0 Kč(0 ks)
Zpět

Letní koktejly pro dospělé. Vyzkoušejte medovinu 6× jinak!

Letní koktejly pro dospělé. Vyzkoušejte medovinu 6× jinak!

07. 07. 2016

Pivo je pivo, víno je víno, ale medovina – s tou si můžete pěkně vyhrát. Ve spolupráci s Jiřím Poučkem z Muzea medoviny jsme připravili šest lihuplných nápojů, které perfektně zapadnou na každou českou párty. Pojďte si je prohlédnout!

Následující recepty zvládne připravit každý alespoň trošku šikovný pijan. Všechno příslušenství, které budete potřebovat, je šejkr, led a nachlazené skleničky – zbytek už jsou především přírodní ingredience.

Samotná medovina vzniká kvašením medu, vody a vinných kvasinek. Vyrobit kvalitní medovinu je bez přehánění věda, záleží nejen na kvalitě medu, ale i na správném načasování, poměru surovin a přidaném koření. Možná i proto je dnes tak málo rozšířená, po pár špatných zkušenostech na ni mohli zákazníci zanevřít. Nicméně pokud se dodrží osvědčené postupy a nešidí se na kvalitě, vznikne znamenitý nápoj.

V naší nabídce najdete medoviny s maximálně 13 % alkoholu, tzn. nepřidáváme do nich další líh (ani cukr), jak je celkem časté, ale využíváme jen přírodního kvašení a přirozeného podílu alkoholu. Pokud k tomu přičtete další nealkoholické složky v následujících receptech, nejsou naše drinky nijak zvlášť silné – zkrátka tak akorát pro letní večery. Doufáme, že vám budou chutnat!

Ostatně vyzkoušeli jsme si je na nedávném večírku v pražském HUBu a od drtivé většiny hostů jsme sklidili pochvalu. Výjimkou byla sangria s medovinou, která byla na některé hosty přeci jen trochu hořká. Tak dobrou chuť :-)

 

Grepovina (1 dcl nápoje)

  • medovina (0,04 l)
  • pomerančový džus (0,01 l)
  • limetková šťáva
  • grenadina
  • vodka (0,02 l)
Svěží nápoj, který díky přidání vodky dokáže pěkně prohřát. Všechny ingredience vložte do šejkru i s ledem a důkladně protřepeme. 

British acacia (1 dcl nápoje)

  • akátová medovina (0,06 l)
  • gin (0,02 l)
  • jablečný džus
  • limetková šťáva

Díky akátové medovině má koktejl velmi jemnou chuť, kterou skvěle doplňují jablka. Opět vše dáváme do šejkru rovnou i s ledem a protřepeme. 

Sangria s medovinou (2 litry nápoje)

  • medovina
  • gin
  • sodovka
  • pomeranč, citron a limetka

Ovoce naložíme na dva dny do medoviny a ginu, uchováme v ledničce. Půl sklenice sangrie pak doléváme vychlazenou sodou.

Medovina z Potštejna

Medovina z Potštejna

Medovina z lesního medu

Medovina z lesního medu

Medovina z akátového medu

Medovina z akátového medu

Rychlá potštejnská včela

  • medovina z Potštejna (0,02 l)
  • vodka (0,02 l)
  • grenadina

Název zní možná až příliš akčně, stále je to poměrně neškodný drink :-) Vše vložte do šejkru, přidejte led a důkladně protřepejte. Tento drink měl mezi hosty výbornou odezvu. 

Mojito v.2 (2 dcl nápoje)

  • medovina (0,1 l)
  • gin (0,03 l)
  • sodovka (0,07 l)
  • máta a limetka

Letní klasika hotová během minutky. Mátu s limetou promačkejte ve sklenici, doplňte gin, medovinu a sodovku. Samozřejmě nezapomeňte přidat led a brčko.

České drambuie

  • lesní medovina (0,1 l)
  • whiskey (0,02 l)

Drambuie je původně skotská whiskey míchaná s medem, kořením a bylinkami, my si chtěli namíchat vlastní a výrazně levnější verzi. A povedlo se – medovina si nakonec se skotskou hodně dobře rozuměla! Tento základ úplně vybízí k dalším pokusům.

SkypeFacebookTwitter

Mobil: 739 045 380
Po-Pá: 7:00 - 15:00
Email: obchod@pleva.cz