Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Biomimetická ingredience Olivem obnoví strukturu vaší pleti

Biomimetická ingredience Olivem obnoví strukturu vaší pleti

Zvláštní ingredience Olivem vznikla pozorováním toho, jak příroda funguje a poučením se z ní. Působí jako antioxidant, který zabraňuje stárnutí, má protizánětlivé účinky a zároveň pomáhá v boji proti akné. Jeho hlavní předností je zajištění dlouhodobé hydratace pokožky bez pocitu mastnoty. K pokožce je velmi jemný a udržuje ji krásně vláčnou a hebkou. Proto se hojně využívá při výrobě pěsticí i dekorativní kosmetiky.

Biomimetický aktivní emulgátor Olivem

biomimetismus, olivem 1000, přírodní kosmetika, pleva

Seznamte se s budoucností. Konkrétně s biomimetismem. Biomimetismus je totiž věda budoucnosti, tedy nová cesta, jak se obecně dívat na přírodu a její produkty. Biomimetismus představuje zcela novou éru v tom, jak se inspirovat přírodou.

Nejde jen o to, jak z rostlin a přírodnin připravovat výtažky, biomimetismus jde daleko hlouběji – zajímá ho totiž pohled na to, jak příroda funguje, a naše odpověď na otázku, co se z jejího fungování můžeme naučit a jak na základě toho vytvářet účinné látky.

A právě na základě této úvahy vznikla ingredience Olivem, jejíž autoři si všimli nápadných shod mezi olivovým olejem a výtažky z oliv a jejich podobnostmi s lidskou kůží. A právě díky tomu vytvořili účinnou látku Olivem.

Olivem a jeho účinky na pleť

Látka Olivem je pleti až neuvěřitelně podobná. Její tekuté krystaly jsou totiž slučitelné s kůží a při aplikaci se stávají přirozenou součástí lidské kůže, jsou s ní tedy dermatologicky zcela kompatibilní. Díky tomu Olivem napomáhá k obnově a zachování integrity pokožky, čímž přispívá k její ochraně proti nepříznivým vlivům okolního prostředí.

Současně také urychluje vstřebávání a podporuje snadnější pronikání účinných látek z kosmetiky a hydrataci do hlubších vrstev pokožky. Olivem zajistí funkční a fyziologickou hydrataci kůže a pomůže při celkovém zásobování kůže vodou a udržení vody tam, kde má pro správnou hydrataci být.

Díky schopnosti přirozeně obnovovat pokožku, dodává jí elasticitu a pomáhá jí lépe odolávat působení času. Je také velmi vhodný pro péči o suchou a citlivou pokožku se sklonem k zarudnutí. Pro všechny uvedené vlastnosti se Olivem často používá do pečující kosmetiky, make-upů a dekorativní kosmetiky, ale také mýdel, opalovacích prostředků nebo pánské kosmetiky.


Olivem, účinky na pleť, přírodní kosmetika, Pleva

Mezi nejdůležitější vlastnosti tohoto biomimetického restrukturalizačního prostředku patří:

  • přírodní původ,
  • ochrana a obnova integrity kožní bariéry,
  • přirozená obnova struktury pokožky,
  • dermatologická kompatibilita s kůží,
  • zlepšení celkového vzhledu pokožky,
  • působí jako antioxidant,
  • působí proti stárnutí pokožky,
  • protizánětlivé účinky,
  • dlouhodobá hydratace pokožky,
  • také podporuje růst vlasů.

Olivem je čistě přírodního původu – i díky tomu je vysoce kompatibilní se složením tuků na povrchu pokožky, a proto společně s nimi vytváří vícelamelové stabilní struktury. Kapalné krystaly této látky jsou zároveň velmi snadno zpracovatelné v kosmetickém průmyslu, proto se z ingredience Olivem mohou vyrábět nejrůznější přípravky, avšak nejoblíbenější bývají právě emulze. Látka Olivem je slučitelná s vodou i oleji, proto se s ní tak výborně pracuje. Olivem získal náročnou certifikaci EcoCert.

Olivem nebo Oliwax?

V našich výrobcích můžete najít složky Olivem i Oliwax, obě tyto přírodní látky mají původ v olivovém oleji. Nejedná se o dvě vývojové verze stejné látky, ale o dvě různé, které jsou přizpůsobeny pro různé receptury. V některých recepturách můžete najít i obě dvě složky najednou.

Klinické studie

Funkční hydratace pokožky

Biomimetická ingredience Olivem byla testovaná na dobrovolnících, kterým byla látka aplikovaná na předloktí. Následně se korneometrem měřil obsah vody v podpovrchových vrstvách kůže v čase od 15 minut po 7 hodin.

Výsledky měření ukázaly, že díky bariérovému efektu - který zajistí menší únik vody z pokožky - byla po celých 7 hodin měření hydratace pokožky látkou Olivem výrazně vyšší než při použití glycerinu.

Olivem 1000 Crystal skin, klinická studie, hydratace, Pleva


Další studie ingredience Olivem se zabývala hydratací z dlouhodobého pohledu. Byla provedena na dobrovolnících ve věku od 30 do 65 let. Aplikace látky Olivem a kontrolní látky Ceteareth-20 probíhala dvakrát denně (dopoledne a odpoledne) vždy na polovinu obličeje. Měření korneometrem pak probíhalo třikrát – kontrolní měření v prvním dnu, následné měření v patnáctém dnu a čtyřicátém pátém dnu.

Po patnácti dnech se zvýšení hydratace pokožky látkou Olivem blížilo 25 % a po čtyřicátém pátém dnu dokonce 25 % překročilo. Hydratační efekt kontrolní látky Ceteareth-20 se oproti látce Olivem pohyboval poměrně nízko, nepřesáhl dokonce ani 5 %.

Olivem, dlouhodobá hydratace, klinická studie

Ochranný efekt

U ingredience Olivem byla zjišťována i schopnost chránit kožní buňky a regenerovat je. Na prvním grafu se můžete podívat na životaschopnost buněk. Zatímco v prvním sloupci vidíte kontrolní vzorek (tedy 100 %), ve druhém sloupci najdete namáhané buňky (21 %) a ve třetím sloupci najdete namáhané buňky ošetřené ingrediencí Olivem (41 %). Látka Olivem tedy zdvojnásobuje schopnost přežití buněk.

Olivem 1000, ochranná funkce na pokožku, pleva


Následující graf zobrazuje měření celistvosti buněk při jejich poškození, konkrétně integritu jejich membrán. Jestliže je narušena integrita buněčné membrány, dojde k uvolnění enzymu LDH z buňky. Testování bylo prováděno právě pomocí měření množství uvolněného enzymu LDH z buňky při zátěži.

Měření prokázalo, že zatímco zátěž vede k poškození buněk nad hodnotu 2, při aplikaci Olivem se daří snížit jejich poškození na hodnotu 1. Díky Olivem tedy dochází k polovičnímu poškození buněk.

Olivem, ochrana pokožky, přírodní kosmetika, Pleva

Olivem v naší kosmetice

Skvělé vlastnosti látky Olivem 1000 (INCI: Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate) jsme ve spojení s dalšími účinnými složkami využili v těchto produktech:

Olivem 1000, Pleťový krém s mateří kašičkou, Pleva

Pleťový krém s mateří kašičkou

Lehoučký krém, který svým přírodním složením přináší pleti blahodárný efekt. Včelí mateří kašička oddaluje fyziologické stárnutí a tvorbu vrásek. Její účinky skvěle doplňují tři přírodní oleje, díky nimž se krém rychle vstřebává bez pocitu mastnoty a zajišťuje pleti tolik potřebnou hydrataci. Krém má výrazný regenerační účinek a zlepšuje výživu a prokrvenost pleti.


Olivem 1000, Medový oční krém, Pleva

Medový oční krém

Přírodní oční krém výrazně zlepšuje napětí a pružnost pleti v citlivé oblasti očního okolí a podporuje její regeneraci. Pravidelné každodenní používání vyhlazuje jemné mimické vrásky kolem očí, pomáhá předcházet jejich vzniku a přispívá ke svěže vypadajícímu i opečovávanému očnímu okolí. Medový oční krém oceníte také, pokud hledáte krém na kruhy pod očima. Je vhodný i pro citlivou pleť.


Olivem 1000, Hydratační krém s medem, Pleva

Hydratační krém s medem

Přírodní složení si poradí se suchou pletí, hydratuje ji a zpevňuje, zároveň posiluje kožní bariéru a ochrání tak pleť před vysycháním a  škodlivými okolními vlivy. Účinná látka Pentavitin působí na vodu jako magnet a udržuje pokožku dlouhodobě hydratovanou. Pro téměř okamžitý efekt jsme přidali výtažek z květů africké rostliny Spilanthes Acmella (Gatuline In-Tense), který zpevňuje a vypíná pleť a tím i pomáhá vyhlazovat vrásky. Krém se rychle vstřebává a nezanechává pocit mastnoty.


Olivem 1000, Elixír mládí s mateří kašičkou, Pleva

Elixír mládí s mateří kašičkou

Přírodní krém, určený pro ženy 45+, které se o svou pleť chtějí starat a na vrásky mají ještě času dost. Elixír díky mateří kašičce a složkám d'Orientine S a Pentavitin dodává pleti ztracenou pevnost a hydratuje ji, výtažek z řas EPS white zase omezuje tvorbu pigmentových skvrn. První známky zpevnění pleti jsou viditelné již po 28 dnech. Krém je lehký a příjemně rychle se vstřebává.


Olivem 1000, Krém na dekolt s medem, Pleva

Krém na dekolt s medem

Krém jsme vyvinuli pro cílenou péči o jemnou a namáhanou pokožku v oblasti dekoltu. Pomáhá s regenerací buněk, dodává pokožce pružnost, zpevňuje ji, hydratuje a odstraňuje kožní vrásky. Kromě medu a dalších látek v něm najdete i extrakt z datlí, výtažky z řas a Gatuline In-Tense – vysoce účinné přírodní látky vyhlazující vrásky. Navíc také omezuje tvorbu pigmentových skvrn a zpomaluje stárnutí.


Olivem 1000, Výživný krém s mateří kašičkou 4v1, Pleva

Výživný krém s mateří kašičkou 4v1

Mateří kašička ve spojení se třemi druhy olejů zapůsobí na vaši pleť jako nabíječka baterií. Krém doplní potřebnou výživu, vyhladí drobné vrásky, zajistí hydrataci a podpoří regeneraci pokožky. Zanechává pleť velmi jemnou, hladkou a pružnou. Kromě vyživujících složek obsahuje i antioxidační a hydratační prvky. Krém je zcela přírodní a je vhodný i pro velmi citlivou pleť.


Olivem 1000, Výživný krém s propolisem 5v1, Pleva

Výživný krém s propolisem 5v1

Pokud je vaše pleť příliš citlivá, pusťte na ni propolis. Tento přírodní krém je ideální na péči o citlivou a problematickou pleť, protože čistí, hydratuje a zároveň aktivně pomáhá regeneraci. Má antioxidační, ochranné a zvláčňující účinky, pokožce navrací rovnováhu a zdravý vzhled. Za vyhlazováním vrásek a vypínání pokožky zde stojí právě Oliwem 1000 v kombinaci s Oliwaxem.


Olivem 1000, Krém s kapičkou včelího jedu, Pleva

Krém s kapičkou včelího jedu

Výživný krém lehké konzistence na bázi přirodních olejů a vosků, který se dobře vstřebává, velmi účinně hydratuje a obnovuje narušený lipidický film. Výtažky z řas a Apisin podporují tvorbu kolagenu a chrání před volnými radikály. Neméně důležitou vlastností je také protizánětlivý účinek, díky kterému se krém hodí při péči o problematickou pleť. Pravidelné používání krému napomáhá předcházet projevům stárnutí. Pleť se stává pevnější a pružnější.

Inspirace přírodou pro vaši pleť

Olivem dosahuje výborných výsledků ve všech prezentovaných i dalších studiích, ve kterých byla testována. Je to zejména díky tomu, že je pleti neuvěřitelně podobná a její krystaly jsou slučitelné s kůží a velmi rychle se stávají její součástí. Nejvýraznější pomoc látky Olivem tkví v její schopnosti obnovovat kožní bariéru a povrch kůže. Postará se o celkovou regeneraci pokožky a zároveň ji dlouhodobě hydratuje.

Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit