Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Naše novinky pro rok 2019 (nejen) pod stromeček

Naše novinky pro rok 2019 (nejen) pod stromeček

Zatímco v polovině listopadu včelky pokojně odpočívají v chomáči v úlu, my zpracováváme jejich produkty a připravili jsme z nich to nejlepší, co dovedeme. V naší zimní nabídce najdete výtečné limitované edice medovin, od léta si u nás můžete pořídit hmyzí hotely v nejrůznějších velikostech, neustále vylepšujeme také složení našich kosmetických produktů a nově rozšiřujeme naši nabídku o skvělé knihy pro malé i velké čtenáře.

Limitované edice podzimních medovin

Každoročně připravíme několik výtečných a netypických medovin. Inspirací je nám většinou naše zahrada, tentokrát to byly rybízové keříky podél plotu, mohutná třešeň sklánějící se nad úly nebo košatý ořešák, který nám rok co rok dává svoji úrodu. V letošním roce z plodů zahrady vznikly nové voňavé limitované edice medovin, které si u nás můžete objednat do vyprodání zásob. Expertem na výrobu medovin je u nás Milan Pleva, rád se jim věnuje, průběžně je kontroluje a ochutnává.

Jiskřivá medovina s červeným rybízem

Jiskřivá medovina s červeným rybízem, limitovaná edice, pleva

Tuhle speciální medovinu naložil Milan Pleva vloni v létě, proto je plná sluníčka, voňavého letního ovoce a pohodových dnů.

Na tomto medovém víně vás nejprve upoutá jeho krásná jiskřivě medová barva. Medovinu s červeným rybízem doporučujeme pít vychlazenou. Vyniknou tak lépe ovocné tóny a její vyzrálá chuť. Chuť je velmi vyvážená, není příliš sladká ani příliš kyselá, zkrátka a dobře příjemná jako žluto-oranžové barvy babího léta. V medovině se krásně snoubí chuť medu s mírnou kyselostí.

K naší velké radosti získala lahodná Jiskřivá medovina s červeným rybízem zlatou medaili v kategorii ovocných medovin z bobulovin na letošním ročníku světové soutěže medovin Mead Madness Cup.

Hřejivá pohanková medovina s bezovým květem

Hřejivá pohanková medovina s bezovým květem

Hřejivá pohanková medovina má naprosto originální chuť, zejména díky pohankovému medu. Pokud nemáte v oblibě jeho výrazné aroma, tahle medovina vás potěší, protože její originální chuť příjemně překvapí i ty, kdo pohanku moc "nemusí".

Medovina si z pohankového medu převzala pouze ty nejpříjemnější chuťové tóny a nádherně je doplňuje náznak bezového květu, který připomene vůni dětských prázdnin s bezovou šťávou. Pohanková medovina je tak skvělým způsobem, jak si dopřát prospěšné látky pohankového medu a ještě si pochutnat.

Vánoční medovina z mladých ořechů

Vánoční medovina z mladých ořechů 0,5l, limitovaná edice, Pleva

Vlašské ořechy k vánočním svátkům neodmyslitelně patří. Ať už jako součást vanilkových rohlíčků nebo lodiček, které pouštíme tradičně po vodě.

Ovšem tato forma ořechů se vám možná bude líbit ještě víc – medové víno je totiž vyrobeno z mladých, ještě zelených ořechů. Díky tomu má velmi specifickou a výjimečnou chuť.

Doporučujeme vychutnat si ji teplou. Zahřejte ji, ale jen mírně, aby si uchovala blahodárné látky z medu. Nechte pár minut stát, aby se krásně uvolnila chuť a vůně a…na zdraví!

Vylepšujeme složení kosmetiky

Naše kosmetické produkty neustále vylepšujeme, hledáme ještě kvalitnější ingredience a pátráme po tom, co opravdu funguje. Vždy se snažíme, aby složení našich produktů bylo co nejšetrnější a plné přírodních látek. Někdy se nám to podaří hned, jindy musíme nějakou dobu čekat a hledat. S radostí vám nyní oznamujeme, že náš Pleťový krém s propolisem a Medový oční krém mají nyní zcela přírodní složení. Naše radost je o to větší, že se jedná o dva velmi používané a oblíbené produkty. Těšíme se na to, jak bude našim zákaznicím nové složení vyhovovat a zda pocítí rozdíl po prvním namazání.

Pleťový krém s propolisem

Pleťový krém s propolisem, přírodní složení, pleva

Propolisový krém je krém s obsahem přírodních látek a s jemnou vůní, který regeneruje pleť a obnovuje její zdraví. Po použití je pleť vláčná a jemná.

Je vhodný na aknózní pleť, na podrážděnou pleť po slunění nebo soláriu, na problematickou a mastnou pleť a pro péči o pokožku po styku se saponáty. Díky propolisu má totiž úžasné účinky z hlediska regenerace pleti.

Rychle se vstřebává do pokožky bez pocitu mastnoty a můžete ho používat jako denní i noční krém. Krém s propolisem si nyní můžete zakoupit i ve více než dvojnásobném skleněném balení.

Medový oční krém

Medový oční krém, přírodní složení, pleva

Oční partie vyžadují zvýšenou péči, je to přece jen část těla, na kterou se při rozhovoru s námi denně zaměřuje nejvíce osob. Krásné oči a pronikavý pohled totiž nedefinuje jenom barva nebo tvar očí, ale také jemná pokožka v jejich okolí.

Tento přírodní medový oční krém zlepšuje napětí a pružnost pleti v citlivé oblasti očního okolí a zároveň podporuje její regeneraci. Při dlouhodobém používání vyhlazuje mimické vrásky kolem očí, předchází jejich vzniku a přispívá ke svěže vypadajícímu očnímu okolí.

Je vhodný i pro citlivou pleť.

Doplnili jsme včelí produkty o mateří kašičku

Dlouhodobě se snažíme našim zákazníkům nabízet nejen přírodní kosmetiku s včelími produkty, ale také samotné včelí produkty. Základem je výtečný med, dále květový pyl plný energie, přírodní zázrak propolis i panenský včelí vosk. Chyběla nám ovšem mateří kašička, která vyžaduje velmi rychlé spotřebování a je extrémně náročná na skladování. V praxi si moc nedovedeme představit, že by cenné látky v ní bez úhony zvládly transport až ke koncovým zákazníkům. Proto v našem e-shopu nabízíme lyofilizovanou mateří kašičku, která si díky šetrnému procesu hlubokého vysušení všechny své cenné vlastnosti uchová a předá je vám.

Mateří kašička lyofilizovaná

Mateří kašička lyofilizovaná - 10 dávek, pleva

Mateří kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vůní a nakysle kořeněnou chutí, obsahuje vyvážený komplex látek.

Pro včely je to „nejprestižnější“ potrava v úlu, která jim dodává nejvíce živin. Proto ji využívají pro krmení té nejdůležitější – včelí královny, která se tak dožívá mnohonásobně vyššího věku než včelí dělnice.

Naše kašička je zpracována moderním způsobem – lyofilizací, která zajišťuje zachování specifických vlastností nativní látky. Navíc umožní snadné uskladnění, které nevyžaduje chladné prostředí jako v případě čerstvé mateří kašičky.

Stali jsme se hoteliéry

Neprovozujeme ovšem horský hotýlek pro turisty, ale hmyzí hotely pro včelky samotářky a další hmyz. V létě jsme si spolu s vnoučaty vyzkoušeli jejich stavbu a pro všechny, kteří nemají prkýnka, šišky a suchou trávu po ruce, nabízíme menší i větší varianty užitečných hmyzích hotelů. Na balkon ho můžete připevnit hned, jak odšroubujete krmítko pro ptáčky. A od brzkého jara u něj můžete pozorovat čilý rej. Na zahradě se hodí ho umístit do méně rušného koutu, aby měl hmyz svůj klid. Hmyzí hotel vám zajistí opylování celé zahrady a zabezpečí na zimu všechny včelky samotářky i další užitečný hmyz. Hotely u nás najdete ve třech variantách:

Hmyzí hotel pro včelky samotářky

Hmyzí hotel pro včelky samotářky, pleva

Hmyzí domek se speciálními otvory pro včelky samotářky poskytne ubytování až pro 100 včel. Hmyzí domeček chrání kovová mřížka, aby si na larvách a vajíčcích samotářek nepochutnali ptáci, vyroben je z masivního dřeva o síle 2 cm, střecha i nožičky jsou vyrobeny z recyklovaného plastu.

Hmyzí domeček pro včelky samotářky nabízíme ve dvou designových variantách: list a čtverec. U každé z nich si můžete zvolit možnost pověšení na stěnu, nebo s nožičkami pro postavení na zem. Rozměry hmyzího domku bez střechy a nožiček činí 20 x 20 x 20 cm.

Dvoupatrový hmyzí hotel pro včelky samotářky

Dvoupatrový hmyzí hotel pro včelky samotářky

Tento dvoupatrový úkryt pro včelky samotářky tvoří sestava dvou výše uvedených hmyzích domků. Ubytuje tak v sobě až 200 pilných včeliček, a to už je pro vaši zahradu slušné opylování!

Hmyzí domek tvoří přesně takové dutinky, které včely samotářky vyhledávají ve volné přírodě. Hmyzí domeček a jeho obyvatele chrání před ptáky kovová mřížka.

Rozměry hmyzího domku bez střechy a nožiček jsou 40 x 20 x 20 cm. Patra mají vstupní otvory zpracované ve dvou provedeních - jedno patro ve tvaru listu a druhé ve tvaru čtverce. Dohromady tak tvoří zajímavý designový prvek do každé zahrady.

Hmyzí hotel malý pro užitečný hmyz a včelky samotářky

Hmyzí hotel malý pro užitečný hmyz a včelky samotářky, plevaKrásný designový hmyzí domeček má otvory, které ocení nejrůznější užitečný hmyz, ale zejména včelky samotářky, slunéčka a zlatoočky. Pracovité včelky se postarají o opylování vaši zahrady, zatímco slunéčka a zlatoočky si zase ve velkém pochutnají na mšicích i jiných škůdcích. Spokojenost na obou stranách zaručena :-)

Hmyzí domek je natřen ekologickou barvou na bázi vody. Certifikace dřeva FSC zaručuje, že použité dřevo pochází z šetrně obhospodařovaných lesů.

Rozměry hmyzího domečku jsou 24 x 17 x 10,5 cm, můžete ho pověsit na strom nebo na zeď, ale také pevně umístit třeba na žebřík.

Nově u nás najdete i dobré čtení

Kromě včelích produktů a kosmetiky s včelími produkty u nás nyní najdete i spoustu včelích knížek (nejen) pod stromeček. Med se totiž nejlépe mlsá u včelích příběhů a vyprávění, proto na našem e-shopu postupně přibývají knížky pro děti i dospělé. Možná tu i díky nim budeme mít o pár malých (i velkých) včelařů navíc. Zde jsme pro vás vybrali pár nejnovějších přírůstků, kompletní přehled nových knih v naší nabídce si můžete prohlédnout zde.

Dětská kniha Lumír včelaří

Dětská ilustrovaná kniha Lumír včelaří, plevaPamatujete na tu svou dětskou knihu, z níž si obrázky vybavíte klidně i dnes? Pro vaše děti se touto knihou může stát pávě Lumír včelaří. A o včelaření je tato kniha především – jednoduše dětem vysvětlí, v čem práce včelařů spočívá.

Medvěd Lumír, hlavní postava této dětské knihy, provází malé čtenáře celým včelařským rokem: od podletí až k medobraní, vysvětlí, kde včely berou vosk k stavbě svého díla, co je to propolis a k čemu slouží, jak funguje včelí společenství a kdo co v úle dělá…

Kniha debutující výtvarnice s kouzelnými ilustracemi je určena všem malým čtenářům a jejich rodičům, kteří mají rádi med a chtěli by se o včelařském řemesle něco dozvědět.

Srdce včely má pět komor

Kniha Srdce včely má pět komor, pleva

Na prahu třicítky se Helen Jukes cítí uvězněná v městském kolotoči kancelářského pletichaření a dočasných adres. Snaží se usadit ve své nové práci v Oxfordu a tu jí dojde, že aby prožila smysluplný život naplněná láskou a prací, musí se sama změnit.Tehdy jí kamarádi darují včelstvo (podle starých mýtů darované včelstvo přináší štěstí) a Helen začíná svůj první včelařský rok. Co ale obnáší "chovat" tyto divoké tvorečky? Jak mohou nové vědomosti o včelách přispět k objevování sebe sama? A přinese jí cesta do útrob úlu uvolnění?

Zajímavý životní příběh autorky přináší ženský pohled na včelstvo a zamyšlení nad tím, jak bychom na včely měli nahlížet a chovat se k nim. Zároveň vede k zamyšlení nad životem a naším přístupem k přírodě, našimi snahami ji ovládat. Zatímco se Helen snaží o únik ze svého nespokojeného přežívání a hledá svou roli ve fascinujícím světě včel, nachází jejich prostřednictvím i své místo v životě.

Dětská kniha Včely

Dětská velkoformátová kniha Včely, pleva

Přijměte pozvání do kouzelného království včel! Podívejte se zblízka, jak vypadají, nahlédněte do jejich domova, seznamte se s jejich zvyky.

Sledujte, jak tančí, a odhalte, kdy a proč to dělají. Zjistěte, proč se ocitly na Napoleonově plášti a jakým způsobem vědci přišli na to, že včely byly na světě dřív než dinosauři. Vyzkoušejte si práci po boku včelaře, vydejte se s úly autem do mandloňového sadu, ochutnejte různé druhy medu. Jen dejte pozor, ať vás nepobodají!

Tahle kniha s krásnými ilustracemi Piotra Sochy děti jednoznačně okouzlí. Nás i naše vnoučata nejvíc zaujaly informace o včelách v dějinách – v pravěku, starověkém Egyptě a Řecku, ale i mezi Slovany.

Zahrada pro včely

Kniha Zahrada pro včely, pleva

Zahrada může být místem, kde se včely divoké i medonosné, čmeláci a další užitečný hmyz budou cítit dobře. Přilákejme je do naší zahrady!

Záleží na výběru rostlinek, abychom z ní udělali příjemné místo nejen pro nás, ale i pro užitečný hmyz. Ten se nám odmění snížením množství škůdců, bohatým opylováním a v neposlední řadě i prožitými chvilkami při pozorování hmyzího života.

Často nám píšete o tipy na květiny, které vysadit na svou zahrádku, aby měl hmyz dostatek potravy. Tahle kniha jde ještě dál – kromě nejrůznějších druhů kvítí vám poradí také dřeviny a stromy vhodné pro včely, ale celkově navrhne přístup, jak k zahradě přistupovat, aby byla skutečně přátelská vůči přírodě.

Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit