Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Ještě o kousek blíž přírodě: jarní novinky 2020

Ještě o kousek blíž přírodě: jarní novinky 2020

Na jarních novinkách začínáme vždycky pracovat už uprostřed zimy. Úly jsou ještě pod sněhem, a my už plánujeme, jak vylepšit složení našich produktů a nabídnout vám nové výrobky, o které si píšete a které vám u nás chybí. Naši práci děláme poctivě a každý rok zase o trochu lépe. Věříme, že to oceníte.

Vylepšili jsme složení oblíbených produktů

Už několikátým rokem pečlivě revidujeme složení našich produktů. Vývoj kosmetiky a jejích možností totiž utíká splašeně dopředu a na trhu se objevuje řada nových látek zcela přírodního složení s prokazatelnými účinky. Poctivě pročítáme nejrůznější klinické studie nových látek a hledáme takové, které nám z dlouhodobého hlediska dávají v naší kosmetice smysl. Zároveň se snažíme, aby naše produkty měly přírodní složení. A postupně se nám to daří.

Letos na jaře představujeme nové přírodní složení Pleťového krému na akné, Medového tělového mléka a Medového balzámu na rty v kelímku. U Medového balzámu na rty jsme navíc plastový kelímek vyměnili za krásný plechový. Věříme, že krok směrem k přírodnímu složení potěší všechny, kteří při výběru kosmetiky pozorně pročítají složení a hledají pro sebe i naši planetu to nejšetrnější řešení.

Medový balzám na rty v kelímku

Během letošního roku čeká nové přírodní složení i Pleťový krém s mateří kašičkou, Pánský krém s medem a Medový krém na ruce.

Potěšíme všechny unavené a zašedlé líce

Už dlouho pro vás chystáme opravdu účinnou dvojici produktů v oblasti péče o pleť. Čekají vás přírodní pomocníci pro pravidelné důkladné čištění pleti – klasický mechanický peeling s vylepšeným složením s jemným práškem ze šípkových semínek a enzymatický peeling, jehož základ tvoří látka Superox C - extrakt z australských kakadu švestek známých jako největší přírodní zdroj vitaminu C. Díky vysokému obsahu vitaminu C je účinek látky srovnatelný s tzv. AHA kyselinami, ale k pleti šetrnější.

Vitamínový enzymatický peeling na pleť Pleva

Medový pleťový peeling Pleva

Díky svému jemnému působení je vitaminový Enzymatický peeling vhodný pro všechny typy pleti i pro pleť citlivou, zralou, problematickou nebo s výskytem akné a navíc ho můžete používat dvakrát až třikrát do měsíce. Může tak být vhodnou alternativou mechanického peelingu, který nemusí vždy pleti vyhovovat. Také jím můžete tradiční peeling doplnit, protože ten doporučujeme používat maximálně dvakrát měsíčně.

Každý týden tak můžete své pleti dopřát opravdu účinné hloubkové čištění a peelingy střídat tak, aby vaše líce zůstávaly stále zdravé, krásné a čisté.

Brzy vám je představíme.

Lahodné limitované edice medoviny

I v letošním roce vám nabídneme limitovanou edici medovin. Tentokrát se na zahradě Plevových dostalo na jostu, což je kříženec černého rybízu a angreštu. Kromě skvělé chuti je josta výborným zdrojem cenných vitamínů. A jostová medovina je zase výborným zdrojem skvělých zážitků a navíc může směle konkurovat vínu například při příjemných večerech s vaším partnerem či partnerkou.

jostová medovina, limitovaná edice, pleva

Pokud rádi ochutnáváte nové nápoje, můžeme vám Jostovou medovinu doporučit – voní po ovocných kompotech, které uprostřed léta vařila vaše babička, v chuti se pak projeví tóny lesního ovoce, zejména malin a borůvek, a na jazyku zůstane ovocitá kyselinka se sladkostí medu a vytvoří ty nejkrásnější tóny. Téhle medoviny se rozhodně nepřepijete.

Novinkami mezi našimi limitovanými medovinami byly v letošním roce také dvě divoké medoviny a to Divoká meruňková a Divoká lesní medovina. Zmizely ovšem rychleji, než jsme stihli sepsat tento jarní novinkový článek :-) Pokud rádi ochutnáváte netradiční medoviny, sledujte aktuální nabídku našich jedinečných medovin, která se průběžně mění, protože tyto medoviny vyrábí Milan Pleva pro potěšení v malých limitovaných edicích. Každá medovina je proto originální a vždy něčím překvapí.

Co je to divoká medovina?

Chuť medoviny se mění a vyvíjí v průběhu jejího zrání. Divoká medovina je ještě mladá medovina po dokvašení, ale zatím nezrající. Mívá lahodnou, spíše sladší chuť a běžně se k ochutnání takové medoviny nedostanete. A proč divoká? Protože ještě není vyzrálá, je to nápoj nestabilní a dá se těžko předpokládat její chování. Proto je potřeba divokou medovinu spotřebovat co nejrychleji od jejího dodání. Z tohoto důvodu nabízíme divoké medoviny jen v omezeném množství.

