Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

2022: Rok medovinových radostí, nových produktů a velkých snů

2022: Rok medovinových radostí, nových produktů a velkých snů

I když loňský rok nebyl úplně příznivý, dokážeme na něm najít řadu pozitivních a nádherných věcí. Především díky vám. Žasli jsme nad vašimi fotografiemi i popisy divokých zahrad, užívali si vaše pochvaly Medovce z Potštejna a měli ohromnou radost, že jste si pod stromeček vybírali jako dárky právě naše vánoční sady. Děkujeme vám. A také jsme se v loňském roce věnovali zlepšování a zefektivňování jak naší výroby, tak odbavování objednávek, doladili jsme několik produktových novinek a pracovali na našich dalších plánech a snech.

Sklad nám šlape jako hodinky

Možná jste si toho všimli – v objednávkách už neděláme téměř žádné chyby, posíláme je rychleji a už k nim nedostáváte papírové faktury. V loňském roce jsme totiž změnili systém přípravy balení produktů a kompletně přestavěli sklad. Uf. Uf. Uf. Ovšem počáteční námaha rozhodně stála za to, protože dovedeme připravovat několik objednávek najednou a snadno je zkontrolujeme prostřednictvím čárových kódů. Díky tomu se výrazně snížila chybovost. Kromě nového systému přípravy produktů jsme odstranili tisk faktur i přípravných listů každé objednávky. Kontrolujeme je přes dotykový display a faktury už posíláme jenom e-mailem. Ušetříme tak spoustu papíru.

sklad Pleva

V provozu pomáhají nové stroje

Abychom ulehčili každodenní dřinu našim zaměstnancům, obstarali jsme si do výroby tři nové pomocníky. Čas i lidskou sílu nám uspoří linka, která sama šroubuje a zaklapává víčka. Cvak, klap a rovnou na etiketování. Ušetří nám spoustu práce. Hned vedle ní stojí nová etiketovačka, která dovede vylepit dvě etikety najednou, což nám práci úžasně urychlí. A konečně jsme si pořídili i novou linku na medovinu. Místo ruční plničky tak používáme poloautomat, který láhve plní, zavírá a etiketuje. Sám si také podává lahve a my již pouze víčka. Vzhledem k tomu, kolika sudy a pokusy se v posledních letech zaplnil náš sklep, je nám jasné, že tahle investice se opravdu brzy vrátí.

novinky ve výrobě Pleva

Novinky nejen kosmetické

Na některých produktech pracujeme řadu let. Ladíme je, šperkujeme a pilujeme k dokonalosti. Některé nás napadnou, během měsíce je vymyslíme a už zkoušíme první vzorky. Včelí kosmetiku už mícháme přes 30 let a v České republice se můžeme pochlubit vůbec nejširším sortimentem, ale také nadšenými a spokojenými zákazníky. A právě vy býváte tou zázračnou silou, která nás vede k tomu zkoušet stále něco nového. Zamýšlíme se nad vašimi zdravotními problémy, tipy a nápady a řada novinek je najednou tu.

Produktové novinky Pleva 2022

Letos jsme náš sortiment rozšířili o čtyři skvělé kosmetické novinky, ohromně nás potěšil úspěch naší medové pálenky, přidali jsme také něco pro mlsné jazýčky a milovníky přírody, naše bylinkové polštářky a voskované ubrousky jsme oblékli do látky s vlastním vzorem ze včelího světa a vypustili jsme do světa náš první Tvořivý adventní kalendář pro děti. Věříme, že jste si ho se svými nejmenšími náležitě užili i přes řádění šotka v zadání křížovky, které jsme bohužel odhalili až po vydání kalendáře. Podívejte se na podrobný přehled našich novinek v roce 2022.

Medovinové radosti Milana Plevy

Naším letošním překvapením mezi lahodnými nápoji z medu byl dozajista Medovec z Potštejna - medová pálenka z archivní Medoviny z Potštejna, kterou jsme nechali několik týdnů zrát v záření včelího úlu. Že se dokonale povedla, to jsme samozřejmě věděli z poctivého ochutnávání :-), ale přesto nás její úspěch u našich zákazníků až zaskočil. Vyprodala se totiž za pár týdnů. Samozřejmě jsme se hned pustili do přípravy další várky, jde však o proces dlouhodobý a tak by se Medovec měl v prodeji objevit letos začátkem podzimu. (Na jeho produktové stránce se již nyní můžete přihlásit ke sledování dostupnosti a jakmile bude naskladněn, dáme vám vědět.)

Medovec z Potštejna - medová pálenka

Kromě Medovce už Milan Pleva připravuje pro letošní rok i další nálož svých úžasných medových speciálů. Před Vánoci jsme v rodinném kruhu ochutnávali výsledek jeho medoviny naložené v sudu od bourbonu. Láhve už pomalu začínáme připravovat do prodeje, abyste je mohli ochutnat i vy. Nechceme se chlubit, ale...no však sami poznáte, až ochutnáte :-). Nová lahůdka bude už brzy na skladě a už teď víme, že budeme v nakládání medoviny do sudů pokračovat a v plánu máme kromě bourbonových sudů vyzkoušet také sudy od rumu z Fidži.

Medovina z Potštejna naložená v sudech od bourbonu

Souběžně pracujeme také na dalším testování – nechali jsme si vypálit kvevri nádobu, vylili ji voskem a zkusili do ní na rok uložit a nechat kvasit med s vodou. První výsledky už brzy ochutnáme, těšíme se náramně a jsme ohromně zvědaví na výsledek. Takhle jsme kvevri nádobu zasazovali do země (více fotek najdete v galerii pod článkem):

Osazování nádoby kvevri a plnění medovinou Pleva

Věděli jste, že existuje světový šampionát medovin? Pokud nás sledujete, tak nejspíš ano, protože už v minulosti se na stupních vítězů umístila naše červenorybízová medovina. Jmenuje se Mead Madness Cup a je pravděpodobně největší mezinárodní soutěží medovin v Evropě. V roce 2022 se ho zúčastnila naše Třešňová medovina pro mlsný jazýček. Soutěžila jak jinak než v kategorii třešňových medovin a k naší velké radosti se zařadila ke světové špičce, obsadila totiž třetí příčku. A radost nám udělala také naše Bezová medovina plná vůní, která získala bronzovou medaili na slovenské soutěži medovin Medovinka roka 2022.

oceněná Třešňová medovina Pleva

oceněná Bezová medovina, Pleva

Užili jsme si focení a pustili se do natáčení videí

Na jaře jsme si udělali radost a nechali jsme si nafotit některé z našich produktů, abychom je trošku oživili a ukázali je při jejich používání. Našli jsme si hezké prostory, šikovného fotografa Ondru Valu a přizvali jsme si k tomu „modelky“ z řad našich kolegyň a zákaznic, kterým tímto moc děkujeme za účast a doufáme, že si focení užily stejně jako my, protože atmosféra byla úžasná a pro nás to byl skvělý zážitek. Další focení jsme si pak nadělili na podzim při příležitosti uvedení našeho Medovce z Potštejna. Podívejte se, jak focení probíhala:

Také jsme se nechali nakazit všeobecnou oblíbeností videí a pustili jsme se do jejich tvoření. S videi (hlavně s myšlenkou na jejich tvorbu :-) jsme si pohrávali už delší čas, ale až v loňském roce jsme se na to konečně opravdu vrhli. Líbí se nám, že vám jejich prostřednictvím můžeme blíže představit naše produkty, ale také vás přizvat do zákulisí a nechat vás nahlédnout pod pokličku naší rodinné firmy. Učíme se za kamerou i před kamerou a moc nás to baví. Sice to nevyjde vždy na první dobrou, ale zase se u toho docela pobavíme :-)

Představili jsme se vám

V loňském roce proběhlo také focení celého našeho týmu, abyste si nás mohli prohlédnout v naší aktuální podobě a věděli, kdo vám chystá medoviny, kdo vám radí v naší poradně a kdo pro vás balí zásilky. Tak tohle jsme my.

tým rodinné firmy Pleva

Vaše přízeň nás posiluje

V současné poměrně nejisté době jsme obzvláště vděční za všechny naše letité i nové zákazníky. Těší nás jak vaše pochvaly a pozitivní zkušenosti, tak vaše tipy, nápady a připomínky, to vše nás pohání dál a pomáhá nám stále se zlepšovat. Ceníme si každé jedné objednávky (a že jste nám před Vánoci dali opravdu zabrat :-) a moc děkujeme za to, že jste u nás pořizovali dárky svým blízkým i sobě. Měli jsme radost, že u vás zabodovaly i naše nové dárkové sady, kterých každoročně několik přidáváme a jejich nabídku tak obměňujeme, abyste měli stále z čeho vybírat.

Nové dárkové sady 2022 Pleva

Mezi nejoblíbenějšími dárkovými stálicemi tak každý rok najdete několik novinek, při jejichž sestavování se řídíme vašimi tipy a přáními a také do nich zahrnujeme naše nové produkty. Naším cílem je usnadnit vám výběr dárků pro každou příležitost - od vánočních přes narozeninové až po svatební. Ať už hledáte ten pravý dárek pro vaše nejbližší nebo pro formálnější příležitost, z našich dárkových balíčků si určitě vyberete.

sekat či nesekat trávníky

Ohromnou radost nám v loňském roce také udělaly fotografie vašich divokých zahrad, kterých jste nám v rámci diskuze na téma sekání či nesekání trávníků na Facebooku naposílali opravdu spoustu. Uchvátila nás jejich krása, nápaditost a souznění s přírodou, které z nich vyzařuje. A tak jsme se rozhodli se o ně podělit a vytvořili jsme z nich inspirativní fotogalerii v článku Sekat či nesekat? Fotogalerie tipů od vás jak vrátit trávníkům život.

Velké sny

Závěrem vám trošku naznačíme, o čem sníme a na čem už nějaký čas ve volných chvílích pracujeme. Ale jenom několik vět. Zatím je to totiž celé jedno velké úžasné tajemství. Celý projekt vám představíme až během tohoto roku. U malinkaté obce Záměl v Rychnovském úvalu jsme koupili opravdu pořádný pozemek.

sázení stromů Záměl, Pleva

sázení stromů Záměl, Pleva

Do budoucna bychom na něm chtěli postavit naši novou výrobnu, věnovat se tam sadařství a lučnímu hospodářství, samozřejmě chovat včely a především si zgruntu vybudovat takový provoz, který je z našeho pohledu po všech stránkách v absolutním souladu s přírodou. A tak jsme začali. Ovšem nikoli stavbou základů budov, jak by bylo v jiném provozu běžné, ale po našem: výsadbou stromů. Ale teď už pssst a více si řekneme zase příště. Zatím si můžete blíže prohlédnout naše

Produktové novinky roku 2022

 

Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit