Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Tuhle včelí hru chceme!

Tuhle včelí hru chceme!

Když Martin Pleva, náš mistr výroby a také vyhlášený milovník deskových her, narazil na hru o včelách a sbírání nektaru, mimochodem se o ní zmínil na naší pravidelné firemní schůzce. Rodiče ho okamžitě zaúkolovali, aby hru objednal. Pak jsme si ji všichni vyzkoušeli, a protože testování jsme si náramně užili, jednohlasně jsme se shodli, že tuhle hru chceme! A nabídneme ji i našim zákazníkům. Napsali jsme majiteli práv, doladili podmínky, hru přeložili a nyní ji vydáváme v češtině pro všechny milovníky deskovek a včel.

Karetní hra Včely: Medové království

včelí hra Včely Medové království

Na stolní hru pro 2 až 6 osob jsme narazili opravdu velkou náhodou – právě díky Martinovi, který je zapáleným hráčem deskovek.

Jenže úžasná včelí hra neokouzlila jenom nás, po anglické verzi byla rychle poptávka také v Německu nebo Španělsku. Domluvili jsme se tedy s vydavateli a připravili jsme hru českou.

Ale oproti originálu jsme ji trošku upravili tak, aby vše odpovídalo skutečné práci včelek. V původní verzi včelky sbírají pyl a z něj vyrábějí med, v přírodě to ovšem takhle nefunguje, proto v naší hře sbírají nektar. Když si kupujete hru od včelařů, máte zkrátka jistotu, že si ve svých vědomostech nenaděláte nepořádek :-)

Zábavná rodinná hra s jednoduchými pravidly

Jak jsme již zmínili, Martin je nadšenec do deskových her. Hry si však vždy pečlivě vybírá, studuje jejich pravidla a až podle toho se rozhoduje, jestli se hra zařadí mezi jeho oblíbené. A u hry Včely: medové království to bylo zalíbení na první pohled.

Desková hra včely, desková hra o včelách

A nutno dodat, že tahle hra opravdu baví všechny členy rodiny. Oceňujeme na ní také to, že je velmi jednoduchá, hráče není třeba zdlouhavě zasvěcovat a uvádět do složitých herních pravidel, a tak si ji můžete bez velkých vysvětlovaček zahrát s dětmi i jejich kamarády, kteří přijdou na návštěvu. Pravidla pochopí i ti, kteří zrovna nedávali pozor a cpali se medovými muffiny. A zábava je to vždycky, protože deskovka není nijak krkolomná, hra má spád a všichni při ní společně se včelami zažijí řadu dobrodružství.

Hru Včely: Medové království si v naší firmě oblíbili i dříve narození deskovkáři, kteří ji hrají (nejen) s vnoučaty. Pro kluky a holky je taková desková hra ideálním dárkem, protože ji mohou rozložit prakticky kdekoli. Kdykoli je chuť ve všední dny, při odpočinku po zimních radovánkách, během letních prázdnin na dece za stanem a na podzim zase u babičky na chalupě. Hra zaručeně potěší i všechny hravé dospěláky, kteří mají rádi včely.

Deskové hry rozvíjejí řadu schopností a dovedností

Deskové hry rozvíjejí řadu schopností a dovedností

Deskovky nejsou pro děti jenom příjemnou kratochvílí, ale učí je řadě nových dovedností.

Za nejdůležitější z nich se dá považovat trpělivost a schopnost soustředění – v roztěkaném a tekutém světě, kde se děti zvládnou soustředit nanejvýš dvě minuty se jedná o cennou devizu, která se jim bude hodit ve školním a později i pracovním životě. O trpělivosti ani nemluvě – pokud si ji díky deskovým hrám osvojí, budou z ní čerpat jako z cenné studnice v řadě oblastí života.

Deskové hry ovšem vedou kluky a holky taky ke zdravé soutěživosti a trénují řadu jejich kognitivních funkcí. Aktivují totiž všechny myšlenkové procesy, které jim umožňují učit se, pamatovat si, rozpoznávat a také se přizpůsobovat různým novým situacím.


Deskovky tedy u dětí rozvíjí:

  • trpělivost,
  • paměť,
  • koncentraci,
  • pozornost,
  • řeč,
  • rychlost myšlení,
  • vnímání, chápání a ovládání emocí
  • dovednost plánovat a organizovat,
  • schopnost porozumět informacím,
  • řešit problémy,
  • udělat si náhled na situaci,
  • a vyvodit z ní nějaký úsudek.

A pak je tu ještě jedna stará moudrost, kterou si rovněž neškodí zopakovat: Kdo si hraje, nezlobí! A taky nekřičí, nepere se, nedožaduje se telefonu a počítače a vůbec – je s ním veselo a pohoda.

Ideální dárek pro děti i všechny hravé včelí nadšence

Včelí hra Včely Medové království

Zábavná včelí hra je určena pro hráče od 6 do 99 let a užijí si ji nejen děti, ale také všichni milovníci včel, kteří si chtějí odpočinout a pobavit se. Právě proto je skvělým dárkem jak pro děti, tak také pro zapálené včelaře a každého, kdo fandí včelám.

Hra je skvělá také v tom, že nabízí možnost volby mezi jednodušší nebo pokročilou variantou hry. Můžete si tak zvolit obtížnost podle schopností hráčů. V pokročilejší verzi se navíc náhodně obměňují cíle, kterých se ve hře snažíte dosáhnout a hra díky tomu jen tak neomrzí.

Hra díky krásnému grafickému zpracování lahodí oku, je věcně správná a plná dobrodružství pro všechny bez ohledu na věk. Chcete ho zažít taky?

Podívejte se na recenze hry Včely: Medové království: JMV - POD VÍKEM, Krabicové Království, Říše her, Kubrt vs Deskovky.


Kouknout na hru

Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit