Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Krém na obličej: Proč a jak ho používat?

Krém na obličej: Proč a jak ho používat?

Za krásnou, zdravou a svěží pleť některé z nás jednoduše vděčí svým genům, jiné musí krásu trochu popostrčit. S přibývajícím věkem a vlivem okolního prostředí se ovšem ani tvář jako z obálek časopisů neobejde bez základní péče, totiž pleťového krému.


Obsah:

Správně zvolený pleťový krém každá pleť viditelně ocení

Projevy stárnutí můžete výrazně zpomalit

I pánská pleť si zaslouží péči

Každodenní péče – půl krásy

Jaká je správná technika nanášení krému?

Za jak dlouho se po nanesení krému nalíčit

Péče o oční okolí

Jak správně nanášet oční krém?

Jak často pleťový krém používat

Proč používat denní a noční krém

Jak hydratovat pleť

S hydratací začněte po dvacítce

Péče o dekolt

Přírodní ingredience pro krásu pokožky


Správně zvolený pleťový krém každá pleť viditelně ocení

S péčí o pleť je to podobné jako s učením angličtiny – lepší je procvičit si každý den deset slovíček, než se jich za jeden večer učit sedmdesát. Každodenní rutina a pravidelná péče pomáhá pleti ze všeho nejlépe. Bohužel se stále setkáváme s ženami, které si myslí, že není potřeba se mazat krémem a že krém žádný z jejich problémů s pletí nevyřeší.

proč pečovat o pleť už v mládí

To je ovšem velký omyl. Řada krémů pro zralejší pleť dokáže pomoci s vráskami – ty menší postupně jemně vyplňovat a ty výraznější alespoň nerozšiřovat. Ženám s výskytem pigmentových skvrn v oblasti obličeje pomůže krém sjednotit barevný tón pleti, pigmentové skvrny postupně odstraňovat a vzhled pleti sjednocovat.

Mastné pleti dovede dobře zvolený krém výrazně pomoci redukovat nadměrnou tvorbu mazu, a zanechá tak pleť matnější. Od mastné pleti bývá už jen krůček k pleti problematické nebo aknózní, které vhodně zvolený krém pomůže zbavit se pupínků a zabránit vzniku nových.

Naopak trápí-li vás suchá pokožka, která je navíc náchylnější ke tvorbě vrásek, vhodným krémem jí zajistíte potřebnou hydrataci a výživu, která pleti dodá vláčnost a pružnost. Navíc napomůže obnově přirozeného ochranného filmu kůže.

Normální pleť bez konkrétních problémů krém krásně zjemní, projasní, osvěží a celkově vypne – díky pravidelnému používání krému pak zůstane dlouho krásná, mladá a vitální. Pravidelné používání pleťového krému pleť ozdravuje, vyživuje a zklidňuje. Řada krémů dokáže pomoci s dílčími problémy – vyživením pleti během studených dnů, zmenšením pórů, celkovým omlazením nebo vyrovnáváním mastné T-zóny a suchých tváří.

Zatímco v některých případech účinky krému pocítíte takřka po pár dnech či týdnu používání, jindy si musíte na viditelnou změnu počkat i několik týdnů – velmi záleží na vašem typu pleti, věku a schopnostech pleti k celkové regeneraci. Jak si zvolit správný krém pro svou pleť vám poradíme v našem článku Jak vybrat správnou péči podle typu pleti.

Projevy stárnutí můžete výrazně zpomalit

krém na obličej zpomaluje projevy stárnutí

Lidská kůže s přibývajícím věkem přirozeně stárne. První jemné vrásky začínají vznikat už ve druhé dekádě života, tedy zhruba s nastupující pubertou. Často nejsou ani okem viditelné – pozorovat je můžeme až kolem 25. roku, kdy už si jich v zrcadle všimnete. Dochází k tomu zejména v souvislosti s přirozeným úbytkem kolagenu a schopností pleti ho vytvářet.

Od čtyřicátého roku se postupně zpomaluje látková výměna, snižuje se produkce hormonů a v závislosti na péči a životním stylu se postupně mění i pleť. Právě díky kolagenu je v mládí pleť tolik elastická a vypnutá – když ho začne přirozeně ubývat, stane se unavenější a nepůsobí už tak svěže. Zároveň pleť postupně ochabuje, ztenčuje se a oslabuje se.

Řada krémů obsahuje látky pro podporu tvorby kolagenu, dovede dodávat vysušenější pleti potřebnou vlhkost a zamezuje tak její dehydrataci. Kromě vrásek pomůže pravidelné používání krému s mnoha dalšími projevy stárnutí pleti – kruhy pod očima, záhyby, povislými víčky, pigmentovými skvrnami, modravými žilkami, skvrnkami nebo opuchlými víčky.

To, jak budou změny pleti po čtyřicítce probíhat, hodně závisí na tom, jak se budete o svou pleť starat v průběhu života. Vznik hlubších statických vrásek se přímo odvíjí od toho, jak vypadá vaše celoživotní kontinuum péče o pleť, proto se vyplatí věnovat pár minut každodennímu odlíčení a vyčištění pleti a nanesení vhodného pleťového krému.

Zatímco mladé pleti postačí důkladné čištění a trocha hydratace, okolo třicátého roku už platí, že čím dříve začnete používat krém proti vráskám, tím lépe. Náš přírodní Pleťový krém proti vráskám svým složením podporuje tvorbu kolagenu, regeneraci buněčného metabolismu a zlepšuje elasticitu pleti. Viditelně vyhlazuje pokožku a předchází vzniku nových vrásek.

přírodní Pleťový krém proti vráskám, Pleva

Obsahuje mořské řasy, kyselinu hyaluronovou a mateří kašičku a další účnné látky, které napomáhají výživě, hloubkové hydrataci, revitalizaci a zpevnění pleti. Krém se navíc úžasně rychle vstřebává, aniž by na pokožce zanechával nepříjemný mastný film. A co o něm soudí naše zákaznice?

„Výborný krém, pleť hladká a po několika dnech vrásky méně znatelné.“

Aliska

„Krém se rychle vstřebá, pleť mám celý den vláčnou a příjemně hydratovanou, vrásky nejsou tak výrazné.“

Ludmila

„Tento krém jsem si velmi oblíbila, protože když si s ním ráno namažu obličej, tak ho mám celý den krásně heboučký, obličej není mastný jako to bývá u jiných krémů, pleť je hezký vypnutá, prostě úžasný krém.“

Hana

I pánská pleť si zaslouží péči

pánský pleťový krém

Mužská pleť je poněkud jiná než pleť žen, je pevnější, pórovitější a teplejší, protože je v ní více krevních vlásečnic. Oproti ženské pleti má více mazových žláz a je zhruba o 15 % mastnější, o 20 % silnější, obsahuje více kolagenu, který navíc ztrácí daleko pomaleji.

Na druhou stranu muži nemají o nic méně citlivou pleť než ženy. Působí na ni stejné sluníčko, ošlehá ji stejný vítr a sklony k vysoušení má každá pokožka - mladá i stará, ženská i mužská.

A kromě působení vnějších vlivů navíc podporuje přirozenou tendenci mužské pokožky k vysoušení také pravidelné holení. Mužská pokožka sice stárne později, ale její stárnutí je pak skutečně intenzivní a změny jsou výrazné. A protože víme, že i pánská pleť potřebuje hydrataci, ochranu a péči, vyvinuli jsme speciálně pro muže jemný přírodní Pánský krém s propolisem.

Pánský hydratační pleťový krém s propolisem, Pleva

Jako denní krém ochrání pokožku proti UV záření, spálení od sluníčka a atmosférickým vlivům. Jako noční krém dostatečně promastí pokožku a má zklidňující a regenerační účinek na pokožku po holení. Krém je nanesený raz dva, velmi rychle se vstřebává a zvláčňuje pokožku bez pocitu mastnoty. Vyvážené přírodní složení krému dodá pokožce pevnost a jemnost s příjemnou vůní bergamotového oleje a propolisu.

„Velká spokojenost, nakupuji opakovaně.“

Josef

„Skvělý krém, manžel si ho pochvaluje a já objednávám znovu :)“

Marie

„Je výborný. Příteli pomáhá i při problémech s velmi citlivou a suchou pokožkou obličeje.“

Irena

Každodenní péče – půl krásy

Ať už se jedná o ranní přípravu nebo večerní relaxační rituál, vždy byste měli svou kosmetickou proceduru zahájit důkladným vyčištěním pleti. Obličej díky čištění zbavíte špíny, potu a zbytků make-upu. Zároveň umožníte krému proniknout hluboko do pokožky a využít tak všechny vitamíny a vyživující látky, které obsahuje. Krému nanášejte takové množství, jaké vám vyhovuje. Někomu bohatě stačí pár teček krému na čelo, nos, bradu a tváře, ale máte-li radši větší množství krému, ani tím ničemu neublížíte. Hlavní je použít krém, který vyhovuje potřebám vaší pleti, tedy takový, který dodá vaší pleti přesně ty látky, které potřebuje.

Jednou až třikrát za měsíc je vhodné použít pleťový peeling, který nejenže napomáhá přirozené obnově kožních buněk a vyhladí vaši pleť, ale peelingem důkladně vyčištěná pleť zbavená odumřelé svrchní vrstvy navíc lépe vstřebává účinné a výživné látky z následně použitého pleťového krému nebo pleťové masky. Více o peelingu i možnostech jeho použití například pro citlivou či aknózní pleť, nebse dozvíte v článku Vše, co potřebujete vědět o peelingu.

Jaká je správná technika nanášení krému?

Krém nanášejte vždy odspodu nahoru a směrem ven. Začněte tedy od prostředku brady směrem do stran, poté od nosu přes tváře až dozadu ke spánkům a nakonec od kořene nosu až nad obočí. Pokud budete postupovat tímto způsobem, můžete výrazně zvýšit účinnost krému.

správné nanášení pleťového krému a masáž obličeje

Kromě správného směru mazání je důležitá i jeho intenzita, přílišné tlačení na pokožku, natahování a dření obličeje je spíše na škodu. Mohli byste si jím snadno způsobit podráždění nebo zarudnutí. Nejvhodnějším způsobem nanášení pleťového krému je jemné poklepávání, na které jste možná zvyklé z nanášení očního krému.

Skvělou službu své pleti prokážete, pokud jí alespoň párkrát do týdne věnujete v rámci nanášení pleťového krému lehkou masáž. Obličejová masáž vám zabere maximálně 5 - 10 minut a je skvělá pro pleťový relaxi, potlačení tvorby vrásek, váčků a kruhů pod očima, působí proti únavě, prokrvuje pleť a snižuje napětí obličejových svalů.

Postup na snadnou domácí masáž obličeje najdete v článku Odpočinek pro unavenou a povadlou pleť.

Za jak dlouho se po nanesení krému nalíčit

Dejte krému asi pět až deset minut, než se stihne vstřebat a začne působit. Pokud ho na pleti ještě vrstvička zbyde, můžete ji jemně odsát papírovým ubrouskem a začít se líčit. Krém se díky tomu, že mu poskytnete určitý čas, dostane lépe do hlubší vrstvy pleti a vám se bude lépe líčit, protože na čerstvě namazaný obličej se líčidla nanášejí opravdu špatně.

Péče o oční okolí

péče o oční okolí

Samostatnou kapitolu představuje nanášení očního krému do oblasti očního okolí. Říkáte si, proč vlastně používat oční krém? Na oční okolí má vliv nejen životní styl, kvalitní spánek, ale také pečlivá každodenní péče.

Kůže kolem očí je tenčí a jemnější než jinde na obličeji, navíc je velmi namáhaná mimikou tváře. Proto se právě v oční oblasti výrazněji projevuje únava, nevyspání, nezdravý životní styl i první příznaky stárnutí.

I když nemáte citlivou nebo suchou pleť, vaše jemné oční okolí může na řadu krémů reagovat podrážděním či mírným zarudnutím, proto se pro oční okolí doporučuje používat speciální krém určený pouze k tomuto účelu.

Náš přírodní Medový krém na oční okolí je vhodný i pro citlivou pleť. Zlepšuje napětí a pružnost v oblasti kolem očí a podporuje i její regeneraci. Při dlouhodobém používání vyhlazuje mimické vrásky a předchází vzniku nových. Medový oční krém oceníte také, pokud hledáte krém na kruhy pod očima.

Medový oční krém, přírodní složení, péče o oční okolí

„S krémem jsem velmi spokojená, pleť kolem očí mám jemnější, dokonce se mi zmenšily i kruhy pod očima.“

Helena

„Velmi vyhovující pro mou starší, citlivou a sušší pleť. Koupím znovu.“

Lenka

„Kolem očí je pokožka hodně "zkoušená", takže tento krém mě nejenom chrání, ale i zvláčňuje a drží co držet má, je velice uklidňující a jemně vonící! Používám již několik let! A vyzkoušela jsem různé oční krémy, ale tento je pro mne nej!“

Em

Jak správně nanášet oční krém?

Oční krém byste správně měli aplikovat jemným poklepáváním od vnitřního oblouku nad okem směrem k vnějšímu koutku. Odtud byste se měli vydat pod oko a v opačném směru pokračovat až ke vnitřnímu koutku. Takové poklepávání spojené s nanášením očního krému je vlastně výborná masáž, která působí preventivně proti vzniku vrásek. Více o péči o oční okolí včetně návodu na osvěžující mikromasáž očního okolí se dozvíte v článku Unavené oči a péče o oční okolí.

Jak často pleťový krém používat

Máte-li běžnou nevysušenou a nepoškozenou pleť, měli byste krém používat dvakrát denně – nejlépe ráno lehčí denní a večer výživnější noční krém. Nepoužíváte-li make-up a během dne cítíte, že vám pokožka vysychá nebo se nepříjemně napíná, můžete krém použít i během dne. Po nanesení nechte krém asi deset minut působit, aby se dostal do hlubší vrstvy pleti. Přebytečnou vrstvu můžete případně odsát papírovým ubrouskem.

Proč používat denní a noční krém

proč používat denní i noční krém

Často se setkáváme s dotazem, zda je noční krém vůbec potřeba. Mnoho žen je totiž skeptických k tomu, jestli jeho složení není totožné s denním krémem a nejedná se jenom o chytrý marketingový tah. Není tomu tak. Vaše pleť totiž v noci potřebuje trochu jinou péči než ve dne.

Zatímco přes den spotřebuje pleť většinu energie na svoji ochranu, v noci se pak zaměřuje na důkladnou regeneraci po náročném dni. Pokud před spaním dopřejete své pokožce noční péči, regenerační proces tím výrazně podpoříte.

Denní krém by tak měl pleti pomáhat především s hydratací a ochranou před vlivy vnějšího prostředí. Naproti tomu hlavním úkolem nočního krému je pleť vyživovat. Proto je jeho konzistence často hutnější než u lehkých denních krémů.

Takový krém na sobě ovšem nemusí mít nutně cedulku „Noční krém“, naopak se může jednat o produkt, který vám dlouhodobě vyhovuje a vaší pleti dodává potřebnou výživu. Proto na noc doporučujeme jako noční krém používat např. Bambucký balzám s propolisem nebo Výživný krém s mateří kašičkou 4v1 či Výživný krém s propolisem 5v1.


Pleťový krém s medem noční, Pleva

A nebo samozřejmě také náš medový noční krém, který pomůže pleti s regenerací, zlepší její prokrvení, dodá potřebné látky obsažené v medu a suchou pleť dlouhodobě chrání před dehydratací. Bambucké máslo a mandlový olej poskytují pleti úžasnou výživu a hydratují ji, zatímco přírodní Skvalan ji rozjasní a zjemní. Přírodní medový krém je vhodný pro sušší a normální pleť. Takto jsou s ním spokojené naše zákaznice:

„Krémem jsem naprosto nadšená. Vůní, konzistencí a je ho třeba jen maličko.“

Jiřina

„Lehounký, výživný, voňavý a hlavně dostačující pro mou sušší starší pleť. “

Lenka

„Velice výdatný a výživný krém pro noční použití.“

Dáša


Pleťový krém s medem denní

Skvělou dvojku s nočním medovým krémem tvoří náš medový denní krém. Lehký přírodní krém je určen pro každodenní důkladnou hydrataci, výživu a ochranu pleti před nepříznivými vlivy okolního prostředí. Med pleti dodává všechny potřebné látky v něm obsažené a tím pleť získává zpět svou sametovou hebkost. Makadamiový olej a bambucké máslo zajistí pokožce pružnost a podpoří její regeneraci. A co na něj říkají naše zákaznice?

„Dobře se nanáší, pleť je po něm hebká, není mastná.“

Ivana

„Příjemná vůně, hebkost a jemnost.“

Aja

„Krém je lehoučký a má velmi příjemnou texturu a vůni. Mám mastnější pleť a proto oceňuji, že krém nezanechává na pleti mastný film.“

Jana


Pro denní použití můžeme také nabídnout například Pleťový krém s mateří kašičkou nebo Pleťový krém s propolisem nebo Pleťový krém proti vráskám.

Denní a noční krémy tvoří dokonalý tým a není dobré je zaměňovat. Každý z nich má svou specifickou funkci a dopřává pleti přesně to, co v dané době potřebuje. Ani ty nejlepší pleťové krémy však nejsou všemocné, pro krásný a zdravý vzhled pleti je velmi důležitý i dostatek kvalitního spánku, minimalizace stresu, zdravá životospráva, důkladné a pravidelné odličování a čištění pleti a dostatečná hydratace. Na to bychom určitě neměli zapomínat.

Jak hydratovat pleť

Voda je důležitá pro všechny orgány, bez výjimky toho největšího – tedy pokožky. Ta se skládá z několika vrstev, ta nejsvrchnější obsahuje vody asi 20 %, chrání hlubší vrstvy pokožky a zadržuje vodu. Když obsah vody v této svrchní vrstvě pokožky klesne pod 10 %, začne působit matně, povadle a na dotek je drsnější. Postupně pak začíná ztrácet svoji integritu, což se často projevuje svěděním, nepříjemným táhnutím nebo odlupováním šupinek. Někomu pleť zarudne, u dalšího se zase vytvoří suchá ložiska. A takto narušený povrch se stává vstupní branou pro nejrůznější škodliviny a infekce.

Nedostatečná hydratace může mít mnoho příčin:

  • nedostatečný pitný režim,
  • nedostatek spánku,
  • nevhodné kosmetické přípravky,
  • kouření,
  • příliš kofeinu
  • příliš alkoholu,
  • nevyvážená strava,
  • znečištěné prostředí,
  • vítr, prudké změny teplot,
  • extrémní chlad či teplo,
  • klimatizace, suchý vzduch,
  • přetopené místnosti.

K těmto faktorům je třeba přičíst i to základní: s postupujícím věkem je pokožka zkrátka sušší a snáze se dehydratuje. Pokud tedy chcete mít krásnou a zářivou pleť, je třeba začít s vnitřní i vnější hydratací. Pijte vodu a pravidelně dopřávejte pleti péči vhodného pleťového krému.

S hydratací začněte po dvacítce

proč a od kdy používat pleťový krém

Od určitého věku si už pokožka s vodou nevystačí sama a hydrataci potřebuje. V povrchových vrstvách kůže totiž krémy zadrží vodu, zpomalí celkový proces zrohovatění a pomohou pokožku vyhladit. Kromě toho, že krém dodá pokožce vlhkost, vytvoří i jemný film, který omezí ztrátu vody. Více tipů pro péči o mladou pleť najdete v článku Jak pečovat o mladistvou pleť po dvacítce.

Výběr krému by se měl odvíjet od kvality a potřeb vaší pokožky, měl by zohledňovat váš věk, roční dobu i to, zda chcete krém použít během dne nebo spíše na noc. Pokud si ujasníte, že potřebujete rozjasnit pleť, zamezit tvorbě vrásek nebo pleť vyživit, bude se vám z bohaté nabídky krémů poměrně dobře vybírat. Pokud máte s krémy méně zkušeností, možná budete muset několik různých vyzkoušet, než najdete ten „svůj“. S výběrem správného krému by vám mohly pomoci zkušenosti našich zákaznic, které testovaly tyto tři pleťové krémy:


Krém s kapičkou včelího jedu je výživný krém lehké konzistence na bázi přírodních olejů a vosků, který se dobře vstřebává, velmi účinně hydratuje a obnovuje narušený lipidický film. Výtažky z řas a Apisin podporují tvorbu kolagenu a chrání pleť před volnými radikály. Pravidelné používání krému napomáhá předcházet projevům stárnutí. Pleť se stává pevnější a pružnější.

Krém s kapičkou včelího jedu, Pleva

S krémem bylo spokojeno 100 % žen, které ho testovaly. Chválily si především okamžitou hydrataci a viditelně lepší stav pleti. Na celé hodnocení se můžete podívat tady.

„Okolí mě pochválilo, že dobře vypadám.“

Jarmila

„Neočekávala jsem takový účinek. Hydratace je prakticky okamžitá.“

Věra

„Krém má nádhernou vůni, vynikající vlastnosti. Přesně takové, jaké se uvádí. Jsem max spokojena.“

Yveta

„Krém je opravdu, jako pohlazení po duši "doslova". Mám suší pleť, ale velice citlivou. Tento krém mi opravdu sedí, je lehoučký, krásně se vstřebává a moje pleť mi děkuje. Alespoň já to tak opravdu cítím. Vystřídala jsem hodně značek i krémů, ale tento mi prostě sedí moc. Cítím se velice příjemně. A moc za něj děkuji.“

Jiřina


Bambucký balzám s propolisem nabízí doposud nepoznanou kombinaci unikátních přísad, které působí nejen na krásný vzhled, ale i celkové zdraví od spodních vrstev pokožky. Díky spojení bambuckého másla a extraktu propolisu dodává pleti pružnost i jemnost a zároveň ji regeneruje a účinně chrání proti volným radikálům. Viditelně přispívá k pevnosti a zdraví pokožky, a to hned po prvním použití. Má široké možnosti použití pro obličej i celé tělo a navíc nádherně přírodně voní.

přírodní Bambucký balzám s propolisem, Pleva

Zákaznice si získal svým důkladným vyživením pleti, zhojením drobných ranek a nádhernou vůní. Osvědčil se jako pleťový krém na zimu i jako noční krém. Celé výsledky hodnocení Bambuckého balzámu najdete tady.

„Neočekávala jsem, že má pleť bude okamžitě jemná. Cítím se mladší.“

Michaela

„Několik měsíců jsem se nemohla zbavit vyrážky, která se mi objevila na obličeji. Balzám jsem si koupila právě kvůli tomu a zabralo to. Děkuju.“

Andrea

Výborný výrobek, používám na noc nebo v zimě. Pokožku hezky promastí, uklidní a je pro ni doslova pohlazením :-)

Anna

„Velmi mi vyhovuje, po jeho použití vypadá pleť velmi dobře, vyživeně, projasněně, barevně se sjednocuje, ozdravuje se a je zklidněná, zmenšily se póry, což vzhledově pleť omlazuje, vyrovnává se smíšená pleť. Účinky byly pro mne rychle viditelné.“

RK


Elixír mládí s mateří kašičkou je určený pro zralou pleť ve věku 45+, kterou trápí úbytek kolagenu a vznik hlubších vrásek. Díky mateří kašičce a složkám d'Orientine S a Pentavitin dodává pleti ztracenou pevnost a hydratuje ji, výtažek z řas SP white zase omezuje tvorbu pigmentových skvrn.

přírodní Elixír mládí s mateří kašičkouElixír otestovalo 50 žen, ocenily na něm především hydrataci, zjemnění a zvláčnění pleti, zmírnění vrásek a vypnutí pleti. Celé hodnocení najdete v tomto článku.

„Úžasný krém, praktická lahvička s pumpičkou, konzistence akorát, pleť je po něm nádherná.“

Helena

„Pociťovala jsem celkové zjemnění a projasnění pleti.“

Iva

„Velmi jemná konzistence krému, vyhovuje mi dávkovač krému. Pleť se ihned vypne. Jsem opravdu spokojená. I cena je přijatelná.“

Eliška

„Už po druhém namazání tímto krémem velké zlepšení suché pleti mám růžovku a velice suchou pleť se skvrnou na obličeji.Vrásky mi připadají jemnější pleť napnutější a bez suchých míst. Pleť je hebká a uklidněná.“

Dagmar


Péče o dekolt

Většina žen řeší s ubíhajícím věkem především povadlou pleť a mimické vrásky na tváři. Pokožce šíje a dekoltu věnujeme jen málo pozornosti a přitom právě tato oblast je velmi namáhaná a projevy stárnutí jsou na ní viditelné poměrně brzy. Proto je vhodné i těmto partiím věnovat dostatečnou péči a zařadit je do pravidelného pečujícího rituálu. Vše o tom, jak udržet dekolt svěží se dozvíte v článku Péče o krk a dekolt: krémy, masky, zábaly a cvičení.

Krém na dekolt s medem, přírodní složení

Náš přírodní Krém na dekolt s medem jsme vyvinuli pro cílenou péči o jemnou a namáhanou pokožku v oblasti dekoltu. Pomáhá s regenerací buněk, dodává pokožce pružnost, zpevňuje ji, hydratuje a odstraňuje kožní vrásky. Kromě medu v něm najdete i extrakt z datlí, výtažky z řas a Gatuline In-Tense – vysoce účinné přírodní látky vyhlazující vrásky. Navíc také omezuje tvorbu pigmentových skvrn a zpomaluje stárnutí. A jak se osvědčil u našich zákaznic?

„Tento krém je úžasný, po pár dnech používání nýdherně hladký dekolt i ve vyšším věku, moc děkuji za tak skvělý výrobek.“

Blanka

„Příjemně voní, krásně regeneruje a napne kůži dekoltu!“

Jitka

„Tento krém mne velice překvapil, měla jsem jemnější kůži, hezky voňavou a chráněnou a příjemně zvláčněnou, fakt to funguje! Ale nejlepší je vyzkoušet a sami zjistíte, že je to super!“

Em

Přírodní ingredience pro krásu pokožky

Naše přírodní krémy obsahují nejen osvědčené včelí produkty jako med, včelí jed, mateří kašičku nebo propolis, ale také řadu přírodních ingrediencí, které jsme vybrali díky jejich prokazatelným účinkům podloženým vědeckými studiemi. A protože chceme, aby naše krémy opravdu pomáhaly, hledáme pro každý z nich ideální a vyvážené složení s maximálními účinky. Pojďme si je představit:

Olivem - obnoví strukturu pleti

Biomimetická ingredience Olivem obnoví strukturu vaší pleti

Látka Olivem má neuvěřitelně podobnou strukturu jako pleť, proto nikoho nepřekvapí, že její krystaly jsou slučitelné s kůží. Působí jako antioxidant, zabraňuje stárnutí, má protizánětlivé účinky a dovede si dobře poradit s akné. Díky tomu, že dokáže splynout s pokožkou, zajišťuje dlouhodobé hydratační účinky. Velkou výhodou ingredience Olivem je i to, že po ní nemáte na pleti pocit mastoty, ale vláčnosti.

Více o Olivem i s přehledem našich produktů, které tuto úžasnou ingredienci obsahují, se dozvíte v článku Biomimetická ingredience Olivem obnoví strukturu vaší pleti.


EPS White - odstranění pigmentových skvrn

EPS White pro odstranění pigmentových skvrn

Tento speciální výtažek z řas je vůbec první účnnou látkou, která dokáže redukovat pigmentové skvrny a omezit tvorbu nových. Nezáleží na tom, jestli vznikly při slunění, důsledkem stárnutí pleti nebo v souvislosti s hormonálními změnami. Díky EPS White se barva pokožky vyrovnává a skvrnky postupně mizí.

Více o EPS White i s přehledem našich přírodních krémů, v nichž jsme schopnosti této látky využili, se dozvíte v článku Odstranění pigmentových skvrn: EPS White.


Skvalan - vláčná, hladká a zdravá pleť

Vláčná, hladká a zdravá pokožka – díky Skvalanu

Skvalan (Squalane) je přírodní ingredience, která vzniká jako „odpad“ při zpracování cukrové třtiny. Ukázal se jako zcela výjimečná ingredience pro řadu kosmetických produktů. Obstál ve dvou náročných klinických studiích, kde prokázal své blahodárné účinky: zabraňuje tvorbě vrásek, rozjasňuje pleť a zvyšuje její pevnost. 91 % žen potvrdilo, že po jeho užívání měly hydratovanější pleť. 100 % žen udává, že odstranil jejich suchou pokožku v oblasti loktů a kolenou.

Více o Skvalanu i s uvedením našich produktů, které tuto výjimečnou ingredienci obsahují, se dozvíte v článku Vláčná, hladká a svěží pokožka – díky Skvalanu.


Pentavitin - řešení suché pokožky

Pentavitin - řešení suché pokožky

Přírodní sacharidový komplex má podobné složení jako vrstva pokožky nazývaná Stratum corneum a váže se na keratin doslova jako magnet. Pentavitin tak za jakýchkoli podmínek reguluje a dlouhodobě udržuje vlhkost pokožky. A právě pro své schopnosti hloubkově hydratovat pokožku a posílit její bariérové funkce se stal jednou z hlavních složek našich přírodních krémů.

Více o Pentavitinu i s uvedením našich produktů, které využívají skvělé vlastnosti této látky, se dozvíte v článku Řešení suché pokožky: Pentavitin.


PHYCOSACCHARIDE AC - léčba kožních poruch spojených s akné

PHYCOSACCHARIDE AC - komplexní léčba kožních poruch spojených s akné

Název této ingredience člověk sotva vysloví, ovšem pokud máte problémy s mastnou pletí nebo akné, rozhodně by vás měla zajímat. PHYCOSACCHARIDE AC pomáhá s nadměrnou tvorbou mazu a redukuje bakterie, které mají tendenci akné podporovat a rozšiřovat. Řeší skutečné příčiny vzniku akné a zároveň léčí již existující zánět a urychluje hojení.

Více o PHYCOSACCHARIDE AC i našich produktech, ve kterých můžete jeho účinky vyzkoušet, se dozvíte v článku PHYCOSACCHARIDE AC - komplexní léčba kožních poruch spojených s akné.


Vegetal Ceramides BGS - ochrana a obnova pokožky

Vegetal Ceramides BGS - ochrana a obnova pokožky

Složka získávaná z rýžového extraktu, ceramidy obsažené v extraktu představují pomocníky při několika důležitých procesech: zajišťují soudržnost vrstev pokožky a její ochranu, obnovují kožní bariéru a regulují průtok vody pokožkou. Při kosmetické aplikaci Vegetal Ceramides BGS výrazně posiluje funkci kožní bariéry, zvyšuje hydrataci pokožky a chrání pokožku před agresivními vlivy okolního prostředí.

Více o Vegetal Ceramides BGS i našich produktech, ve kterých jsme jeho úžasné účinky využili, se dozvíte v článku Ochrana a hydratace pokožky: Vegetal Ceramides BGS.


d´Orientine S - omezení vzniku vrásek a projevů stárnutí

Tajná kosmetická přísada proti vráskám: d´Orientine S

Extrakt z datlových jader významně redukuje povrch a hloubku vrásek již existujících vrásek a umí preventivně chránit pleť i před tvorbou nových. Zpomaluje viditelné projevy stárnutí a zvyšuje podíl kolagenu typu I. Zároveň zlepšuje přirozenou obranyschopnost pleti proti oxidačnímu stresu a podporuje regeneraci a obnovu bariérové funkce pokožky.

Více o Vegetal Ceramides BGS i našich produktech, které využívají skvělé vlastnosti této látky, se dozvíte v článku Tajná kosmetická přísada proti vráskám: d´Orientine S.


Pečujte o svou pleť, zasloužíte si to. A pokud vám naše produkty založené na úžasných darech přírody - objevených ve včelím úlu, nebo s pomocí moderní vědy - v hýčkání vaší pleti pomohou, budeme moc rádi.


Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit