Kniha Včelařství - svazek III., kolektiv autorů
• in the Czech language
• ze série nejnovějších českých učebnic včelařství
• témata zajímavá i pro nevčelaře
• zdroje včelí pastvy, průvodce včelími produkty, o medovině
• aktuální vědecké poznatky
Více informací
Kniha Včelařství - svazek III., kolektiv autorů
• in the Czech language
• ze série nejnovějších českých učebnic včelařství
• témata zajímavá i pro nevčelaře
• zdroje včelí pastvy, průvodce včelími produkty, o medovině
• aktuální vědecké poznatky
More information
Skvělý průvodce s aktuálními poznatky
„Třetí část série nových českých učebnic včelařství přináší mnoho poutavých a aktuálních informací z takových oblastí včelařství, které jsou velmi zajímavé i pro nevčelaře. Seznámí vás s problematikou včelí pastvy, provede vás včelími produkty, jejich vlastnostmi, zpracováním, možnostmi využití a přínosy pro lidské zdraví. V poslední části se dozvíte vše o medovině a její výrobě."
Co v knize najdete?
• Včelí produkty
Zpracování této kapitoly se ujal přední český apidolog doc. Ing. Antonín Přidal, Ph.D., z Mendelovy univerzity v Brně. Rozsáhlá část knihy seznámí čtenáře se všemi včelími produkty, jejich vlastnostmi, zpracováním, možnostmi využití a v neposlední řadě jejich přínosy pro lidské zdraví.
Med, včelí jed, mateří kašička, propolis, vosk i rouskovaný pyl - poznejte včelí produkty a jejich mimořádné postavení mezi potravinami i jak ovlivňují naše zdraví, organismus a imunitu. Kapitola se také zaobírá problematikou reziduí nepůvodních látek ve včelích produktech, zvláště v souvislosti s používáním „léčivých“ přípravků ve včelařství.
• Včelí pastva a její zdroje
Profesionální včelař a botanik Mgr. Bronislav Gruna seznamuje čtenáře s problematikou včelí pastvy a s citem sobě vlastním vybral, nafotil a uspořádal do jakéhosi miniatlasu několik desítek včelařsky významných rostlin.
Druhý z autorů, který se podílí na této kapitole je Bc. Michal Počuch, který včelaří ve Skaličce u Tišnova. Je to doslova nadšenec do hmyzu - jde o mšice, mery a červce nahánějící hrůzu zahrádkářům a sadařům. Použitý soubor fotografií producentů medovice Michala Počucha je do velké míry unikátní a nebyl dosud v ČR publikován.
• Medovina a nápoje z medu
Poslední kapitola se zabývá výrobou jednoho z nejstarších kvašených nápojů – medoviny. Autor Ing. Jaroslav Lstibůrek, MBA, z Pasečnice na Domažlicku čerpal své znalosti v Plzeňských pivovarech, ale také vlastními pokusy. Dozvíte se zde nejen jak medovina vzniká, ale také, že z medu může vzniknout celá řada zajímavých a chutných nápojů.
Poutavá a čtivá kniha je plná přehledně uspořádaných informací doplněných názornými fotografiemi.
In the Czech language.
Autoři: Mgr. Bronislav Gruna, Bc. Michal Počuch, doc. Ing. Antonín Přidal, Ph.D., Ing. Jaroslav Lstibůrek, MBA
Formát A4
Počet stran: 208
Nakladatel: Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ, o.s.
ISBN: 978-80-907079-3-1
České včelařství
Včelařství prochází v posledních desetiletích mnoha změnami. A protože poslední původní česká učebnice včelařství vyšla v 80. letech minulého století, v některých směrech již neodpovídá současné situaci a vývoji poznání v oboru.
Pracovní společnost nástavkových včelařů proto vydává řadu učebnic Včelařství, která odráží současnou situaci ve včelařství a využívá nejnovější poznatky a informace.
3. část z plánované čtyřsvazkové publikace Včelařství je dílem kolektivu autorů nejpovolanějších, reaguje na současnou situaci ve včelařském oboru s využitím nejnovějších vědeckých poznatků se zaměřením na české podmínky.
České včelařství
Včelařství prochází v posledních desetiletích mnoha změnami. A protože poslední původní česká učebnice včelařství vyšla v 80. letech minulého století, v některých směrech již neodpovídá současné situaci a vývoji poznání v oboru.
Pracovní společnost nástavkových včelařů proto vydává řadu učebnic Včelařství, která odráží současnou situaci ve včelařství a využívá nejnovější poznatky a informace.
3. část z plánované čtyřsvazkové publikace Včelařství je dílem kolektivu autorů nejpovolanějších, reaguje na současnou situaci ve včelařském oboru s využitím nejnovějších vědeckých poznatků se zaměřením na české podmínky.
You might like it
Apitherapy treatment of bee products Ing. Štefan Demeter, CSc.
16 EUR incl. VAT
Kniha Rok včelaře, Milan Pleva
10,30 EUR incl. VAT
Kniha Včelaření vstřícné ke včelám, Günter Friedmann
17,70 EUR incl. VAT
Kniha Ilustrované včelařství, Yves Gustin
24,10 EUR incl. VAT
Kniha Srdce včely má pět komor, Helen Jukes
13,20 EUR incl. VAT
Kniha Plevel na talíři, S. Hanschová, E. Schwarzerová
13 EUR incl. VAT
Dětská kniha Jeden rok v životě včely
11,80 EUR incl. VAT
Kniha Divočina v zahradě, Dave Goulson
13,50 EUR incl. VAT
Kniha Zahrada pro včely, Katrin Lugerbauer
9,20 EUR incl. VAT
Dětská kniha Včelaření pro děti
10,40 EUR incl. VAT
Kniha Louka, Jan Haft
12 EUR incl. VAT
Kniha Zdraví z úlu - Domácí léčebné prostředky z přirozeného včelaření, Tobis, Poeplau
14,30 EUR incl. VAT