Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Rok 2016 byl medový. A 2017 chceme ještě medovější

Rok 2016 byl medový. A 2017 chceme ještě medovější

Milé čtenářky, drazí čtenáři, milovníci medu a příznivkyně kvalitní kosmetiky,
děkujeme. Děkujeme za to, že jste, že nám už spoustu let projevujete přízeň, fandíte nám i našim výrobkům a podporujete tím malé rodinné podnikání.

I když začátky byly krušné, jak si ostatně můžete přečíst na konci článku, všechny obtíže jsme vždycky dovedli překonat pracovitostí, houževnatostí a snahou se neustále učit a zlepšovat naše výrobky.

Úspěšné produkty i velké kompromisy

V druhé polovině roku jsme na trh uváděli jeden produkt za druhým. Začali jsme už v červnu Krémem s kapičkou jedu – jeho pozitivní zákaznická hodnocení nám doslova vyrazila dech. Děkujeme. V září jsme křtili našeho oblíbence Bambucký balzám, jehož schvalovací proces trval téměř celý rok. Úřednický šiml je neúprosný. Hned po něm jsme s obrovskou slávou přivítali naše čokolády, i když jsme přes počáteční nadšení museli udělat kompromis a vyrábět čokoládu bez medu, pouze s včelími produkty. V listopadu spatřila světlo světa naše zubní pasta – o ní snad netřeba něco psát, protože když nahlížíme do objednávek, máme pocit, že ji už vyzkoušeli snad všichni naši zákazníci. Už od listopadu jsme se intenzivně věnovali přípravě našich dárkových sad. Chtěli jsme potěšit nejen dědečky, ale také mamky, přítelkyně a děti. Na rozličných kombinacích jsme si dali opravdu záležet a těší nás, že o ně byl takový zájem. Děkujeme. A slibujeme, že příští rok jim věnujeme stejnou péči.

Náš tip

Přírodní šampony i elixír mládí

V novém roce se pořádně obujeme do práce a připravíme pro vás hned několik produktů. Těšit se můžete na:

- nový sprchový krém,
- tuhé ruční mýdlo,
- mýdlo, které překvapí,
- přírodní šampony,
- elixír mládí,
- hydratační krém,
- krém na dekolt,
- a nové druhy medovin.

Rádi pečujeme o naše zákazníky

Naše práce není jen o výrobě a prodeji přírodní kosmetiky, baví nás šířit informace o účincích včelích produktů a ukazovat, jak včelkám pomáhat. Ještě víc nás pak těší, když se zapojíte také a pro včelky něco uděláte. Na náš článek o pomoci včelám jsme dostali tolik pozitivních reakcí, fotografií a příběhů, že o tom budeme muset napsat samostatný článek. Děkujeme.

Snažíme se pomáhat i našim zákazníkům a radit, jak se udržet v kondici, jak se dobře starat o pleť či jaké produkty si vybrat. O všechny vaše dotazy se stará Veronika. Nebojte se jí napsat a poradit se.


Na začátku poděkování jsme vám slíbili nostalgické vzpomínání Hanky Plevové na začátky podnikání. Pohodlně se usaďte, tady je:

"Závěr jednoho a počátek nového roku přináší nejen nádherná rodinná setkání, ale také bilancování. Vždycky s láskou a úsměvem vzpomínám na začátky našeho rodinného podnikání. V době revoluce jsem byla na mateřské se třetím dítětem a manžel jako svůj koníček choval včely. Z politických změn jsem byla nadšená: konečně jsem mohla tvořit něco svého. Ráda jsem aranžovala, a tak jsem na pronajatém políčku hned zasela slaměnky. Prodávala jsem různá aranžmá a květiny v ošatkách. K tomu jsem přibrala pár sklenic medu. Stále jsme přemýšleli, jakým směrem se vydat. Manžela sice bavil chov včel, ale nevěděli jsme, zda jím pětičlennou rodinu uživí. Už tehdy jsme používali mast s propolisem a propolisovou tinkturu. Byly zázračné – to jsme věděli, ale nevěděli jsme, jestli je na ně český trh připravený. Vyjela jsem tehdy do Hradce Králové na tržnici s mastičkou a tinkturou v krabici od bot. Byl to neuvěřitelný zážitek. Za necelou hodinku jsem měla všechno prodáno. Vrátila jsem se nadšená a chuť podnikat byla ještě o to větší. Uvědomila jsem si, že kvalitní přírodní produkty na trhu chybí a zákazníci o ně mají velký zájem.
Bydleli jsme na vesnici se třemi dětmi v rodinném domku, kde jsme také podnikali. Vedle dětského pokojíčku jsme v domě měli kancelář, pracovnu, sklad a veškeré zázemí. Rozšířili jsme včelstvo a všechny naše úspory investovali do obalů a surovin. Vyplatilo se to. Děti nám v té době hodně pomáhaly – motaly svíčky, dávaly mastičky do krabiček a prodávaly s námi. Dá se říci, že tu káru podnikání táhly s námi, a pro nás to hodně znamenalo. Manžel se tehdy musel naučit zpracovávat účetnictví. Několikrát k nám přišla kontrola a hrozila nám tím, že bez vlastní účetní či rozvahy o podnikání nemůžeme podnikat. Připadalo mi, že ti úředníci o životě vůbec nic nevědí. Každý měsíc dostanou svoji výplatu a to, že bez nás by na tom úřadě vůbec nemuseli být, jim nedocházelo. Manžela čekala ale ještě jedna velká zkouška, náš první počítač. Koupili jsme ho v roce 1991 a i přes dotaci nás stál ohromné množství peněz. Horší bylo to, že s počítačem tehdy nikdo neuměl pracovat a neexistovaly ani žádné kurzy. Manželovi nezbývalo než si sednout, vzít do ruky manuál a učit se metodou pokus-omyl. Proseděl tehdy u počítače mnoho dnů i nocí.
Byli jsme neustále v poklusu: vyráběli pleťová mléka, šampony, zajišťovali odbyt, posílali dobírku, hledali větší prostory pro výrobu, zaměstnali prvního člověka, vyměnili lékárenské kelímky za pěkné obaly. Nebylo to úplně snadné, protože neexistoval internet, kde se sežene snad všechno. Museli jsme si sednout s telefonním seznamem v ruce a obvolávat a obvolávat.
Dnes podnikají naše děti s námi, starají se o nové příležitosti nebo marketing. A jejich děti nás zase inspirují k novým produktům, nápadům i vymýšlení pohádek."

Hanka Plevová

Líbí se vám naše články? Chcete dostávat výběr těch nejlepších?

Vaše údaje nikdy nikomu neposkytneme a svou registraci můžete kdykoli zrušit.