Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Jak vybrat dárek pro rodiče, kteří „nic nepotřebují“

Jak vybrat dárek pro rodiče, kteří „nic nepotřebují“

„Vždyť my všechno máme,“ odpovídá moje maminka tradičně na dotaz, co by si přáli k Vánocům. „A nedělejte si škodu,“ přidává se babička, která už předem přichází s výčtem toho, co ještě od loňských narozenin nerozbalila a nevyužila. Pokud máte podobně skromné rodiče či prarodiče, ale zároveň jim chcete udělat radost a potěšit je, máme pro vás spoustu tipů na dárky. K Vánocům, narozeninám, svátkům, výročím, zlaté svatbě, odchodu do důchodu nebo třeba jenom za to, že si k sobě v létě na týden vezmou vnoučata a vy díky nim máte zase o starost méně.

Darujte společně strávený čas

Zatímco ve třiceti toužíme po krásně vybaveném obýváku, bazénu pod okny a materiální dárky jsou pro nás příjemným zpestřením domácnosti, vaši rodiče někde kolem padesátky, šedesátky na hmotné statky už tolik nehledí. Naopak se často zbavují nepotřebných zbytečností a člověk by si skoro řekl, že si na internetu přečetli něco o minimalismu. S odstupem času totiž dobře vědí, co je v životě skutečně důležité a co dává smysl. Nejcennějším se pro ně stává čas, který strávíte s nimi. Právě proto je pro vaše rodiče často nejcennější „pouhá“ návštěva.

Na oslavu svátku můžete třeba pozvat maminku na posezení s kávou a zákuskem, vsadíme se, že zabodujete. Pokud chcete dopřát vašim rodičům společný příjemný zážitek, třeba k výročí svatby nebo jinému jubileu, kupte jim lístky do divadla nebo na koncert některého z interpretů jejich mládí. Zavzpomínají na staré časy, dostanou se ven mezi vrstevníky a přijdou na jiné myšlenky.

společný čas jako dárek pro rodiče

A jestli jim chcete opravdu udělat radost, vezměte je někam na společně strávený víkend. I kratičká dovolená v nedalekém městě, lázních, horách nebo někde, kde se budou cítit příjemně, bude pro vaše rodiče velkým a vítaným zpestřením.

Možná si toho ve shonu vlastního života ani nevšimnete, ale když překročíte 20. rok života, máte za sebou 80 až 90 procent času, který za celý život strávíte se svými rodiči. Alespoň to říká statistika.

Tipy na dárky ke zlaté svatbě či narozeninám

Pokud mají vaši rodiče ve svém věku potíže s pohybem nebo jim jsou kulturní aktivity cizí a vašeho tatínka by do divadla nedostal nikdo ani zamlada, natož na stará kolena, určitě zvolte některou z méně náročných, a přesto příjemných variant. K nejoblíbenějším patří koláže z fotografií či celé fotoknihy. Mohou zahrnovat nejen jejich vlastní svatbu, fotografie z dovolených nebo výletů, ale také fotografie dětí, vnoučat nebo pravnoučat.

jak vybrat dárek pro rodiče

Pokud už máte dítka, která udrží v ruce pastelky, vodovky nebo fixky, poproste je o portrét dědy s babičkou. Originální obraz nechte zarámovat a obdarujte jím své rodiče, uvidíte, že jedno oko nezůstane suché.

Zatímco babičku určitě potěší květiny, dědové zase často ocení dárkové koše se spoustou dobrot. A pokud chcete být opravdu originální, můžete svým rodičům dopřát soukromý houslový koncert, projížďku kočárem taženým koňmi nebo poukaz na večeři v indické či japonské restauraci.

Vánoční dárkový poukaz pleva

Z vlastní zkušenosti dobře víme, že někdy je těžké trefit se dárkem do vkusu. Obzvláště, pokud si obdarovaný rád vybírá věci podle sebe. V takovém případě může být dobrou volbou také dárkový poukaz na nákup v oblíbeném obchodě.

A darovat můžete také poukaz na nákup u nás. Náš dárkový poukaz, lze uplatnit na všechny naše výrobky – od léčivé a pečující kosmetiky se včelími produkty, přes knihy až po širokou nabídku voňavých dárkových balíčků, našich poctivých medovin a originální medové pálenky.

Dárkový poukaz je skvělým řešením nejen v případě, kdy si s výběrem toho pravého dárku nejste jistí, ale také tehdy, když vám na výběr nezbývá dostatek času. Jeho elektronickou formu můžete navíc objednat i na poslední chvíli - i na Štědrý den (jen to musíte stihnout do 15 hodin). A jakmile vám přistane v emailu, stačí ho jen vytisknout a darovat.

Dárky a dárkové sady pro rodiče a prarodiče

Oblíbeným řešením dárků pro významné příležitosti bývají dárkové kazety - při příležitosti odchodu do důchodu, k narozeninám, k svátku, k výročí svatby nebo k Vánocům. V naší nabídce najdete jak dárkové sady s výborným alkoholem či dobrotami inspirovanými chutěmi ze včelího úlu, tak dárkové sady s přírodní kosmetikou se včelími produkty.

Luxusní dárkové kazety s magnetickým zavíráním Pleva

V letošním roce jsme nabídku našich dárkových sad rozšířili o nový typ balení - ve spolupráci s malou českou firmou z Pardubic jsme vytvořili nové luxusní krabice s magnetickým zavíráním. Když jsme je vymýšleli, měli jsme na mysli nejen esteteckou stránku, ale také praktičnost a další využitelnost. Proto jsme pro ně zvolili luxusní a zároveň univerzální černou barvu, kterou jsme doplnili pouze decentní vlnkou, která krabici nijak zásadně nespojuje s našimi produkty. Žádné logo, ani jiný text. Krabice má odklápěcí víko s praktickým magnetickým zavíráním, takže se pohodlně ovládá a zároveň bezpečně uchová obsah. To vše ji předurčuje, aby dostala šanci na další používání. Třeba na skladování fotografií, dokumentů, kravat, šátků a nebo úplně jinak. Může také putovat dál opět jako dárkové balení na překvapení pro někoho dalšího.

Kromě dárkových sad můžete své dárky vybírat z naší pleťové nebo tělové kosmetiky pro ženy i muže, skvělé a oblíbené účinné vlasové kosmetiky či kosmetiky hojivé. Také u nás najdete poctivé medoviny a naši originální medovou pálenku, výborné a blahodárné medové laskominy a spoustu jiných dárkových inspirací - například křišťálové sklenice na medovinu, hmyzí hotely, krásné knihy ze světa včel a hmyzu vůbec, voňavé bylinkové polštářky v mnoha krásných vzorech či čaje, čokolády a jiné dobroty.

Pojďme se teď podívat na několik nejoblíbenějších dárkových sad, které jsou velmi vhodné pro rodiče i prarodiče:


Pro každou příležitost

Perfektní dárek pro každého tatínka, dědečka či strýčka, který umí ocenit dobré pití. Medová pálenka z archivní potštejnské medoviny, kterou necháváme zrát ve včelím záření úlu je tak trošku naším splněným snem. Do sady jsme k ní přibalili i naši tradiční potštejnskou medovinu. Obdarovaný tak může ochutnat i ten poctivý základ, který Medovci propůjčuje charakteristickou vůni medu a výraznou chuť vyzrálé, za studena kvašené medoviny.

Tato originální dárková sada bude také skvělou volbou pro chuťové experimentátory, ale darovat ji můžete také páru, který se tak úplně neshodne, jestli raději alkohol tvrdý, nebo sladký :-)

Vánoční dárková sada Pro každou příležitost, Pleva


Kouzlo včelích produktů

Do této sady jsme zabalili kousek kouzlo hned čtyř včelích produktů. Medový krém na ruce v sobě spojuje péči medu a ochrannou funkci včelího vosku pro hebkou a nádherně provoněnou pokožku. V balzámu na rty jsme med a včelí vosk doplnili ještě propolisem, který napomáhá regeneraci a balzám tak zajistí krásně jemné a vláčné rty navzdory rozmarům počasí. Kombinace kvalitní hořké čokolády a blahodárného včelího pylu je nejen jedinečným chuťovým zážitkem, ale také zásobárnou energie. A svíčka ze včelího vosku báječně provoní domov jemnou medovou vůní. Okouzlete svou maminku, babičku, tchyni či tetu!

Vánoční dárková sada Kouzlo včelích produktů, Pleva


To nejlepší z našeho regionu

Vždy chceme darovat jen to nejlepší a v případě této sady se vám to opravdu povede. Náš Propolis v medu i Medovina z lipového medu se pyšní oceněním Regionální potravina Královéhradeckého kraje, ačkoliv každý produkt vyhrál v jiný rok. Sadu jsme doplnili Loukou v kuličce, která udělá radost také včelkám a ručně vyráběnou voňavou svíčkou ze včelího vosku. Tak oceňte své nejbližší balíčkem, který obsahuje oceněné produkty :-)

Vánoční dárková sada


Dárková kazeta - Medový zážitek

Dárkovou kazetou Medový zážitek se tak trochu vracíme k našim začátkům. U zrodu naší firmy stály totiž ty nejvyhlášenější medy z celého okolí a kvalitní včelí produkty. Postupně jsme k nim začali přidávat účinnou přírodní kosmetiku, naše poctivé medoviny i kdejakou radost. A právě takový by měl Medový zážitek zabalený v elegantní krabici s magnetickým uzávěrem být – především o radosti z praktického a chutného dárku i ze samotného obdarování. Pro mlsaly a mlsalky je jako dělaný.

Dárková kazeta - Medový zážitek, Pleva

Dárková kazeta - Medový zážitek, Pleva


Medový balíček pro radost

Sadou Medový balíček pro radost potěšíte všechny, kteří si dovedou vychutnat i "obyčejné" chvíle v životě a také všechny milovníky medu. Poklidné večerní posezení při svitu voňavé svíčky ze včelího vosku a ochutnávání lahodné Potštejnské medoviny, která zahřeje a rozradostní srdce i mysl. Sladké ráno s výborným českým medem. Nadýchaný domácí medový perníček k zakousnutí, když přijde chuť. Tento balíček udělá radost hned několikrát!

Medový balíček se výborně hodí například k příležitostem jako je odchod do důchodu, svátek nebo „jen“ poděkování za hlídání vašich ratolestí během léta nebo vaší služební cesty. Jsme přesvědčeni o tom, že musí potěšit každého obdarovaného. Nově jsme ho zabalili do krabice s kartonovou vložkou s výseky pro jednotlivé produkty namísto dřevité výplně a vybrat si můžete ze dvou barevných variant - klasické hnědé, nebo černé. Jak se vám líbí?

Vánoční dárková sada


Krabička první pomoci

Praktická dárková sada plná pomocníků rovnou ze včelího úlu! Účinná propolisová mast s regeneračním účinkem zahojí, mast se včelím jedem uleví od bolavých kloubů, propolisová tinktura si díky obsahu antimikrobiálních látek poradí s řadou kožních problémů a bolístek, tradiční potštejnská medovina nedá šanci špatné náladě a Louka v kuličce potěší nejen obdarovaného, ale poslouží také jako první pomoc pro hladový hmyz.

Vánoční dárková sada Krabička první pomoci, Pleva


Čajové okouzlení

Voňavá dárková sada, kterou potěšíte všechny milovníky čajů. A obzvláště ty, kteří si svůj šálek čaje neumí představit bez medu. Dva druhy sypaného čaje pro příjemná rána i chvíle odpočinku. Dva druhy pečených čajů plných chutí letního ovoce s medem pro rychlé zahřátí či osvěžení.

Všechny naše čaje jsme vybírali tak, aby jejich chuť dokonale ladila a doplňovala se s medem. Do sady jsme tedy samozřejmě pro oslazení přidali poctivý český med spolu s tradiční dřevěnou medonoskou, k přikousnutí ještě medový perníček a pro radost kvetoucí překvapení v kuličkách. Potěšte své blízké dárkem, který voní medem a pohodou.

Dárková sada Čajové okouzlení


Degustace – zážitek pro celou rodinu

Tato ochutnávací sada je to pravé medové pro všechny milovníky medů a zajímavých chutí. V sadě najdou 8 medíků s příměsemi z naší nabídky dle aktuálních skladových zásob (mateří kašička, propolis, květový pyl, guarana, rakytník, ženšen, schizandra, pohyb, kakaové boby nebo zázvor). Otevření každé sklenice bude nový zážitek. Medy s příměsí jsou báječné nejen pro potěšení chuťových pohárků, ale i pro své účinky.

Součástí sady je ručně vyráběná dřevěná lžička, ideální právě pro nabírání medu. Má mimo jiné tu úžasnou vlastnost, že při styku s potravinami neničí blahodárné látky v nich obsažené.

Vánoční dárková sada Degustace - zážitek pro celou rodinu, Pleva


Dárková kazeta - Vůně medu

„Tati, a co by sis letos přál od Ježíška?“ „Ále prosím tě, vždyť já už všechno mám. Já přece nic nepotřebuju.“ Tuhle konverzaci známe všichni. Samozřejmě v různých obměnách. Ovšem se skromnými maminkami, babičkami, nebo dědečky či strýčky má zkušenost opravdu každý. Líbí se jim každý dárek, nadšení pod stromečkem je veliké, ať už jim pořídíte sadu nových ponožek nebo pěkný houbařský košík. Jenže vy si každoročně lámete hlavu, co takovému zlatému a skromnému člověku nadělit. Právě pro takové příležitosti jsme připravili tuto univerzální dárkovou sadu, která potěší všechny smysly obdarovaného. Sestavili jsme ji z produktů, které vždycky přijdou k chuti a vhod!

Dárková kazeta - Vůně medu, Pleva

Dárková kazeta - Vůně medu, Pleva


Medový balíček luční kvítí

Balíček plný přírody potěší každou ženu, které je blízká a ráda ji vnímá všemi smysly. Krásný polštářek plněný voňavými bylinkami s motivem lučního kvítí rozjasní a provoní domov a pomůže ke klidnému spánku. Lahodné chutě a vůně pečených ovocných čajů s květovým medem si může vychutnat z hrnečku se stejným lučním motivem. Péči přírodního pleťového regeneračního krému s propolisem může své pleti dopřát díky vědomostem, které jsme získali od včel, pro něž je luční kvítí nepostradatelné. V sadě proto najde také semínkové kuličky s lučními květinami, které potěší jak obdarovanou, tak včelky.

Vánoční dárková sada Medový balíček luční kvítí, Pleva


Vnitřní pohlazení pro dva

Dárková sada Vnitřní pohlazení pro dva vyvrací zažitou a zcela nesprávnou myšlenku, že dárkové kazety jsou vhodné především pro ženy. Dárková kazeta s výbornými medovinami zaručeně potěší především tatínky a dědečky. Obsahuje pestrý výběr našich lahodných jednodruhových medovin – medovinu ze slunečnicového medu, z akátového medu a z lesního medu. A dva keramické pohárky z chráněné dílny Kopeček, které přímo lákají k degustaci. Maminku potěší, že se nejedná o tvrdý alkohol a voňavou sladkou medovinu si také ráda nalije. A tátovi budou zářit oči už po prvním doušku.

Dárková sada Vnitřní pohlazení pro dva


Radost na třetí

Udělat jedním dárkem radost hned třikrát? Ano, jde to. Nejdříve potěšíte obdarovanou samotným obsahem sady, který si užije každý den po celý rok. A co v sadě najde? Medový krém pro ruce jako v bavlnce, Medový balzám na rty pro péči a ochranu, lahodně jemnou akátovou medovinu, voňavou svíčku ze včelího vosku, dekorační pytlíček vonící levandulí a květiny v podobě semínkových kuliček, kterými si může zkrášlit kousek zahrady, balkon či parapet. Poté si může užít tvorbu hmyzího hotelu, pro jehož základ je tato krabice svými rozměry dokonalá. A nakonec bude mít radost i hmyz, který v něm najde své nové bydliště. Touto sadou potěšíte každou ženu, která ocení kvalitní české produkty a ráda se obklopuje příjemnými vůněmi a krásnými drobnostmi.

Vánoční dárková sada Radost na třetí, Pleva


Mužská záležitost

Vánoční dárkové balíčky, Mužská záležitost, pleva

Praktická - protože to je přesně to, co muži ocení - sada pro muže v dřevěné dárkové krabici, která je nejen krásná, ale také se skvěle hodí na přestavbu na hmyzí hotýlek.

Obsahuje zklidňující propolisovou vodu po holení, která obdarovaného po prvním použití přesvědčí, že už nechce žádnou jinou, pánský krém s propolisem, vyvinutý speciálně pro specifické potřeby pánské pleti a medový sprchový šampon pro tělo i vlasy, který je oblíbený mimo jiné i díky své příjemné vůni.

Každého milovníka dobrého pití pak potěší naše tradiční potštejnská medovina a z její 5leté sestřičky vypálený Medovec - medová pálenka, kterou necháváme zrát ve specifickém prostředí úlu za působení včelího záření.


Věříme, že jste si vybrali. A pokud třeba ještě váháte nebo hledáte to pravé ořechové, podívejte se na kompletní nabídku našich dárkových sad.

Kouknout na všechny dárkové sady

 

Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit