Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

FOTO: Degustace medovin v Muzeu medoviny

FOTO: Degustace medovin v Muzeu medoviny

Dne 24.10.2017 proběhla v Muzeu medoviny v Praze další z řady speciálních řízených degustací medovin s výrobcem. Byl jsem přizván zakladatelem a majitelem muzea panem Jiřím Poučkem a měl to potěšení podělit se s účastníky degustace o své zkušenosti s výrobou medovin.

Jak degustace probíhala

Na úvod promluvil pan Jiří Pouček o historii muzea a o tom, jaké byly začátky jeho zájmu o medovinu a její kvalitu a o tom, co ho přivedlo k vybudování Muzea kvalitní, přírodní, za studena vyráběné medoviny.

Muzeum medoviny, degustace - Pleva

Poté jsem dostal slovo já a pohovořil jsem o historii výroby medoviny v naší firmě, o současné výrobě, o různých způsobech výroby medoviny za tepla a za studena a o konzumaci medoviny na 4 různé způsoby.

Muzeum medoviny, degustace - Pleva

Během degustace jsem zodpovídal dotazy hostů a na závěr jsem pohovořil o včelích produktech, o historii naší rodinné firmy od roku 1990, o začátcích zpracovávání včelích produktů do kosmetiky, o problémech s konzervanty a představil jsem naši novou 100% přírodní kosmetickou řadu se včelími produkty.

Muzeum medoviny, degustace - Pleva

Na degustaci pan Pouček připravil chlazené medoviny. Nejprve jednu z vařeného medu od jiného výrobce a poté následovaly naše medoviny – potštejnská, akátová, lipová, slunečnicová a lesní. Následně se ochutnávalo 6 vzorků od jiných výrobců a také některé zajímavé variace medovin, například červené víno s medovinou a naše vzorky medoviny s jostou z roku 2011 a medoviny se zázvorem z roku 2010. Na závěr proběhla ochutnávka medového cideru.

Muzeum medoviny, degustace - Pleva

Během řízené ochutnávky se hosté dozvěděli zajímavé informace o historii a výrobě medoviny, poučili se, jak poznat poctivou a kvalitní medovinu a odnášeli si příjemný zážitek spojený s ochutnávkou mnoha různých vzorků medovin, včetně těch našich.

O Muzeu medoviny

Muzeum medoviny zahrnuje malou expozici o historii a výrobě medoviny a nabízí ochutnávky a prodej mnoha druhů medovin, jejichž aktuální nabídka je průběžně obměňována. Zaměřuje se na lokální i zahraniční výrobce medovin poctivých, nedolihovaných, nedoslazovaných cukrem, bez umělých aromat nebo barviv. V prodejní nabídce najdete i medy od menších včelařů a výrobky z medu a včelích produktů.

Muzeum medoviny, degustace - Pleva

Muzeum medoviny vám můžeme jen doporučit, jen tady totiž můžete prozkoumat rozmanitou škálu chutí a vůní těch nejpoctivějších a nejzajímavějších medovin. A pokud vás lákají nové a zajímavé chutě, určitě nepřehlédněte naše první limitované edice medoviny s rybízem a medoviny s propolisem.

Více fotek z degustace najdete níže v galerii. Za fotografie děkujeme panu Martinu Voráčovi.

Milan Pleva
zakladatel rodinné firmy

Od mládí jsou jeho koníčkem včelky, z koníčka se později stalo podnikání. Zajišťuje chod firmy, aby vše fungovalo jak má. Každý nápad umí realizovat. Velmi ho baví vyrábět omezené série různých druhů medovin a zkoušet nové postupy při výrobě medoviny. Když má trochu času, hned je u včel.

Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit