Divoká medovina s červeným rybízem 0,5l - limitovaná edice
-
Popis
Mladá a divoká medovina s červeným rybízem
„Rybíz je mým oblíbeným ovocem, a tak mám pochopitelně v oblibě i rybízovou medovinu. Vyzrálá medovina s rybízem má úžasnou chuť a je krásný zážitek sledovat změnu chutí během zrání. Můj syn Martin například zbožňuje sladší chuť čerstvě dokvašené medoviny. Chtěl jsem, abyste mohli tuhle divokou medovinu také vyzkoušet, a tak jsem stočil alespoň pár lahví. Výborně se hodí pro degustace spolu s vyzrálou medovinou s červeným rybízem!“
Milan Pleva
zakladatel rodinné firmyProč ochutnat divokou medovinu s červeným rybízem?
Protože výborně chutná! Přišla nám škoda, že o nevyzrálou, ale přesto výbornou chuť medoviny vždy přijdete, proto vám tentokrát nabízíme tuhle delikatesu alespoň v limitovaném množství.
Mladou medovinu, v tomto případě měsíc po dokvašení, běžně ochutnat nelze. Medové víno většinou zraje minimálně rok a pár měsíců. Při zrání se může ztrácet sladkost a měnit se v jiné chuťové tóny. Divoké mladé medoviny jsou tedy obecně sladší.
Chuť této dřevitě vonící medoviny velmi záleží na teplotě nápoje. Pokud si medovinu s červeným rybízem zahřejete, ucítíte výrazněji chuť rybízu, která ale neštípe. Naopak – medovina vás jemně pohladí a při pití budete mít chuť zachumlat se do deky a vzpomínat na slunečné léto. Pokud si medovinu dopřejete vychlazenou, ucítíte spíše její kyselejší tóny. Chuť je poněkud dobrodružnější než při zahřátí, při každém doušku se totiž mění.
Červený rybíz z podhůří Orlických hor
Kdo by neměl rád tuto na vitaminy bohatou plodinu českých zahrádek? Rybíz pro tuto medovinu jsme získali od pěstitele z nedalekého okolí – z Rychnova pod Kněžnou. Osobně jsme se na jeho bydliště/farmu jeli podívat a prohlédli si jeho krásné keře.
Výroba za studena
Naše medoviny jsou vyráběny kvasným procesem zastudena. Proto pokud pijete jakoukoliv medovinu z naší rodinné firmy – můžete si být jisti, že med ani medovina neprošly varem, ani jsme jindy při výrobě nepoužili vysokou teplotu. Proto si medovina uchovává všechny blahodárné látky z medu.
Objem: 0,5 l
Obsah alkoholu: 14,26 %Rybízová degustace
Chuť této medoviny je proměnlivá, je to zkrátka mladá divoká dívka :-)! Co takhle vyzkoušet ji spolu s jejím protipólem – 14 měsíců vyzrálou Jiskřivou medovinou s červeným rybízem, místními degustátory považovanou za zralou dámu? :-) Teprve tak budete moci pořádně ochutnat, jak moc se dokáže chuť medoviny změnit po 11 měsících zrání.
Nadivoko
Překvapivě úplně jinou chuť a vůni má naše divoká medovina s černým rybízem. I tu jsme stočili v omezeném množství 50 ks. Co takhle vyzkoušet obě a dopřát si divokou degustaci mladých rybízových medovin?
Jak vznikla medovina?
A kdo měl ten skvělý nápad? Sama příroda – v dobách největších such totiž včely obsadily díry v baobabech, a když přišly mohutné deště, med se smíchal s vodou a přírodními kvasinkami.
Směs pak fermentovala, a tak vznikl první kvasinkový (a alkoholický) nápoj na světě – medovina, kterou později objevil a zamiloval si člověk. To panečku byla teprve divoká medovina ;)
V internetovém obchodě www.pleva.cz je zakázán prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.
-
Parametry 2
Objem 0,5 l Medovina z květového medu
Mobil: 739 045 380
Po-Pá: 7:00 - 15:00
Email: obchod@pleva.cz