Podařilo se vám úspěšně dokončit důležitý projekt? Nebo byste ho rádi úspěšně dokončili? Uzavřeli jste dlouhodobý obchod? Nebo se na to chystáte? Či se zkrátka poohlížíte po netradičním vánočním dárku pro obchodního partnera, který neskončí v krabici pod pracovním stolem? Máme pro vás skvělý tip!
Vhodně zvolený dárek vám přinese body navíc
Protože dárky dostává rád každý a každého především potěší, když je z dárku znát, že jste si na jeho výběru dali záležet. Znamená to totiž, že vám na obdarovaném a na vaší vzájemné spolupráci záleží a že ho skutečně chcete potěšit a ne jen splnit svou povinnost. V obchodních vztazích vám navíc správně zvolený dárek, který zaujme a potěší - a který nesplyne se spoustou ostatních - napomůže prohloubit vzájemné obchodní vztahy. Naopak špatně zvolený dárek nezaujme, takže si ho váš obchodní partner nezapamatuje a na vaše budoucí vztahy nebude mít žádný vliv, v tom nejhorším případě jim může i uškodit (ačkoli to už byste museli skutečně sáhnout o hodně vedle).
Na výběr takového správného dárku se proto určitě vyplatí myslet už dopředu. Například v průběhu schůzek a jednání můžete v rámci společenské části konverzace předem (nenápadně :-) zjišťovat zájmy, chutě či oblíbené pití budoucího obdarovaného obchodního partnera. Na základě zjištěných skutečností se potom s dárkem trefuje do vkusu mnohem lépe a navíc tak máte šanci obstarat originální dárek, který obdarovaného či obdarovanou příjemně překvapí.
Protože dokázat příjemně překvapit je přesně to, co dělá dárek Dárkem. Velkou výhodu budete mít, pokud objevíte něco unikátního, o čem budete mít jistotu, že obdarovaný to už nedostal v minulosti mnohokrát (s výjimkou případů, kdy jste si jistí, že ho/ji takový dárek opravdu vždy potěší a nikdy ho není dost - a co teprve, když se takovým pro příště stane právě ten váš ;-)
Náš tip na zaručeně originální dárek pro milovníky kvalitního pití
Pokud se chcete vymanit z darování ohraných a běžných dárků, typicky vín, dárkových košů, luxusních čokolád apod., máme pro vás skvělý tip: Medovec z Potštejna. Je to naše letošní podzimní novinka, takže ten, komu ho darujete, ho zaručeně ochutná mezi prvními. Koupit ho navíc můžete jen a pouze u nás, což mu dodává na jedinečnosti - v běžných obchodech na něj při nákupech na poslední chvíli zkrátka nenarazíte.
Medovec z Potštejna je originální pálenka z archivní potštejnské medoviny, která po vypálení zraje ve včelím záření úlu. Skrývá se za ním spousta práce, času, nadšení a trpělivosti. A také úžasný koloběh - cesta Medovce totiž začíná a končí v úlu: Tu hlavní práci na surovině, která je jeho základem, odvedly včelky. Sesbíraly nektar z potštejnských květů a vyrobily z něj voňavý jarní med. Z něho Milan Pleva vyrobil svou lahodnou medovinu, kterou připravuje zásadně k medu šetrným studeným kvašením.
Medovinu jsme nechali celých 10 let zrát a pak jsme se pustili do jejího vypálení. To jsme svěřili malé rodinné palírně Dlabka, která nás nadchla svým přístupem. Svému řemeslu totiž dokonale rozumí a věnují se mu s radostí a zapálením pro věc. Důležitý je pro ně dokonalý výsledek, ale stejnou váhu přikládají i cestě k jeho dosažení, jejíž samozřejmou součástí je citlivý přístup k přírodě a udržitelné hospodářství, které myslí i na budoucí generace. Jejich vizí je získat z ovoce, bylin a dalších surovin to nejlepší a uchovat to v lahvi. A to se jim s naší medovinou rozhodně povedlo! Medovec se pyšní charakteristickou vůní medu a výraznou chutí vyzrálé medoviny.
Mohlo by se zdát, že tady cesta Medovce končí, ale jak bylo řečeno výše, ta končí tam, kde začala, tedy v úlu. Medovec se po vypálení vrací ke včelám, kde ve specifickém prostředí úlu několik týdnů zraje za působení včelího záření.
Včelí záření
Při včelí práci v úlu vzniká určitý druh vlastního včelího záření. Bioenergetické pole včel se dělí do několika vrstev a zahrnuje kromě jiného například vyzařování magnetického pole včel. Prozatím se však jedná o ne zcela probádaný včelí produkt. Řada lidí přesto na základě mnohých zkušeností zkouší nejrůznější metody, jak této energie využít. Například se do úlu dává k ozáření voda k přímé konzumaci. O způsobu přípravy ozářené vody a možných účincích včelího záření se například zmiňuje ve své knize Apiterapie Ing. Štefan Demeter, CSc. My jsme ozáření vyzkoušeli u naší medové pálenky a ze zkušenosti víme, že se tím výrazně urychluje její zrání a zvýrazňuje chuť. A pokud včelímu ozáření nepřikládáte velkou váhu, určitě oceníte příjemnou včelí vůni celé láhve :-)
Osobní předání umocní hodnotu dárku
Předání Medovce můžete využít jako skvělou příležitost pro neformální setkání s vaším obchodním protějškem, kdy si můžete s obdarovaným příjemně popovídat, využít příběh vzniku Medovce, předat ho dál a zdůraznit tak jeho originalitu a jedinečnost.
Tip: Protože příběh Medovce začal před 10 lety, dá se také skvěle využít jako dárek, který symbolicky poukazuje na desetiletá výročí – vaší firmy, firmy obdarovaného a nebo vaší vzájemné spolupráce.
A pokud je váš obchodní partner nakloněn podpoře českých výrobců a menších firem jako je ta naše (nebo třeba i ta vaše :-), určitě hned budete mít ještě jedno skvělé téma k diskusi - o radostech a strastech podnikání z takové pozice. I když situace v poslední době není jednoduchá, nám menší české podnikání a firmy stále dávají ohromný smysl a věříme v to, že mají pevné místo na trhu i v srdcích zákazníků. Pokaždé, když člověk vytahuje peněženku, rozhoduje se o tom, jaký chce svět. A tisíce zákazníků se stále rozhodují pro nás. Děkujeme.
Medovec z Potštejna najdete tady