Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Jak pečovat o pleť a pokožku těla v zimě?

Jak pečovat o pleť a pokožku těla v zimě?

Vzhledem k současnému rychlému životnímu stylu často neslyšíme signály našeho těla. Anebo jim nerozumíme. Jednoho si ale všimne i hodně zaneprázdněná manažerka a máma tří dětí: v zimě je naše pleť úplně jiná. Zranitelnější, vysušenější a často i lehce popraskaná. Abyste nebyla během zimy jako struhadlo, poradíme vám, jak o pleť a pokožku celého těla v tomto období pečovat.

Zimní pleťové a kožní problémy

Oproti jiným ročním obdobím je naše pleť v zimě velmi zranitelná, protože se stav pokožky zhoršuje spolu se sychravým, vlhkým a nevlídným počasím. Špatný vliv má na naši pleť i střídání vysokých a nízkých teplot – tyto teplotní výkyvy způsobují rychlé vysychání pleti. U lidí s celoročními kožními problémy se jejich potíže během zimního období zpravidla ještě prohloubí.

Zimní péče o pleť a pokožku celého těla

Během zimy se výrazně zhoršují problémy se suchou a popraskanou kůží, ekzémy i vyrážky všeho druhu. Ne vždy lze uspokojivě vysvětlit, proč se tomu tak děje, protože se jedná o komplexní a celostní záležitost, nicméně velký vliv mají právě nízké zimní teploty, suchý vzduch a značné teplotní výkyvy.

Proto je třeba věnovat péči o pokožku v zimě větší pozornost a pořádně ji rozmazlovat. Základem je promazávání, které pokožce poskytne potřebné živiny, podpoří regeneraci a zároveň ji ochrání před všemi nástrahami zimního období. Níže pro vás máme pár tipů z naší přírodní kosmetiky.

Tělo i obličej promazávejte spíše častěji a v menších vrstvách. Častým promazáváním zabráníte vysušování pokožky, tedy i vzniku nejrůznějších zarudnutí, popraskání a svědění. Kůže bude díky hojnému mazání měkčí a pružnější, pro chladné počasí tedy nebude tak snadné „dostat se vám pod kůži“ a způsobit drobné prasklinky či vysušené červené skvrny. Pokud byste se natírali zbytečně silnou vrstvou krému či tělového mléka, pokožka by nemohla dobře dýchat a ještě dlouho by vás provázel nepříjemný pocit mastnoty. Například ruce si můžete namazat každou chvilku, protože přijdou často do kontaktu s vodou a lehký film krému snadno omyjete.

Zimní péče o pleť

Během zimního období je nejvíce namáhaná pokožka obličeje. Jednoduše proto, že je to jediná část těla, kterou nemůžeme pořádně zachumlat. Základem správné zimní péče o pleť je používání vhodného pleťového krému a to minimálně ráno a večer, případně během dne podle potřeby. Je vhodné vybrat krémy dva, které budou mít trošku odlišné funkce. Denní pleťový krém na zimu by měl být spíše výživný a dobře chránit pleť proti mrazu. Noční pleťový krém si v zimě zase vybírejte výrazněji hydratační.

Pleťové krémy na zimu

Pro zimní péči našim zákaznicím obvykle doporučujeme tři výživné obličejové krémy, které vás nezklamou, ani když mrzne, až praští:

Bambucký balzám s propolisem

Zimní péče o pleť, bambucký balzám s propolisem, Pleva

Hutný Bambucký balzám s propolisem během zimy pleť kompletně vyživí a poskytne jí všechny potřebné látky, aby na jaře zase krásně vykvetla. Doporučujeme ho pro normální a sušší pleť. Kromě poctivé zimní péče dovede zpomalovat tvorbu vrásek a obsahuje antimikrobiální přísady. Svoje zkušenosti s Bambuckým balzámem s propolisem nám popsaly naše zákaznice:

„Používáme ho hlavně v zimních měsících, je skvělý před odchodem ven.“

Jitule

„Je úžasný. Chrání pleť před mrazem a vyhojí i ekzém z mrazu.“

Dana

„Skvělý krém,když venku mrzne. Jinak jednou za čas používám jako pleťovou masku.“

Helena


Výživný krém s mateří kašičkou 4v1

Zimní péče o pleť, Výživný krém s mateří kašičkou 4v1, Pleva

Tento voňavý, příjemný a především výživný krém patří k našim nejstarším produktům. Vyrábíme ho téměř od samých začátků naší kosmetické produkce, takže s ním má řada našich zákaznic opravdu dlouhodobé a letité zkušenosti a nedá na něj dopustit.

Výživný krém s mateří kašičkou se hodí pro všechny typy pleti, a to včetně pleti citlivé. Podporuje vyhlazování vrásek a celkovou regeneraci pleti, což je v zimním období opravdu potřeba. Pleť zanechává velmi jemnou, hladkou a pružnou. Speciální je i jeho složení – kromě vyživujících složek obsahuje i antioxidační a hydratační prvky.

„Vřele doporučuji, mám ho vyzkoušený, je mastnější, takže pro suchou pokožku ideal.“

Lada

„Příjemný krém, který se dobře roztírá, nenechává mastný pocit na pleti. Nevtíravá, příjemná vůně.“

Markéta

„Výživný krém s mateří kašičkou je dokonalý! Voňavý a výsledky jsou rychle znát. Pleť je po něm mnohem hebčí, vláčnější. V zimě jsem každý rok měla hrozně suché tváře a od té doby, co používám váš peeling a tento krém, je po problému :-)“

Karin


Výživný krém s propolisem 5v1

Zimní péče o pleť, Výživný krém s propolisem 5v1, Pleva

Výživný krém s propolisem je určený pro náročnou pleť: hodí se pro mastnou, stárnoucí, citlivou i problematickou pleť. Dokáže regenerovat unavenou pleť a vyhlazovat jemné vrásky. Účinně také čistí a podporuje hojení. Má antioxidační, ochranné a zvláčňující účinky. V naší firmě ho vyrábíme už dlouhá léta a patří k našemu rodinnému stříbru.

„Skvělý krém, který dělá i mé citlivé pleti dobře. Mohu jen doporučit!“

Ika

„Skvělý krém, příjemná vůně, pěkně pokožku vyživuje, velké zlepšení, doporučuji.“

Libuše

„Je výborný. Mám citlivou pleť, která obzvlášť v zimě při střídání tepla a zimy v kombinaci s větrem vždy zčervenala. Tento krém nyní používám jako denní s vynikajícími účinky. Pleť nečervená, je absolutně v pohodě. Moc doporučuji.“

Irena


Pokud si vyberte z výše uvedených krémů základní denní krém, možná byste ho ještě rádi doplnili krémem vhodným k večerní aplikaci nebo speciálním pleťovým krémem. Pro zimní období bychom k těmto účelům měli tyto tipy:

Pleťový krém s medem noční

Zimní a letní péče o pleť, Pleťový krém s medem noční, Pleva

Pomůže pleti s regenerací, zlepší její prokrvení, dodá potřebné látky obsažené v medu a suchou pleť dlouhodobě chrání před dehydratací. Bambucké máslo a mandlový olej poskytují pleti úžasnou výživu a hydratují ji, zatímco přírodní Skvalan ji rozjasní a zjemní. Přírodní medový krém je vhodný pro sušší a normální pleť.

„Lehounký, výživný, voňavý a hlavně dostačující pro mou sušší starší pleť.“

Lenka

„Příjemný a jemný krém, jsem alergička, tenhle je super.“

Jana

„Mám citlivou pleť a Noční krém s medem mi dělá velmi dobře, pleť je po něm krásně hebká a voním po medu, super.“

Irena


Pleťový krém s mateří kašičkou

Zimní péče o pleť, Pleťový krém s mateří kašičkou, Pleva

Praktický krém vhodný především (ale nejen) pro naše nejmladší zákaznice ve věku 20 až 30 let. Polomastný krém je určený na suchou až sušší pleť. Má výrazný regenerační účinek, zlepšuje výživu a prokrvenost pleti. Včelí mateří kašička oddaluje fyziologické stárnutí a tvorbu vrásek. Její účinky skvěle doplňují tři přírodní oleje, díky nimž se krém rychle vstřebává bez pocitu mastnoty a zajišťuje pleti tolik potřebnou hydrataci.

„Příjemný krém, nezanechává mastný film, hydratuje, lehce se vsakuje do pokožky, jsem nadšená.“

Monika

„Krém, který mi naprosto vyhovuje. Je krásně lehký, rychle se vstřebává a mateří kašičce věřím na 100 %. Používám každý den již více než rok a pleť mám jasnějsší než kdy předtím.“

Catherine

„S tímto krémem sice zatím nemám osobní zkušenost, ale pravidelně jej kupuji pro známou z Anglie, která je z něj naprosto nadšená. Tvrdí, že ani v Anglii nenalezla výrobek, který by jí vyhovoval tak, jako tento krém. Je to starší dáma, věk 70+ a říká, že krém jí nejen krásně vyživí a zjemní pleť, ale pomáhá i od zarudnutí.“

Jana


Pleťový krém s propolisem

Zimní a letní péče o pleť, Pleťový krém s propolisem, Pleva

Krém má díky propolisu úžasné účinky z hlediska regenerace a obnovy zdraví pleti. Pokožku hydratuje, dodá jí jemnost a vláčnost a celkově zvyšuje její zdravou vizáž. Je vhodný pro podrážděnou, problematickou, mastnější, velmi citlivou i aknózní pleť. Příjemně rychle se vstřebává a nezanechává na pokožce pocit mastnoty.

„Trpím na akné ale zároveň mám suchou pokožku, která potřebuje hydrataci. Zkoušela jsem mnoho produktů z drogerie i z lékárny, ale nic mi nevyhovovalo, a akorát to pleť zhoršilo. pleťový krém mi naprosto vyhovuje.hezky voní a rychle se vstřebává. Jsem s ním nadmíru spokojená.“

Veronika

„Příjemný krém, který opravdu vyléčí nedostatky na vaší pleti. Doporučuji :)“

Marie

„Dlouho jsem hledala krém, který bude vyhovovat mé smíšené pleti a až nyní jsem našla. Vždy jsem měla pleť buď mastnou nebo se místy loupala. Tento krém je nemastný, ale přesto mou pleť vyživí, rychle se vstřebává a v neposlední řadě nádherně voní!“

Denisa


Elixír mládí s mateří kašičkou

Péče o pleť v zimě i létě, Elixír mládí s mateří kašičkou, Pleva

Zázrak vhodný pro věkovou věkovou kategorii 45+. Dodává pleti ztracenou pevnost, vyživuje ji, dlouhodobě hydratuje, posiluje funkci kožní bariéry a chrání pokožku před nepříznivými vlivy okolního prostředí. Výtažek z řas EPS white omezuje tvorbu pigmentových skvrn. Přírodní krém se rychle vstřebává a je vhodný pro všechny typy pleti.

„Dobrý den, krém používám asi týden a už teď vidím výsledky. Pleť je jemná, vyhlazená a krásně se mi sjednotil tón pleti. Mockrát děkuji za tento produkt.“

Michaela

„Už po druhém namazání tímto krémem velké zlepšení suché pleti, mám růžovku a velice suchou pleť se skvrnou na obličeji .Vrásky mi připadají jemnější pleť napnutější a bez suchých míst. Pleť je hebká a uklidněná.“

Dagmar

„Velmi příjemný jemný krém, který mi sedne. Mám sušší starší pleť, která je tímto pěkně opečovaná.“

Lenka


Krém na dekolt s medem

Péče o pleť v zimě i v létě, Krém na dekolt s medem, Pleva

Starost o dekolt by měla být součástí běžné péče o pleť, přesto je to místo, na které s péčí a výživou často zapomínáme. A je to škoda. Krém na dekolt je vhodný pro celoroční péči a neměli bychom na něj zapomínat ani v zimě. Krém pomáhá s regenerací buněk, dodává pokožce pružnost, hydratuje a výrazně pomáhá vyhlazovat vrásky. Navíc dlouhodobě snižuje suchost pleti a její podráždění, omezuje tvorbu pigmentových skvrn a zpomaluje stárnutí pleti.

„Tento krém je úžasný, po pár dnech používání nádherně hladký dekolt i ve vyšším věku, moc děkuji za tak svkělý výrobek.“

Blanka

„Tento produkt příjemně voní, krásně regeneruje a napne kůži dekoltu!“

Jitka

„Tento krém mne velice překvapil, měla jsem jemnější kůži, hezky voňavou a chráněnou a příjemně zvláčňující, fakt to funguje!!!!! Ale nejlepší je vyzkoušet a sami zjistíte, že je to super!!!!!“

Em

Více o tom proč a jak pečovat o oblast dekoltu, včetně tipů na účinné cviky či výživné masky najdete v článku Péče o krk a dekolt: krémy, masky, zábaly a cvičení.


Péči a ochranu v zimě ocení také vaše rty. Jsou zimou a častým střídáním teplot namáhané stejně jako vaše pleť, ale jsou k vysušení a popraskání ještě náchylnější. Kůže na rtech je totiž velmi tenká a navíc neobsahuje mazové žlázy. Navíc čím jsou rty sušší, tím větší máme tendenci zvlhčovat je olizováním, tím ale k jejich vysušení naopak přispíváme. Suchým a popraskaným rtům však můžeme pomoci a hlavně jejich poškození předcházet používáním vhodných balzámů na bázi olejů a vosků. Vyzkoušejte některý z našich přírodních balzámů na rty, obohacených o včelí produkty. Více tipů pro celoroční péči o rty včetně receptů na domácí balzámy, nebo peeling na rty najdete v článku Úsměv, prosím! Jak pečovat o rty po celý rok.

Zimní péče o pokožku celého těla

Suché a popraskané ruce v zimě často potrápí i ty, kdo jinak s pokožkou problémy nemají. Nejlepší prevencí je poctivé nošení rukavic a pravidelné promazávání pokožky rukou vyživujícím krémem. Více o tom, jak v zimě ochránit pokožku rukou a předejít jejímu vysušování například s pomocí domácí výživné masky na ruce se dozvíte v článku Jak ochránit své ruce před mrazem? Pár rad pro zimní dny.


Medový krém na ruce, zimní péče o ruce Pleva

Na běžnou péči o ruce můžeme doporučit náš Medový krém na ruce - lehký, regenerační krém s přírodním složením, který zajistí pokožce dokonalou výživu a hydrataci. S medovým krémem bude pokožka vašich rukou krásně jemná, vláčná, pružná a nádherně provoněná. Krém se rychle vstřebává, proto ho skvěle využijete pro rychlé ošetření rukou kdykoli je potřeba. Zároveň vytváří na pokožce ochranný film bez pocitu mastnoty a zajistí tak pro vaše ruce skvělou ochranu před nepříznivými vlivy.

„Voňavý krém, parádně se vstřebává, nezanechává ruce mastné.“

Dagmar

„Příjemný krém na suché a unavené ruce akorát do kabelky :)“

Marie

„Super! Po dlouhé době nemám vyschlé ruce. Jsem ekzematik, a krém mi moc pomohl. Už po jednom dni je poznat zlepšení kůže. Příjemný, hydratuje, kůžeje po něm jemná.“

Alča


Bambucký balzám s propolisem, zimní péče o ruce Pleva

Pro intenzivnější péči o suchou a podrážděnou pokožku můžeme doporučit již výše zmiňovaný Bambucký balzám s propolisem. Svým jedinečným složením viditelně přispívá k celkovému zdraví a pružnosti pokožky, působí antimikrobiálně a je vhodný pro péči o suchou a problémovou pokožku, protože urychluje proces hojení. Má široké možnosti použití pro obličej i celé tělo a navíc nádherně voní.

„Je úžasný, letos mi poprvé na ruce nevylezl atopický ekzém, jsem velmi příjemně překvapená! Určitě koupím další.“

Kateřina

„Perfekní na ošetření vysušených rukou a velice dobře hojí opary, jsem s ním velice spokojená.“

Martina

„Naprostá spokojenost s bambuckým balzámem. Suchost pokožky vymizela. Ruce jsou krásně jemné.“

Pavlína


Nezapomínejte ani promazávat pokožku po celém těle. Pokud ještě nemáte žádný osvědčený či oblíbený krém nebo tělové mléko, na zimu určitě sáhněte po přípravku s mastnější a hutnější konzistencí. Místům, kde se vaše pokožka výrazněji vysušuje - nejčastěji jsou to lokty, kolena, nebo paty - opět dopřejte promazání častěji, nejlépe mastí, která si s vysušenou kůží poradí. U dětí se zaměřte na promazávání nožek od prstů až po kolena, paží od prstů až k loktům, celé oblasti kolem krku, tvářiček a zkontrolujte i vlasovou pokožku. To jsou totiž typické oblasti, kde se tvoří atopický ekzém, ovšem může se tam snadno vyskytnout i vyrážka nebo suchá kůže se sklonem k popraskání.

Olejové koupele pro zachování hydratované pokožky

Natáhnete se ráda do vany plné horké vody? S pěnou? Solí? A ideálně taky s dobrou knihou? Kdo by neměl o takovou koupel zájem. Určitě si ji dopřejte. Ovšem vzpomeňte si také na to, že pokožka celého těla se při styku s vodou vysušuje a je třeba ji hned po koupeli řádně hydratovat. Pokud na to máte čas, po každém sprchování či koupání se poctivě namažte, třeba naším Medovým tělovým mlékem.

Medové tělové mléko, Pleva

Medové tělové mléko je určeno k výživě, hydrataci a regeneraci pokožky celého těla. Obsahuje včelí med bohatý na bílkoviny, minerální látky, vitamíny a enzymy, tedy všechny potřebné látky, které se postarají o dokonalé vyživení pokožky. Je vhodné i na velmi suchou pleť, lehce se vstřebává a krásně voní po medu. Při pravidelném používání bude vaše tělo svěží a sametově jemné.

„Nejlepší tělové mléko, jaké jsem kdy měla. Vyřešilo můj problém se suchou kůží na loktech a holeních. Má příjemnou, nevtíravou, dlouhotrvající vůni, lehce se vstřebává a nezanechává mastný film.“

Stanislava

„Skvělé tělové mléko, mám suchou pleť a tohle je prostě večerní rituál hebkost a vůně.“

Lenka

„Na tomto mléku začínám být závislá. Nádherná vůně, perfektně se roztírá a vstřebává, stačí malé množství. Pleť začíná být po týdnu používání jemná.“

Petra

Další variantou péče o pleť pro milovníky koupání jsou olejové koupele. Olejové koupele zjemňují a zvláčňují kůži, sníží tvorbu drobných šupinek a uleví od svědění, škrábání a bolesti podrážděné kůže, zkrátka jsou správnou volbou pro péči o suchou a citlivou pleť v zimě. Na povrchu vaší pokožky totiž dovedou vytvořit jemný film, který udrží vodu v kůži a zabrání jejímu vysychání.

Sprchový krém s medem a makadamiovým olejem, Pleva

Vyzkoušet můžete také náš Sprchový krém s medem a makadamiovým olejem, který vás perfektně umyje, ale zároveň aktivně hydratuje a zvláčňuje pokožku. Během chvilky tak máte krásně čistou pokožku, ale po koupání už nemusíte používat tělové mléko. Šikovná vychytávnka, pokud chcete své pokožce dopřát poctivou péči, ale nestíháte, nebo se vám zkrátka zrovna do mazání těla po koupeli či sprše nechce.

„Sprchový krém je výborný, pokožka je po koupeli hebká a krásně hydratovaná.“

Anna

„Úžasný sprcháč, opravdu se po jeho použití nemusíte už mazat krémem, mně osobně příjemně voní. “

Helena

„Měla jsem velké potíže s koupelí či sprchováním - vždy mě velmi pálila pokožka a na pokožce byly suché šupiny. Po použití sprchového krému Pleva potíže nebyly. Jsem moc ráda. Díky. “

Zdena

Tělo jako v bavlnce

A do čeho tělo oblékáte v zimě vy? Stačí obrátit štítek na svetru, triku či legínách a hned zjistíte, že podíl bavlny je podstatně nižší, než jaký byste si představovali. Kvalitní oblečení z přírodních materiálů snižuje pocit svědění, umožní pokožce lépe dýchat a uleví pokožce trpící ekzémy, alergiemi nebo výrazně suché pokožce. Myslete na to především při výběru spodního prádla, ponožek, triček, košilek a kalhot. Pár kvalitních kousků a budete se cítit jako v bavlnce. A když už si budete vybírat, volte spíše kousky, které jsou barveny výhradně přírodními barvivy – vaše pokožka pozná rozdíl na první oblečení.

Když už pokožka svědí, pálí a svrbí trochu moc…

Než vyhledáte lékaře, zkuste si dát ještě jednu mezizastávku u jiného odborníka, třeba někoho, kdo používá tzv. holistické metody, které nahlížejí na člověka jako na jeden celek. Za podstatné považují, že zdraví člověka závisí na jeho psychické a fyzické vyrovnanosti. Věří, že tělo má od přírody samo o sobě schopnost léčit se a bojovat s onemocněním.

Zimní péče o pleť a pokožku celého těla

Tyto metody se nesnaží problémy či nemoc potlačovat pomocí medikace, ale spíše najít opravdové příčiny a kořeny problému, které následně odstraňují. V přírodním léčitelství hraje velkou roli právě vnitřní prostředí člověka, tedy jeho osobnost, emoce a také celkový životní styl.

Od toho by se měl odvíjet i způsob léčby. Nabízí se zejména metody akupunktury, aromatické terapie, akupresury, homeopatie nebo masáží. U dvou lidí se stejnými příznaky může taková léčba vypadat naprosto odlišně, ale v mnoha případech se dokáže skutečně dostat k podstatě problému, nejen utlumit léky jeho projevy.

A možná ještě jedna věc: Čím vnímavější budete ke svému tělu i své mysli, tím lépe si dovedete poradit se zdravotními problémy, které vás trápí. Mějte se dobře a mějte se rádi.

Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit