Pro menší objednávky Zásilkovna za 69 Kč, pro objednávky nad 2300 Kč poštovné zdarma.

Chopollen - BIO hořká čokoláda s rouskovým pylem

• kvalitní hořká čokoláda
• blahodárný květový pyl
• ruční výroba
• delikátní chuť

Více informací

Novinka

Chopollen - BIO hořká čokoláda s rouskovým pylem

• kvalitní hořká čokoláda
• blahodárný květový pyl
• ruční výroba
• delikátní chuť
Více informací

142 Kč
142 Kč
142 Kč
142 Kč
ks
Skladem,  zboží odesíláme zítra 30.11.2021
Kód produktu: 13,71, Výrobce: Chopollen
Sdílejte produkt s přáteli
Podrobný popis

Energie ukrytá v čokoládě

"Věděli jste, že při sběru je květový pyl pro včelky o něco lákavější než nektar, ze kterého tvoří med? Díky svému jedinečnému složení totiž tvoří základ výživy celého úlu, my mu říkáme energie v minibalení. Svou specifickou chutí i barevnou rozmanitostí pak ve spojení s poctivou hořkou čokoládou vytváří neodolatelnou kombinaci. Když čokoládu rozbalíte, ohromí vás úžasným 3D efektem a posléze neopakovatelnou chutí."

Lukáš Pleva rozvoj obchodu a marketing

Unikátní kombinace chutí

Chopolen v sobě spojuje kvalitní, ručně vyráběnou čokoládu a tradici poctivého včelařství. Posyp 74 % hořké čokolády v BIO kvalitě je tvořen rouskovým pylem, který obsahuje naprosto jedinečnou kombinaci látek, která vlévá krev do žil celé naší přírodě. Ne náhodou včelky krmí pylem celý úl.

 Chopollen - BIO hořká čokoláda s rouskovým pylem, Pleva

Jednotlivá pylová zrna se liší tvarem a velikostí a v závislosti na druhu rostlin, ze kterých byla včelami nasbírána také barvou a chutí. Barva pylu se pohybuje v nejrůznějších odstínech od bílé po černohnědou. Čokoládě tak různobarevné rousky dodávají krásný vzhled.

Velmi zajímavá je také chuť pylu, která v sobě unikátně spojuje sladkost a hořkost a perfektně tak zapadá do chuťového profilu čokolády. Spojení kvalitní čokolády a včelího pylu je neodolatelnou kombinací a chuťovým zážitkem.

 Chopollen - BIO hořká čokoláda s rouskovým pylem, Pleva

Jak se z pylu stane rousek?

Včelky létají z květu na květ, přičemž se na chloupcích jejich kožíšku zachytávají drobná zrnka pylu. Ten sčesávají kartáčky na nohách do tzv. košíčků, které mají na třetím páru noh. Přidávají k pylu obsah medného váčku a svých žláz a tzv. tlačítkem ho do košíčků pěchují a tvoří z něj rousky. Ty pak nosí do úlu pro svou obživu. Pylu se pak včelám odebírá jen tolik, aby ho i včely měly stále dostatek.

 Chopollen - BIO hořká čokoláda s rouskovým pylem, Pleva
O Chopollen

Při výrobě slovenských čokolád Chopollen je zachována tradice ruční výroby ve spojení s použitím těch nejkvalitnějších surovin. Základem čokolách Chopollen je belgická čokoládová hmota od certifikovaných dodavatelů. Ta prochází temperováním pro dosáhnutí správné tvrdosti a lesku konečného produktu. Následně se čokoláda nalije do dokonale čisté formy, kde se posype se rouskovaným pylem od slovenských včelařů a získá svůj finální tvar.

Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Apiterapie Léčení včelími produkty Ing. Štefan Demeter, CSc.
Co dokáže včelí pyl?

V knize Apiterapie, léčení včelími produkty od Ing. Štefana Demeter, CSc. naleznete mnoho informací o včelích produktech, jejich vlastnostech, možnostech a způsobech využití a jejich přínosech pro lidské zdraví.

V kapitole Léčivé vlastnosti pylu (str. 72) například: "Užívání pylu už po krátké době vyvolává pocit zdraví a spokojenosti, proto se doporučuje rekonvalescentům po těžkých onemocněních, operacích a zvýšené psychycké zátěži. Starší lidé si díky užívání pylu udrží do vysokého věku fyzickou i duševní kondici a dobrou paměť." + mnoho dalšího.

Složení

Hořká čokoláda (kakaová hmota*, cukr*, kakaové máslo*, vanilkový prášek*), sušený včelí pyl 8 %*. Obsah kakaové sušiny nejméně 74 %. (* suroviny organického původu)

 Chopollen - BIO hořká čokoláda s rouskovým pylem, Pleva
O Chopollen

Při výrobě slovenských čokolád Chopollen je zachována tradice ruční výroby ve spojení s použitím těch nejkvalitnějších surovin. Základem čokolách Chopollen je belgická čokoládová hmota od certifikovaných dodavatelů. Ta prochází temperováním pro dosáhnutí správné tvrdosti a lesku konečného produktu. Následně se čokoláda nalije do dokonale čisté formy, kde se posype se rouskovaným pylem od slovenských včelařů a získá svůj finální tvar.

Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Diskuze