Nejčtenější články roku 2019
Ohlížíme se za uplynulým rokem a v rámci jeho hodnocení jsme opět zjišťovali, jaká témata byla pro vás zajímavá a které z našich článků se tak v roce 2019 umístily na prvních příčkách ve čtenosti. Přírodní léčba, využití medu v kuchyni, ekologické balení potravin - tak by se daly shrnout nejčtenější články v loňském roce. A které byly ty nejúspěšnější?
1. Kuří oko: jak ho poznat a léčit
Předloni vás nejvíce zajímalo, jak si poradit s afty a bradavicemi , v roce 2019 si váš zájem získal podobný článek, v němž jsme se tentokrát podívali na zoubek kuřímu oku.
Zabývali jsme se tím, jak kuří oko poznat a rozeznat od bradavic a mozolů, jak s ním zatočit přírodní cestou či s využitím babských rad a především, jak se jeho vzniku vyhnout, protože prevence je ta nejlepší léčba!
2. Medový mýtus: i mírné zahřátí med znehodnotí
Pokud si stále nejste tak úplně jistí, jak to vlastně skutečně je se zahříváním medu, pak je tento článek přesně pro vás!
Abychom mýtus ohledně ohřívání medu uvedli na pravou míru, nahlédli jsme do studií Výzkumného ústavu včelařského v Dole, dali hlavy a zkušenosti dohromady a připravili pro vás praktický přehled situací, kdy a jakým způsobem med zahřívat i zchlazovat (a co naopak nedělat), aby si zachoval maximum svých cenných látek.
3. Recept na medovo hořčičný dresing
Recepty na zdravé dobroty, obzvláště pak ty medové, patří už tradičně ke čtenářsky oblíbeným.
Zatímco předloni se hned na první příčce umístil Zázračný zázvorový sirup s citronem a medem - osvědčený to přírodní posilovač imunity, vloni jste si nejvíce pochutnávali na salátech s medovo hořčičnou zálivkou. Je báječná nejen k libovolným variacím zeleniny, ale oceníte ji i jako medovou omáčku nebo marinádu při pečení či grilování masa.
4. Jak si vyrobit voskované ubrousky (a co do nich zabalit)
Spousta z nás se ve svém každodenním životě snaží najít způsob, jak alespoň trošku ulevit přírodě. A spousta z nás už propadla kouzlu voskovaných ubrousků. Pomáhají nám minimalizovat odpad v domácnosti a vyhnout se igelitovým sáčkům, svačinovým fóliím či alobalům. Jsou opakovaně využitelné jak pro balení svačin, tak pro skladování potravin.
Sestavili jsme pro vás jednoduchý návod na domácí výrobu voskovaných ubrousků a připojili pár tipů na jejich využití, údržbu a několik oblíbených svačinkových receptů.
Moc nás těší váš zájem a pozitivní reakce na články v našem Magazínu. Také pro letošní rok už máme připraveno spoustu zajímavých témat, budeme však rádi i za zaslání vašich tipů a námětů, které jsou pro nás vždy inspirací.