Mateří kašička konečně i z Česka

Často nám píšete, jak vám naše produkty pomáhají, co jste vyzkoušeli a co vám pomohlo. A vůbec nejhojněji se ptáte na mateří kašičku. I když je už od samých začátků naší kosmetiky součástí řady našich produktů, dlouho jsme ji neprodávali samostatně. A když jsme se samostatným prodejem začali, lidé nám psali, proč nabízíme mateří kašičku z Číny. I když ani nás tento fakt příliš netěšil, důvod byl prostý - nemohli jsme najít vhodnou českou mateří kašičku. Ale konečně se podařilo a v nabídce máme i mateří kašičku českou! Kvalitou jsou srovnatelné, ovšem s jinou zemí původu.

Mateří kašička - lyofilizovaná, Pleva

Mateří kašička je v oblasti skladování a logistiky vůbec nejnáročnějším ze včelích produktů. Při styku s okolním vzduchem nebo neopatrném skladování nevratně přichází o své cenné vlastnosti. I kdyby se nám podařilo zajistit pro ni optimální podmínky, vůbec si nedovedeme představit její zasílání poštou. Proto jsme se rozhodli nabídnout vám lyofilizovanou mateří kašičku.

Lyofilizace je proces hlubokého zamražení a vysušení, který zajišťuje zachování specifických vlastností mateří kašičky. Pokud si vyrábíte domácí müsli, možná znáte lyofilizované jahody nebo maliny – tento proces se totiž často používá při úpravě ovoce. Díky lyofilizaci je navíc mateří kašička více koncentrovaná, proto ji stačí užívat opravdu malé množství. Zároveň se jedná o metodu, při které není nutné mateří kašičku nijak dále upravovat, protože se dá konzumovat stejně jako začerstva.

Propolisové produkty pro pevné zdraví a důkladnou hygienu

Pro podporu jarní imunity v náročném období můžete využít oblíbený Ústní spray s propolisem. Protože jste o něj projevovali velký zájem už v zimě, rozhodli jsme se nabídnout vám ho také ve 4 x větším balení. Už jste si možná všimli, že obaly naší kosmetiky se postupně mění. Kromě nového designu přecházíme u některých produktů na balení ve skle. Se skleněnými lékovkami jsme před třiceti lety začínali a nyní se k nim opět vracíme. Děláme to především kvůli přírodě, protože věříme, že i takové mikrokroky mohou ve výsledku způsobit velké změny. Náš velký Ústní spray s propolisem tedy najdete ve skleněném balení.

Čisticí sprej na ruce s propolisem, dezinfekce, 70 % alkoholu

Ústní spray s propolisem Pleva

Praktickým pomocníkem v době zvýšené hygienické nutnosti je Čisticí sprej na ruce s propolisem. Kromě propolisu obsahuje 70 % alkoholu a panthenol, který pokožku rukou zklidňuje a následně zajišťuje její regeneraci. Čisticí sprej na ruce s propolisem je ideální pomocník na cestách a zajistí vám hygienické vyčištění a ochranu rukou v každé situaci, když zrovna nemáte možnost umýt si ruce. A protože doba je nelehká a nejistá i pro řadu našich zákazníků, rozhodli jsme se vám pomoci tak, že ho v době nouzového stavu budeme prodávat se slevou. Zdraví je přednější.

Roušky z Potštejna pro všechny potřebné

Rouška z Potštejna

Na našem e-shopu si nyní můžete koupit i roušky. Šije je jedna švadlenka z Potštejna, která v současnosti pomáhá šít roušky do nemocnic, pro policisty i další potřebné. Domluvili jsme se, že ušije roušky i pro naše zákazníky. Poskytujeme jí materiál, ona roušky šije a my je prodáváme bez nároku na zisk. Celá prodejní částka za každou roušku náleží švadlence za její práci.

Pokud jste ve finanční tísni a roušky si nemůžete dovolit koupit, napište nám do komentáře a roušku dostanete zdarma. Momentálně však už roušky dovyprodáváme, z celkového množství 653 kusů už nám zbývá jen pár posledních. Svůj účel v době nejpotřebnější splnily.

Moc vám děkujeme za to, že roušky nosíte – chráníte tím všechny, se kterými se setkáte, my zase roušky nosíme proto, abychom ochránili vás.

Letošní jaro bylo pro nás všechny úplně nové – „starý“ svět tak, jak ho známe, možná přestal nadobro existovat a my si zvykáme na nová pravidla, hygienické návyky i pomalejší a méně konzumní způsob života. V této době je důležitější než kdy jindy najít svůj vnitřní klid, nepodléhat stresu a učit se laskavě a vlídně komunikovat se svými nejbližšími, se kterými teď trávíme velké množství času. Ohleduplní a vstřícní bychom ovšem měli být i sami k sobě. Věříme, že se toho díky současné situaci všichni hodně naučíme a vyjdeme z ní silnější.

Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit