obličeji? Ten je nejvíce vystaven všem vlivům, které na nás čekají, když vyjdeme z tepla do zimy.

plevuska radi pleva

Rty neobsahují potní ani mazové žlázy – proto na ně musíme v zimě obzvláště myslet. Stačí jednoduše používat balzám na rty – zabrání vysušování a popraskání.

Pokud se často sprchujete horkou vodou - přeci jen je venku zima, tak je potřeba se pořádně nahřát, nebo si dopřáváte horké koupele - myslíte si, že to je pro pleť přínosné? Bohužel opak je pravdou. Nejlépe svoji pokožce pomůžete vlažnou sprchou, aby nemusela zažívat takové výkyvy. Je důležité používat mýdla a sprchové gely určené pro citlivou pleť, přeci jen je Vaše pokožka nyní přesušená. Také mohou být řešením né příliš dlouhé bylinkové či medové koupele.

Miss Princess of the World používají medovou kosmetiku Pleva

7 tipů jak pečovat o pleť v zimě:

  1. Používejte mastnější, hutnější krémy, které chrání pokožku před chladem a lépe udržují vlhkost. Noční krémy jsou obvykle mastnější.
  2. Rty neobsahují potní ani mazové žlázy, proto je mažte balzámem na rty. Balzám zabrání vysušování a popraskání. Vybírat můžete mezi bezkontaktní kuličkou (kovová) nebo kelímekem.
  3. Ruce chráňte před mrazem rukavicemi, protože hlavně hřbety rukou jsou jemné a nenesou dobře velký mráz. Po návratu na ruce aplikujte zvláčňující krém například krém na ruce.
  4. Věnujte pozornost pitnému režimu. I když se to zdá nedůležité, v zimě býváte více dehydrovaní. Pijte vodu, voda je velmi důležitá i pro pleť.
  5. Sprchujte se vlažnou sprchou, ne horkou, aby pokožka nemusela zažívat takové výkyvy.
  6. 1x týdně si na konci náročného dne si dopřejte medovou nebo bylinnou koupel. Po koupeli pokožku zregenerujeme pleťovým mlékem či krémem.
  7. Jestliže Vaše pleť snáší špatně zimu a studený vítr, je dobré ji pomoct i oblečením. Dejte přednost lehkým, prodyšným materiálům - například bavlně před vlnou, nebo polyesterem.

Jaké jsou Vaše zkušenosti? Podělte se s námi v diskuzi níže.

pleva darkova sada