Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Velké šamponové testování aneb „I moje kadeřnice se ptala, jaký šampon používám“

Velké šamponové testování aneb „I moje kadeřnice se ptala, jaký šampon používám“

Naše přírodní šampony jsme podrobili velkému testování a nechali je prověřit těmi nejpovolanějšími – ženami různého věku, zaměstnání i kvality a stavu vlasů. Přečtěte si, jak naše šampony dopadly a jak dovedou pomoci s jednotlivými vlasovými problémy.


Něco o testujících

Výsledky testování Šamponu Propolis pro vaše vlasy

Výsledky testování Šamponu s medem pro krásné vlasy


Šampony testovalo 77 žen

V našem velkém testování jsme sledovali naše přírodní šampony: Šampon Propolis pro vaše vlasy, který vyzkoušelo 59 žen, a Šampon s medem pro krásné vlasy , s nímž si vlasy umývalo 36 žen. Pokud vám počty nesouhlasí, je to proto, že některé z testujících žen zkoušely a hodnotily šampony oba :-)

Hodnocení přírodních šamponů, šampon s propolisem hodnocení, šampon s medem hodnocení

Testující spadaly do všech věkových kategorií poměrně rovnoměrně, přibližně po 20 %. Výjimku tvořila pouze kategorie 65+, kde testovalo šampony pouze 8 % z celkového vzorku. 65 % žen testujících naše šampony pracuje ve vnitřních budovách, dalších 30 % střídá venkovní a vnitřní prostředí. V menší míře pak testovaly šampon ženy pracující výhradně venku, v autě nebo ženy, které jsou už v penzi.

přírodní šampon pleva hodnocení, hodnocení šamponů pleva

Mezi testujícími převažují ženy s jemnými vlasy (48 %), následují ženy s normálními (23 %) a suchými vlasy (23 %), poté ženy s mastnými vlasy (17 %), poškozenými a slabými vlasy (11 %) a lámavými vlasy (5 %). Kromě šamponu používají testované ženy nejčastěji vlasovou vodu, kondicionér, balzám a vlasové produkty na styling vlasů.

Testování bohužel nezohledňuje délku používání šamponu, která je podle našeho názoru klíčová. Vlasy i vlasová pokožka potřebují na změny svůj čas, zvláště pokud přecházíte z konvenční kosmetiky na tu přírodní. Na účinky Šamponu Propolis pro vaše vlasy byste si měli počkat alespoň tři týdny. Každá hříva reaguje individuálně – některé ženy si změn všimly po prvním umytí, zatímco jiné pociťovaly změny postupně, třeba až po měsíci používání šamponu. Hodnocení respondentek je proto naprosto úžasné, protože předpokládáme, že na používání šamponu měly pouhé tři až čtyři týdny a za takovou dobu už vnímají řadu prospěšných účinků.


Testování Šamponu Propolis pro vaše vlasy

Ženy testovaly šampon podle svých obvyklých zvyklostí. 64 % žen si s ním mylo vlasy dvakrát až třikrát týdně, 24 % jednou týdně nebo méně a 12 % každý den. Jejich celkový dojem z produktu nás velmi potěšil. 20 % žen uvádí, že jsou naprosto nadšené, a 71 % žen šampon vyhovoval a jsou s ním spokojené.

hodnocení šamponu s propolisem, přírodní šampon s propolisem pleva

Úžasně se poslouchá i slovní hodnocení zákaznic:

„Dříve se mi vlasy mastily každý den, musela jsem je mýt téměř denně nebo obden. Nyní bohatě stačí 1x-2x za týden.“

Iva

„Šampon je skvělý, ale už ho nemám - používá ho moje vnučka v pubertě na své dosti se mastící vlasy s velkým úspěchem.“

Jana

Krásně voní a podporuje kvalitu a lesk vlasů

Kosmetika se včelími produkty má velmi typickou vůni. Výjimkou není ani Šampon Propolis pro vaše vlasy, proto jsme se testujících zeptali, jak jim jeho vůně vyhovuje. 30 % žen ji označilo jako krásnou, 67 % žen vůně vyhovovala a 3 % žen neseděla.

šampon Propolis pro vaše vlasy Pleva hodnocení zákazníků

šampon Propolis pro vaše vlasy Pleva hodnocení zákazníků

Velký vliv měl šampon na kvalitu a lesk vlasů. U 37 % žen přinesl viditelné výsledky, u dalších 34 % se postupně dostavovaly drobné změny a 13 % žen potřebuje více času, což považujeme za naprosto legitimní odpověď. Přírodní kosmetiku vyrábíme už dlouho, proto víme, že všechno chce svůj čas. U 15 % žen se žádné výsledky v tomto ohledu nedostavily.

Hydratace suchých vlasů i pomoc pro mastné vlasy

47 % respondentek pomohl šampon s větší hydratací vlasů, 40 % respondentek netrpí suchými vlasy a 12 % respondentek potíže se suchými vlasy neodstranil. Žádný šampon jistě není univerzální a máme zkušenosti i se zákaznicemi, které jeden z našich šamponů velebily, a s druhým neměly tak pozitivní zkušenosti. Otázka vysušených vlasů ovšem nejde vždy napravit jenom šamponem, mnohdy je třeba udělat i změny v jídelníčku, dodat tělu vitamíny, omezit pobyt v klimatizovaném prostředí nebo si jenom pořádně odpočinout a zmírnit každodenní stres.

hodnocení šamponu pleva, šampon na suché vlasy

hodnocení šamponu pleva, šampon na mastné vlasy

S mastnotou vlasů si šampon poradil u 30 % respondentek, 20 % respondentek v tomto ohledu nepomohl a 49 % respondentek nemá potíže s mastnými vlasy.

Zdravé a silné vlasy bez lupů

Lupy ve vlasech netrápí krásných 51 % respondentek. U zbylých 30 % žen pomohl šampon s odstraněním lupů a 19 % žen v tomto ohledu během testování nepomohl.

šampon proti lupům, hodnocení šamponu s propolisem Pleva

šampon pro zdravější a silnější vlasy, hodnocení propolisového šamponu pleva

56 % žen uvádí, že jim Šampon Propolis pro vaše vlasy výrazně ozdravil a posílil vlasy. 17 % naopak uvádí, že takové výsledky nezaznamenaly. Zbylých 27 % žen potřebuje více času. Takové hodnocení nás nesmírně těší, protože naše produkty mají ozdravovat, podporovat a pomáhat se zdravotními problémy. Máme velkou radost z toho, kolik žen díky používání našeho šamponu vnímá své vlasy – korunu krásy jako zdravější.

Pěnění šamponu

Běžné šampony bývají poměrně bohaté na pěnu, proto každou novou zákaznici či respondentku překvapí, že přírodní propolisový šampon pění méně. Není ho navíc potřeba používat velké množství, takže si během umývání vlasů na hlavě nevytvoříte bohaté chuchvalce pěny. Nízká pěnivost je dána jeho složením – aby šampon pořádně umýval a ozdravoval vlasy, nepotřebuje k tomu chomáče pěny.

přírodní šampon hodnocení, přírodní šampon méně pění, hodnocení propolisového šamponu

Jak tato nová zkušenost vyhovovala našim respondentkám? 46 % z nich uvádí, že jim nízké pěnění vyhovuje, 36 % žen odpovědělo, že šampon sice pění méně, než je obvyklé, ale ničemu to nevadí. 17 % uvádí, že by šampon mohl pěnit trochu víc a jen 1 % respondentek není s pěněním šamponu spokojeno.

Podtrženo sečteno

šampon Propolis pro vaše vlasy

Šampon Propolis pro vaše vlasy ženy překvapil svou krásnou vůní, drtivé většině z nich posílil a ozdravil vlasy, přinesl jim více síly a lesku a jako produkt je celkově uspokojil. Suché vlasy dovedl uspokojivě hydratovat, mastné vlasy se při jeho používání mastily méně, pomohl tak snížit četnost jejich mytí a podstatnému procentu žen pomohl zbavit se lupů. Za nás perfektní výsledek. Jedna z testujících žen to doplnila takto:

„S šamponem s propolisem jsem velmi spokojená, ale na první, druhé mytí jsem si nebyla jistá, ale pak již bezva. Pro lepší pocit dávám šamponu o trochu více, aby mi napěnil. Začala jsem ho používat, protože mi vypadávaly vlasy, což přestaly. Vlasy mám teď hezky lesklé a zdá se mi i větší objem. Mám vlasy jemné, které rychle splihnou, s tímto šamponem mohu oddálit mytí vlasů o 2-3 dny (dříve mytí nejdéle obden). Výsledky přicházely asi tak po dvou až třech týdnech.“

Ivana


Testování Šamponu s medem pro krásné vlasy

Respondentky testovaly šampon podle svých běžných zvyklostí. 64 % žen si s ním umývalo vlasy dvakrát až třikrát týdně, 22 % žen šampon testovalo jednou týdně nebo méně a 14 % žen používalo šampon každý den. Jejich celkový dojem z produktu nás nesmírně potěšil. Posuďte sami: 31 % žen bylo nadšených, 61 % žen bylo se šamponem spokojených a pouhým 8 % žen nevyhovoval.

hodnocení šamponu s medem, pleva, medový šampon hodnocení

Potěšila nás i slovní hodnocení zákaznic:

„Vlasy jdou krásně rozčesat, šampón je výborný.“

Dita

„I moje kadeřnice se ptala, jaký šampon používám, velmi mě rostou vlasy a mám je zdravější. Patří Vám velký dík.“

Věra

„Zkouším poprvé necelý měsíc, ale jsem spokojená a ráda budu používat dál.“

Miroslava

Viditelně zvyšuje vláčnost a lesk vlasů

53 % testujících žen uvedlo, že jim šampon viditelně zvýšil vláčnost i lesk vlasů. To jsou pro nás tak ohromné výsledky, že jsme museli odpovědi našich respondentek ještě jednou zkontrolovat. 31 % žen vidí drobné změny. Tomu zcela rozumíme, protože vlasové změny zkrátka chtějí svůj čas a účinky nového šamponu se obvykle projeví až po dvou či třech týdnech. 11 % zákaznic uvedlo, že potřebují více času. 5 % zákaznic žádné změny nezaznamenalo.

šampon s medem zkušenosti, hodnocení šamponu s medem pleva, šampon pro lesklé vlasy

šampon s medem zkušenosti, hodnocení šamponu s medem pleva, šampon pro lesklé vlasy

Medový šampon má velmi specifickou vůni, která připadala krásná 42 % testujících žen. Dalších 50 % žen uvedlo, že jim vůně šamponu vyhovuje. Pouhým 8 % žen naopak příjemná nebyla.

Usměrnění poletování vlasů a lepší hydratace pro suché vlasy

Nepříjemné poletování vlasů trápí řadu žen, ale málokterý šampon či vlasový prostředek si s ním dovede důsledně poradit. Šampon s medem pro krásné vlasy usměrnil poletování u 53 % žen, u 19 % žen se mu to nepovedlo a 28 % šťastných žen poletování vlasů vůbec nezná.

šampon poletování vlasů, hodnocení medového šamponu pro krásné vlasy

šampon pro hydrataci vlasů, hodnocení medového šamponu pro krásné vlasy

Ženy trpící suchými vlasy potřebují důkladnou hydrataci vlasové pokožky. Tu přinesl šampon úctyhodným 47 % žen, zatímco u 11 % žen zlepšení hydratace nepociťovalo. 42 % žen suché vlasy a suchá vlasová pokožka netrápí.

Méně mastné vlasy a pomoc v boji s lupy

Drtivá většina respondentek výzkumu netrpí mastnými vlasy (58 %). 28 % žen dovedl šampon výrazně pomoci a jejich vlasy se mastily o poznání méně. 14 % žen uvedlo, že jim s mastnotou vlasů nepomohl.

šampon mastné na vlasy, hodnocení šamponu s medem pleva

šampon proti lupům, šampon na lupy, hodnocení šamponu s medem pleva

Lupy naštěstí trápí naprostou minoritu našich respondentek. Celých 78 % žen s lupy žádné výraznější problémy nemá. 22 % respondentek lupy trápí. Šampon jim s nimi ale dovedl poměrně účinně pomoci. 19 % žen po jeho používání uvedlo, že jim pomohl se lupů zbavit.

Pěnivost

Stejně jako Šampon Propolis pro krásné vlasy ani medový šampon vzhledem ke svému přírodnímu složení nepění příliš výrazně, což ovšem nemá žádný vliv na jeho mycí schopnosti. V běžné koupelnové kosmetice zajišťují hojnou pěnivost sulfáty, které v přírodní kosmetice nahrazujeme pěnidly přírodního původu a ta zkrátka pění méně. Testujícím ženám to ale v zásadě nevadilo. Nižší pěnění respondentkám vyhovovalo (39 %), nevadilo (39 %) a podle některých žen by šampon mohl pěnit trochu víc (19 %). 3 % žen nízké pěnění šamponu nevyhovovalo.

přírodní šampon pěnění, hodnocení přírodního šamponu s medem, pleva

61 % žen má viditelně zdravější a pevnější vlasy

Myslíme si, že kromě běžného umytí vlasů by měl šampon dokázat vlasům dlouhodobě pomoci, což znamená ozdravit je a zpevnit. To se medovému šamponu výrazně daří. 61 % respondentek uvedlo, že po použití šamponu jim jejich vlasy připadají celkově zdravější a pevnější. 31 % žen potřebuje na rozhodnutí o účincích šamponu více času a 8 % žen uvádí, že jim šampon v tomto ohledu nepomohl.

šampon pro zdravější vlasy, pevnější vlasy šampon, hodnocení medového šamponu, pleva

Podtrženo sečteno

Šampon s medem pro krásné vlasy

Šampon s medem pro krásné vlasy měl u respondentek ohromný úspěch. Necelá třetina žen je z něj velmi nadšená a dvěma třetinám vyhovuje a jsou s ním naprosto spokojené. Velké přednosti šamponu vidí především v celkovém ozdravení a zpevnění vlasů.

Respondentky uvádějí, že šampon dovede zvýšit vláčnost a lesk jejich vlasů, krásně voní, účinně hydratuje, omezuje maštění vlasů a poradí si i s problémy s lupy. Považujeme to za velmi dobré hodnocení. A možná ještě lépe to vyjádřila jedna z respondentek:

„Děkuji za Vaše šampony, nedám na ně dopustit. Dá se říct, že mi zachránily vlasy. Děkuji Vám za ně.“

Dagmar


Pokud se rozhodnete naše přírodní šampony se včelími produkty vyzkoušet, budeme určitě moc rádi, když nám napíšete, s čím vám pomohly a jak jste s nimi byli spokojeni. Zároveň bychom vás chtěli upozornit, že přírodní síla je velmi účinná, ale potřebuje svůj čas. Šampon byste měli používat alespoň tři týdny, abyste dosáhli viditelných změn – dejte tedy přírodní síle včelích produktů šanci a používejte šampon pravidelně po dobu jednoho či dvou měsíců. Uvidíte, kolik toho dovede změnit.


Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit