Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Největší kapacity na léčení včelími produkty se sejdou v Brně

Největší kapacity na léčení včelími produkty se sejdou v Brně

Zajímá vás apiterapie? Nedivíme se – léčba včelími produkty, která působí buď jako prevence, nebo při konkrétních obtížích, je čím dál tím více populární. Vůbec poprvé se proto již příští týden pořádá mnoho akcí v čele s První českou apiterapeutickou konferencí.

Program by se dal rozdělit na tři části. Nejprve se v pátek 27. března můžete nechat „inspirovat včelou“, což je akce zaměřená na tvůrčí schopnosti dětí a talentovaných mladých lidí. Právě tento den proběhne vyhlášení nejlepších prací, které se zasílaly v průběhu února, a těšit se můžete také na komentované prohlídky v Mendelově muzeu i včelínu. Inspirace včelou proběhne na této adrese od 10 do 16 hodin.

První česká apiterapeutická konference

včely potstejn pleva

Hned druhý den, v sobotu 28. března od 9:30, na vás čeká První česká apiterapeutická konference.

Koná se v Univerzitním kině Scala a dozvíte se na ní vše o včelích produktech, jejich působení na člověka a o historii a současnosti apiterapie. Poslechnout si můžete i přednášku o ekologickém chovu včel nebo o získávání čistých včelích produktů.

Celý den jsou na programu přednášky, školení a samozřejmě se můžete těšit i na návštěvu včelstev ve městě. Neméně zajímavá bude i beseda s Ing. Štefanem Demeterem, CSc. nad jeho knihou Apiterapia – Liečenie včelími produktmi. Přednášet pro vás bude Prof. RNDr. Jozef Čižmárik, PhD., dr.h.c., Mgr. Marian Solčanský, doc. ThLic. Mgr. Karel Sládek, Th.D., MVDr. Zdeněk Klíma, MUDr. Radek Hubač, PhDr. Jarmila Píchová a Ing. Štefan Demeter, CSc.

A nebudeme chybět ani my. U našeho stánku bude probíhat soutěž „tipni si, kolik váží daný kus vosku“ o zajímavé ceny.

A konečně poslední částí programu bude První český apiterapeutický den určený pro celou rodinu. Proběhne v neděli 29.března od 10 do 15 hodin a uvidíte na něm apiterapii v praxi, komentované prohlídky výstavy v Mendelově muzeu a Mendelově včelínu, studenti vám představí využití včelích produktů během historie lidstva až do současnosti a proběhne také několik přednášek. Hlavními přednášejícími budou MUDr. Jana Hajdušková, Mgr. Marian Solčanský, Jan Bajza a Pavel Bednář. Těšit se můžete také na autogramiády knih Včely jinak a Med v kuchyni labužníka. Pokud jednu z nich (nebo obě) vlastníte, tak si ji nezapomeňte vzít sebou!

vcely potstejn pleva

Celý tento krásný prodloužený víkend pořádá nově vzniklá Česká apierapeutická společnost.

Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit