Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

VIDEO: Milan Pleva hovoří na degustaci medovin v Muzeu medoviny

VIDEO: Milan Pleva hovoří na degustaci medovin v Muzeu medoviny

Na podzim roku 2017 se Milan Pleva se svou manželkou Hankou Plevovou jakožto přednášející zúčastnil řízené degustace medovin v Muzeu medoviny v Praze. O průběhu degustace jste si již mohli přečíst (a prohlédnout si fotografie) v tomto fotočlánku. Dnes pro vás máme z této degustace video, ve kterém si můžete poslechnout, s jakým nadšením Milan Pleva o medovině a její výrobě hovořil.

Ve videu se také dozvíte něco o historii rodinné firmy Pleva – o začátcích včelaření a jak manželé Plevovi začínali na základě vlastních pozitivních zkušeností se včelími produkty tyto zpracovávat do kosmetiky. Nejvíce prostoru je však samozřejmě věnováno historii výroby našich medovin.

Dozvíte se například, proč byly v počátcích výroby jednodruhových medovin spíše negativní ohlasy zákazníků, co znamená studené kvašení, jaké jsou známé i méně známé způsoby podávání medoviny, nebo jak se kdysi podařilo vyrobit báječnou kořeněnou medovinu a také proč se v její výrobě nepokračovalo. Milan Pleva také prozradil, jakou novou jednodruhovou medovinu má v blízké budoucnosti v plánu.

Musíme vás jen upozornit, že poutavé povídání může vyvolat chuť na medovinu :-).



Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit