Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Kalendáře s úsměvem na tváři i v srdci

Kalendáře s úsměvem na tváři i v srdci

I v letošním roce jsme pro vás připravili pozitivní a sluncem zalité kalendáře plné dobrých myšlenek a úsměvů. Vytvořila je Hanka Plevová, ve volném čase malířka, v pracovní době hrdá spolumajitelka firmy Pleva, která má po letech usilovné práce konečně čas na věci, které dělá doopravdy ráda.

Dělání, dělání, všechny smutky zahání

Hanka Plevová si začátky firmy poctivě odpracovala. Jezdila na trhy, kde prodávala věnce a suché vazby, aby vydělala třem dětem na zimní boty. Starala se o velkou domácnost a malou firmu, která tehdy sídlila v obýváku u stolu.

Po letech práce si teď dokáže najít čas na věci, které ji baví, a to je především malování. Když totiž člověk najde něco, v čem se může realizovat, přináší to spoustu uvolnění, relaxace a v tomto případě dokonce mnoho krásných výtvorů.

Je krásné, když si člověk umí najít čas sám pro sebe a pro věci, které má rád. Jsme tu jenom nakrátko, proto je škoda ten čas nevyužít.

Kalendář Enkaustika je vytvořený voskovou technikou

„Každý obrázek mě vtáhne do svého mystického světa a já vždy cítím zvláštní pocit. Do každého obrázku vkládám pozitivní energii.“

Hanka Plevová, ve volném čase malířka

Se speciální voskovou technikou – enkaustikou – se Hanka Plevová seznámila díky kamarádce. Učí se sama metodou pokus a omyl. Barvy vybírá citem, hodně o své tvorbě přemýšlí a zkouší to. Když pak vezme do ruky žehličku, tak emoce přicházejí samy. Na horkou plochu žehličky nanáší vosk, kterým maluje na voskový papír speciálně určený pro tuto techniku.

Každý z obrazů zachycuje její pocity, pozitivno a radost, kterou by chtěla předat každému, kdo se na její obrazy dívá. Ráda předává kus sebe, úsměv, a to se jí nejlépe daří díky světlým barvám. Maluje vždy v kuchyni na dubovém stole z masivu – to je jediné místo, kde se věnuje enkaustice. Ovšem pastelky s sebou vozí všude, a to i do ciziny. S výběrem obrázků a citátů pro kalendář Enkaustika pomáhala dcera paní Plevové, která vše barevně sladila a graficky upravila. Kalendář potěší oči kouzelnými obrázky a duši hladivými citáty.

Kalendář Štěstí nosíme v sobě rozjasní i dny, kdy je zataženo

Když člověk prochází ulicemi, občas mu připadá, že se lidé zapomněli usmívat, jenom zamyšleně chvátají, telefonují a nepřítomně přemýšlí o každodenních starostech. Přitom je ta tíže žití občas jenom v naší hlavě. Někdy to vypadá, jako kdyby lidé kolem nás úsměv ztratili. Přáli bychom jim, aby se jim podařilo ztracený úsměv najít. A věříme, že i kalendář Štěstí nosíme v sobě vyloudí nejeden úsměv na tváři. Úsměv totiž nic nestojí a potěší minimálně svého majitele.

Kalendář je plný veselých sluníček, která vám rozzáří den. Každý měsíc má jiné sluníčko a jinou barvu od fialové po červenou (stějně jako jdou barvy čaker :-)). Sluníčka jsou doplněna texty od Phila Brosmanse. S grafickou a textovou úpravou kalendáře pomáhala dcera paní Plevové, která dovedla kalendář do konečné podoby. Kalendář je plný radosti a tvořivé energie.