Divoká medovina s černým rybízem 0,5l - limitovaná edice
-
Popis
Mladá a divoká medovina s černým rybízem
„Protože moc chutnala celé rodině i našim zákazníkům, vyhověl jsem žádosti synů a naložil další várku medoviny s černým rybízem. Při ochutnávce čerstvě dokvašené medoviny jsem ale neodolal a stočil alespoň pár lahví, i když ještě nezrála obvyklý rok. Je mladá a divoká, tak dobrou chuť prostě musíte vyzkoušet také!“
Milan Pleva
zakladatel rodinné firmyProč ochutnat divokou medovinu s černým rybízem?
Protože výborně chutná! Přišla nám škoda, že o nevyzrálou, ale přesto výbornou chuť medoviny vždy přijdete, proto vám tentokrát nabízíme tuhle delikatesu alespoň v limitovaném množství.
Mladou medovinu, v tomto případě měsíc po dokvašení, běžně ochutnat nelze. Medové víno většinou zraje minimálně rok a pár měsíců. Při zrání se může ztrácet sladkost a měnit se v jiné chuťové tóny. Divoké mladé medoviny jsou tedy obecně sladší.
Chuť této medoviny může mít až kouřové tóny a je velmi proměnlivá. Ze začátku ucítíte na jazyku její sladkost, pak se ale zakulatí do trpka. Medovinu můžete mírně zahřát, za sebe ale doporučujeme pít vychlazenou, chutnala nám tak víc.
Výroba za studena
Naše medoviny jsou vyráběny kvasným procesem zastudena. Proto pokud pijete jakoukoliv medovinu z naší rodinné firmy – můžete si být jisti, že med ani medovina neprošly varem, ani jsme jindy při výrobě nepoužili vysokou teplotu. Proto si medovina uchovává všechny blahodárné látky z medu.
Objem: 0,5 l
Obsah alkoholu: 13,72 %Rybízová degustace nadivoko
Překvapivě úplně jinou chuť a vůni má naše divoká medovina s červeným rybízem. Co takhle vyzkoušet obě a dopřát si divokou degustaci mladých rybízových medovin?
Černý rybíz z podhůří Orlických hor
Kdo by neměl rád tuto na vitaminy bohatou plodinu českých zahrádek? Rybíz pro tuto medovinu jsme získali od pěstitele z nedalekého okolí – z Rychnova pod Kněžnou. Osobně jsme se na jeho zahradu jeli podívat a prohlédli si jeho krásné keře.
Jak vznikla medovina?
A kdo měl ten skvělý nápad? Sama příroda – v dobách největších such totiž včely obsadily díry v baobabech, a když přišly mohutné deště, med se smíchal s vodou a přírodními kvasinkami.
Směs pak fermentovala, a tak vznikl první kvasinkový (a alkoholický) nápoj na světě – medovina, kterou později objevil a zamiloval si člověk. To panečku byla teprve divoká medovina ;)
V internetovém obchodě www.pleva.cz je zakázán prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.
-
Parametry 2
Objem 0,5 l Medovina z květového medu -
Recenze 1
Karla 16. 01. 2020 | 09:40
trochu se nám bije chuť černého rybízu a medoviny.
trochu se nám bije chuť černého rybízu a medoviny.
Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)
Divoká medovina má velice příjemnou chuť a tahle černorybízová je přesně taková, jakou byste čekali: voňavá, sladká medovo-rybízová.
Dobrý den, jéé děkujeme. Jsme rádi, že chutná :-) Pěkný den