Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Odstranění pigmentových skvrn: EPS White

Odstranění pigmentových skvrn: EPS White

V naší sérii článků sledující tajemné složky krémů, které běžnému uživateli mnoho neřeknou, se dnes podíváme na EPS White. Jedná se o přírodní molekulu, která v klinických testech prokázala blahodárný vliv na redukci pigmentových skvrn. Tmavší skvrny na pleti totiž překvapivě souvisejí se znečištěným prostředím, proti kterému umí EPS White účinně bojovat.

Pigmentové skvrny souvisejí se znečištěním

Skutečnost, že žijeme v silně znečištěném prostředí, není třeba připomínat. Znečištění má vliv nejen na naše dýchání nebo psychickou pohodu, ale odráží se na pleti. Laboratoře CODIF potvrdily pevnou vazbu mezi znečištěním a zánětlivostí pleti. Se znečištěním souvisejí také skvrny či tmavší místa na pleti.

pigmentové skvrny

Možná jste si mysleli, že za pigmentové skvrny může především sluníčko, které bývá často obviňováno z toho, že způsobuje tmavé skvrny a nerovnoměrný tón pleti, klíčový vliv má ovšem naše celkově znečištěné prostředí.

Výfukové plyny a saze aktivují přenos melaninu

Vědci vycházejí z faktu, že pleť je spolu se znečištěním bezprostředně vystavena zvýšenému enzymu COX2, který je jeden z prvních zánětlivých prvků podílejících se na aktivaci prostaglandinů – a ty, jak je velmi dobře známo, aktivují přenos melaninu. Proto znečištění způsobuje pigmentové skvrny. Své teorie si potvrdili v klinické studii na dvou skupinách dobrovolníků žijících v Německu a Číně a zaznamenali nárůst pigmentových skvrn na lícních částech obličeje souvisejících se sazemi a výfukovými plyny, kterých je v našem prostředí také velké množství.

1 % EPS White v krému pomohlo 96 % uživatelů

Právě laboratoře CODIF objevily revoluční mořskou molekulu, pocházející z fytoplanktonu - tedy planktonu rostlinného původu, který je z řas a sinic. Tato jedinečná molekula je schopna chránit pleť před zánětem vyvolaným znečištěním a působit na pigmentové skvrny. Přísadu nazývají EPS White a její účinky jsou opravdu výjimečné. Tato „bělicí“ molekula má jedinečné složení a první výsledky jsou viditelné už po dvou týdnech.

výsledky studie odstranění pigmentových skvrn přípravkem EPS White
Na vizualizaci lze pozorovat změnu počtu tmavých míst na pokožce během léčby.
Obrázek převzat ze studie laboratoří CODIF

Ochrání pleť proti znečištění na celých 45 %. Výzkumníci ji vyzkoušeli v silně znečištěném městském prostředí Thajska na dobrovolnících, kteří měli pigmentové skvrny a problémy s nerovnoměrným tónem pleti. Skupina ve věku 40 až 65 let si aplikovala krém na celý obličej dvakrát denně. Krém obsahoval pouhé 1 % EPS White. Po dva měsíce výzkumníci sledovali jednak počet pigmentových skvrn a jednak celkový stav oblasti pigmentace a EPS White vykázal mimořádné výsledky. 96 % zkoumaných osob pozorovalo pokles počtu pigmentových skvrn.

EPS White v naší kosmetice

Skvělé vlastnosti látky EPS White (INCI: water, glycerin, phenethyl alcohol, saccharide isomerate) jsme využili v těchto produktech:

Olivem 1000, Elixír mládí s mateří kašičkou, Pleva

Elixír mládí s mateří kašičkou

Přírodní krém, určený pro ženy 45+, které se o svou pleť chtějí starat a na vrásky mají ještě času dost. Elixír díky mateří kašičce a složkám d'Orientine S a Pentavitin dodává pleti ztracenou pevnost a hydratuje ji avýtažek z řas EPS white omezuje tvorbu pigmentových skvrn. První známky zpevnění pleti jsou viditelné již po 28 dnech. Krém je lehký a příjemně rychle se vstřebává.


Olivem 1000, Krém na dekolt s medem, Pleva

Krém na dekolt s medem

Krém jsme vyvinuli pro cílenou péči o jemnou a namáhanou pokožku v oblasti dekoltu. Pomáhá s regenerací buněk, dodává pokožce pružnost, zpevňuje ji, hydratuje, odstraňuje kožní vrásky a zpomaluje stárnutí. Kromě medu a dalších látek v něm najdete i extrakt z datlí, výtažky z řas a Gatuline In-Tense – vysoce účinné přírodní látky vyhlazující vrásky. Díky obsahu EPS White omezuje tvorbu pigmentových skvrn.

Speciální výtažek z řas EPS White je vůbec první účinná látka, která dokáže omezit tvorbu pigmentových skvrn. Díky EPS White se barva pokožky vyrovnává a skvrnky postupně mizí. Právě proto jsme neváhali a využili jeho schopností v našich přírodních krémech.

Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit