Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Utajený poklad v péči o pleť: apisin zmrazí čas na dlouhé roky

Utajený poklad v péči o pleť: apisin zmrazí čas na dlouhé roky

O apisinu alias včelím jedu jste už možná slyšeli v souvislosti s revmatem a tlumením bolesti v kloubech. O jeho účincích na pleť toho ale zatím nebylo moc napsáno a zatím se pořádně nedostal ani do hledáčku všech kosmetických společností.

Článek o apiterapii, který jsme publikovali téměř na den přesně před dvěma lety, sklidil u čtenářů velký zájem. Jak by také ne, když je to hodně netradiční metoda léčby: včelí jed se aplikuje pomocí injekce přímo na bolavé klouby i několikrát denně. Bolestivé? Lepších pár štípnutí než trvalá bolest při každém pohybu.

Souběžně se vznikem této metody začalo účinky včelího jedu zkoumat hned několik vědeckých týmů a detailně se podívali na jeho složení. Přišli mimojiné na to, že apisin (někdy též apitoxin) dokáže v lidském těle podporovat produkci elastinu a kolagenu, tedy základních skleroproteinů, díky kterým jsme pružní, mladí a – bez vrásek.

Včelí žihadlo
Vytržené včelí žihadlo i s jedovým váčkem

Zbýval už tak jenom krůček k tomu, aby se apisin vyzkoušel nejen hluboko v našich kloubech, ale i na pleti. Tentokrát už jej není potřeba aplikovat injekčně, pokožka jej dokáže vstřebat například v krému. A výsledek?

Pleť je po aplikaci velmi vláčná, takže vrásky postupně přestávají být výrazné a vyrovnávají se. Pokožka vypadá při dlouhodobém používání mladší, jasnější a v některých případech se zbavila i akné, protože apisin působí protizánětlivě. Nehledě na to, že pomáhá i „vyzmizíkovat“ jizvičky po akné a podporuje regeneraci.

Krémy s apisinem se zatím masového rozšíření nedočkaly. Na místě je ale slovo ZATÍM, protože se o jeho pozitivních účincích začíná šuškat čím dál častěji. Někdy už bývá v kosmetickém průmyslu nazýván jako „nový přírodní Botox“.

Ostatně, krém se včelím jedem používá i vévodkyně Kate, a to už je pro včelky hodně dobrá reklama!

Sdílejte článek utajený poklad v péči o pleť