Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Nejčtenější články roku 2021

Nejčtenější články roku 2021

Tepelné zpracování medu a vliv na jeho kvalitu, semínkové kuličky a tipy pro uchování letní úrody plné vitamínů - co tato témata spojuje? Zájem našich čtenářů. V rámci hodnocení uplynulého roku a plánování toho letošního jsme se totiž podívali také na to, které z našich článků naše čtenáře v roce 2021 nejvíce zajímaly a dostaly se tak na první příčky ve čtenosti. Pojďme se na ně podívat:

1. Při pečení nebo slazení horkého čaje se med neznehodnotí

Při pečení nebo slazení horkého čaje se med neznehodnotí, Pleva Také váháte nad tím, jestli při pečení perníčků skutečně použít med, protože máte obavu, že se z něj stejně stane obyčejné sladidlo, nebo si říkáte, jestli si med zachová své vlastnosti, když ho dáte do teplejšího čaje?

V článku se dozvíte, kdy většina cenných látek v medu zůstává, co vlastně má na kvalitu medu či jeho znehodnocení vliv a kdy se med stává pouhým obyčejným sladidlem bez jakékoli přidané hodnoty. Ukazatelem je hodnota HMF, která vzniká při nevhodné manipulaci s medem a vede k jeho degradaci. Jak to tedy s hodnotou HMF vypadá při pečení s medem?

Přečíst celý článek


2. Seedballs: Kuličky plné louky pro včelky a brouky

Seedballs: Kuličky plné louky pro včelky a brouky, pleva

Protože rádi zkoušíme vše, co může přispět k rozšíření nabídky potravy pro včelky a ostatní hmyz, museli jsme vyzkoušet i semínkové kuličky. A protože nás opravdu mile potěšily, rozhodli jsme se přidat je do naší nabídky a vše potřebné o jejich pěstování jsme shrnuli právě v tomto článku.

Ať už milujete zahradničení a chcete hned nadšeně vyzkoušet každou novinku, nebo patříte mezi „líné zahradníky“, kteří preferují jednoduchost, rychlost a efektivnost a rádi se těší z výsledků bez větší námahy, případně byste rádi jednoduše zkrášlili okolí vašeho bydliště, či vaší oblíbené vycházkové trasy, neměly by seedballs uniknout vaší pozornosti. Semínkové kuličky, ze kterých vyrostou medonosné rostliny jsou také originálním způsobem, jak darovat květiny a zároveň udělat něco pro přírodu.

Přečíst celý článek


3. Jak uchovat úrodu plnou vitamínů - fermentace i vitariánská konzervace

Jak uchovat úrodu plnou vitamínů - fermentace i vitariánská konzervace, Pleva

Dělat si z letní úrody zásoby na dlouhé zimní měsíce je člověku zcela přirozené a dělal to odnepaměti. V tomto článku naleznete tipy, jak tradičně a možná i trochu netradičně uchovat letní úrodu zdravě, chutně a překvapivě lehce.

Některé postupy konzervace lze obměnit tak, aby si ovoce uchovalo více vitamínů, někde lze použít méně cukru nebo ho třeba úplně nahradit, třeba medem. Alternativou zavařování je metoda zavírání čerstvě utržených plodů do skleniček. Úrodu můžete dále uchovat mrazením, sušením nebo tak trochu znovu objevenou fermentací.

Přečíst celý článek


Velmi si vážíme zájmu všech čtenářů našeho magazínu a jsme rádi za každou zpětnou vazbu na naše články. I my se rádi dozvíme nebo přiučíme něco nového a každé vaší připomínky si ceníme a pracujeme s ní. Máte-li nápad na téma, o kterém byste si rádi v některém z dalších článků přečetli, napište nám, rádi vaše náměty a tipy do našeho magazínu zařadíme.

Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit