Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Tipy na výlet – kam se vydat 1. května

Tipy na výlet – kam se vydat 1. května

Slavíte 1. května svátek zamilovaných, nebo svátek práce? Možná je pro vás mnohem důležitější Pálení čarodějnic, které mu předchází a hlavně volno, které 1. máj znamená pro řadu pracujících i školou povinných. I my si dáváme 1. května pohov a odpočíváme. Doufejme, že letos se počasí vydaří a my se vydáme na výlet! A kam se vlastně na letošní svátek zamilovaných vydat?

Potštejn

Zbožňujeme Potštejn, kde sídlí naše rodinná firma, i jeho okolí, takže vám ho jednoznačně doporučujeme navštívit.

Máme tu nejen nádhernou přírodu, ale také například krásný barokní zámek, tajemné hradní zříceniny, vyhlášený pivovar Clock a další zajímavá místa. Více informací najdete v článku Nejkrásnější krajina široko daleko. Přijeďte k nám do Potštejna!

1. máj, zřícenina, hrad potštejn


Pohádkový Ladův kraj

Kam na výlet s dětmi? Jasný tip, který bude bavit všechny děti a starší ratolesti motivuje ke čtení. Právě Josef Lada čerpal v kraji mezi Prahou a řekou Sázavou inspiraci pro své knihy. Vy se můžete vydat třeba po stopách kocoura Mikeše a zahrát si s dětmi na této turistické trase hru – více informací o Cestě kocoura Mikeše a dalších turistických stezkách i kraji najdete na oficiálních stránkách Ladova kraje.


Petřín

Pokud jste z hlavního města, Petřín je nestárnoucí klasika, protože zahrnuje spoustu zábavy pro děti i dospělé. Ti druzí si užijí hlavně rozkvetlé stromy a krásná panoramata, ratolesti pak bude zajímat hlavně lanovka a rozhledna, nebo také zrcadlové bludiště.

Pamatujte však na to, že Petřín bývá 1. května opravdu přelidněný, a proto si ho možná lépe užijete kterýkoliv jiný den v roce. Nezapomeňte navštívit vyhlídku se sochou Panny Marie z Exilu, málokdo ji zná a tamější výhled je opravdu fenomenální.

1. máj, petřín, petřínská rozhledna


Pernštejn

Už znáte hrad Pernštejn? Ukrývá se mezi kopci poblíž nedaleké Nedvědice a je to jeden z nejzachovalejších středověkých hradů.

Výlet na překrásný romantický hrad můžete spojit s výletem do „údolí bledulí“ u vísky Chlébské, která je jen kousek od Nedvědic. A i v případě, že už budou bledule odkvetlé, což je vzhledem k letošnímu brzkému jaru pravděpodobné, procházka místní přírodou je nádherná.

Hrad Pernštejn, výlet, 1. máj


Zámek Hluboká

Jako v pohádce o princeznách a princích si budete připadat, až spatříte zámek Hluboká, přestavěný po vzoru anglického Windsoru. Pokud vám po návštěvě zámku zbyde čas, určitě se zajeďte podívat i na nedaleký Lovecký zámek Ohrada, u kterého se nachází zoologická zahrada Ohrada.


Pálava

Okolí Mikulova ukrývá chráněnou krajinnou oblast Pálavy, nejteplejší a nejsušší oblast ČR s neobyčejně bohatou teplomilnou flórou a faunou. Ta za denní výlet rozhodně stojí, ale doporučujeme si sem zajet alespoň na prodloužený víkend. Ať už jste fandové jízdy na kole, procházek po přírodě, nebo popíjení výborného lokálního vína ve vinných sklípcích, najdete si tady to svoje.

Pálava krajinná oblast, 1. máj


Večer s medovinou

Večer, příjemně znaveni romantickým výletem, a nebo když budete muset zůstat doma v případě nepřízně počasí, nezapomeňte, že je přece lásky čas. A otevřete si lahvinku, může to být třeba dobrá medovina ;) Ať už s vaší drahou polovičkou, protože je krásné mít rád. Nebo klidně sami, přece jen nejdůležitější ze všeho pro úspěšné vztahy je mít rád sám sebe :-).

1. máj, medovina


Ať už na výletě, nebo doma, užijte si 1. května v klidu a pohodě!

Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit