Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Co dát dětem, které mají všechno

Co dát dětem, které mají všechno

Přemýšlíte nad tím, jestli koupit pod stromeček ještě traktor nebo autodráhu? A nemáte už náhodou dalších 12 balíčků pečlivě ukrytých ve skříni? Děti mají často hraček tolik, že si s nimi za celý rok ani nestihnou pohrát. To nejcennější jim ale chybí – společně strávený čas s rodiči.

Pokojíček plný hraček

„Tak co mám koupit Petříkovi a Evičce pod stromeček?” ptá se starostlivě babička. „No víš jak… už mi docela docházejí nápady,” povzdechnu si unaveně. „Peťa dostane kolo a Evča novou flétničku. Ségra jim bude kupovat nějaké deskové hry. Tchýně pořizuje sáňky a boby, ale vždycky koupí i ponožky a punčocháče,” usměju se sama pro sebe. Ty naše děti toho totiž každý rok dostávají víc a víc, alespoň pokud jde o materiální záležitosti.

Nejcennější dárek je čas rodičů

sáňkování

Rozjařené dítko rozbaluje pod stromečkem jednu krabici za druhou. S nadšením si vyskládá hračky do pokojíčku, ale na hraní je často samo, protože táta s mámou mají na práci vždycky něco důležitějšího. Mrkací panenka je sice krásná, ale když sedí celé měsíce na polici, tak její přítomnost přestává dávat smysl.

Ty nejlepší věci jsou zadarmo

Možná by stálo za to zkusit připravit letos pod stromeček o dvě či tři překvapení méně, ale vzít si den volna navíc a dopřát ho vlastním dětem. Zeptejte se jich, kam by rády vyrazily nebo co by chtěly podniknout. Zavzpomínejte, co udělalo vám jako dětem největší radost. Mně třeba, když jsem byla s rodiči sáňkovat, a užívali jsme si to tak, až jsme rozlámali sáňky.

Inspirujte se naším seznamem:

  • Vyjděte si na tak dlouhou procházku, že budete mít před příchodem domů všichni červené tváře a nosy.
  • Vyrazte na bruslení. Nebojte, na stadionech bývá notné množství čaje i svařáku.
  • Upečte si s dětmi perníkový adventní kalendář. Užijete si krásné chvíle při pečení a pro děti bude mít úplně jinou hodnotu, než ten z obchodu.
  • Vyzkoušejte, jestli děti předhoníte na běžkách. Popř. jestli se na nich ještě udržíte :-)
  • Vyhlašte sáňkovačku na libovolném prostředku. Sáně, boby, podsedák, pytel. Schválně, kdo dojede nejdál!
  • Upečte cukroví, zkuste třeba některý z našich medových receptů. Nemusíte mít deset různých druhů, stačí jeden společně upečený. Chutná nejlépe.
  • Najděte si čtvrthodinku na pořádnou koulovačku. Kdyby vás to zmohlo, posilníte se po návratu medovinou.
  • Vyjděte si po setmění na procházku a užijte si vánoční výzdobu ve vašem okolí.
  • Vezměte s sebou děti na nákup kapra a nechte je, ať si vyberou toho, který se jim bude nejvíce líbit.
  • Vytvořte adventní věnec. Nádherně vám provoní celý dům. Připravili jsme pro vás i video návod.
  • Vyrazte společně do lesa a ozdobte stromeček pro zvířátka jedlými ozdobami. Můžete se k němu vracet a sledovat, jestli jim chutná.
  • Čtěte si společně. Dlouhé zimní večery jsou jako stvořené pro vyprávění nebo čtení pohádek a vánočních příběhů.

Nějaký ten dáreček by ale určitě pod stromečkem být měl. Pokud ještě nemáte nakoupeno, nebo sháníte inspiraci pro babičku, podívejte se na naši nabídku pro děti.


Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit