hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 3 hodnoceníPočet hvězdiček je 5 z 5

Hořká čokoláda s pergou 77% - Hmotnost: 4 g

• kvalitní hořká čokoláda přímo z kakaových bobů
• blahodárný květový pyl
• řemeslná výroba
• skvost pro chuťové pohárky
Více informací

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 3 hodnoceníPočet hvězdiček je 5 z 5

Hořká čokoláda s pergou 77% - Hmotnost: 4 g

• kvalitní hořká čokoláda přímo z kakaových bobů
• blahodárný květový pyl
• řemeslná výroba
• skvost pro chuťové pohárky
Více informací

32 Kč
32 Kč
Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
32 Kč
32 Kč
ks
Skladem,  zboží odesíláme zítra 23.05.2024
Kód produktu: 17,9, Výrobce: Jordi's
Sdílejte produkt s přáteli
Hmotnost Dostupnost Cena  Množství (ks)
Hořká čokoláda s pergou 77% - Hmotnost: 4 g 4 g Skladem 32 Kč
Hořká čokoláda s pergou 77% - Hmotnost: 4 g 50 g Skladem 143 Kč
Podrobný popis

Čokoláda nabitá chutí a energií

„Milujeme včelí pyl, obsahuje totiž naprosto jedinečnou kombinaci látek, která vlévá krev do žil celé naší přírodě a pro včelky je základem výživy celého úlu. Proto mu říkáme energie v minibalení :-) A protože víme, že je skvělý ve spojení s čokoládou, vytvořili jsme ve spolupráci s Lukášem a Jirkou, kteří v Hradci Králové vyrábějí skvělou čokoládu přímo z kakaových bobů, tuto lahůdku. Nechte se unést harmonií chutí kvalitní hořké čokolády a včelího pylu perga a užijte si jedinečný chuťový zážitek.“

Hanka Plevová zakladatelka rodinné firmy

Blahodárný květový pyl

Věděli jste, že při sběru je květový pyl pro včelky o něco lákavější než nektar, ze kterého vyrábějí med? Díky svému jedinečnému složení totiž tvoří základ výživy celého úlu. A věděli jste, že včelí pyl vám může také nabídnout jemnou a delikátní chuť? Chuť květového pylu může být velmi rozmanitá, stejně jako jeho barva závisí totiž na druhu květů, ze kterých pochází. Obecně by se chuť pylu dala popsat jako jemně sladká s květinovými tóny, někdy s více či méně nahořklým nádechem, jindy v sobě nese jemný náznak medové chuti.

Hořká čokoláda s pergou 77%

Čokoláda obsahuje pyl perga

Pyl perga neboli plástový pyl vzniká z rouskovaného pylu tak, že včely nasbírané pylové rousky ukládají do buněk v plástvích, kde jednotlivé vrstvy prokládají medem a výměšky svých žláz. V takto ošetřeném pylu nastává mléčné kvašení – pyl fermentuje.

Fermentace rouskovaného pylu včelami má za následek změny ve struktuře a výživové hodnotě pylu, což dodává perze její charakteristické vlastnosti. Pyl přichází o svou barevnost, mění se také jeho chuť, která je sytější, může získat jemný nádech kyselosti a také se pro nás stává lépe stravitelným.

Poctivá čokoláda přímo z kakaových bobů

Za každou tabulkou čokolády z dílny Jordi's stojí mnoho lidské práce. Jordi's jako první v České republice začali vyrábět čokoládu přímo z kakaových bobů. Kakaové boby se musí nejprve ručně přebrat. Poté přijde na řadu pražení a odslupkování. Očištěné boby se dají do kamenného mlýna a zhruba po 24 hodinách mletí vznikne hladká a nádherně lesklá 100% čokoláda.

Hořká čokoláda s pergou 77%

Přidáním třtinového cukru vznikne čokoláda s menším obsahem kakaové hmoty. Když se přidá ještě sušené mléko, vznikne čokoláda mléčná. U čokolád s obsahem cukru nad 25 % se na podporu směsnosti přidává kakaové máslo. Hlavním kritériem při řemeslné výrobě čokolády je dostat z kakaových bobů to nejlepší a předat to v co možná nejméně zmanipulované podobě dál.

V naší čokoládě naleznete “jen” vybrané suroviny jako jsou kakaové boby, kakaové máslo, třtinový cukr a pyl perga. V jednoduchosti je krása a v tomto případě také jedinečná chuť a vůně. Vychutnejte si jedinečnou kombinaci pylu perga a kvalitní hořké čokolády. Jednoduše skvost pro vaše chuťové pohárky. Vždy, když si chceme trochu osladit život nebo dobít energii, tak si dáme „tu naši s pergou“.

Hořká čokoláda Jordi´s s pergou 77%, Pleva
Jordi's, výrobce řemeslné čokolády

Jordi's se zabývá kulturou čokolády v Čechách, chce přinést nové prožitky a vášně milovníkům této vznešené chuti. Jsou prvními výrobci čokolády přímo z kakaových bobů v České republice. Oproti velkovýrobnám, kde její výroba trvá okolo 8 hodin, dělají v Jordi’s vše ručně, a jedna tabulka tak vzniká nejdříve po 24 hodinách.

Nejdůležitějším kritériem je pro ně chuť výsledné čokolády a při výběru surovin nedělají nikdy kompromisy. Vždy chtějí to nejlepší, co svět nabízí. Však také jako první v ČR získali medaili na prestižní soutěží Bean to Bar čokolád Academy of Chocolate v Lodnýně. A další ocenění sbírají dodnes.

Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
O včelím pylu
"Pylné" včelky

Včelka vyletí 4 - 6× denně, pár rousků má nasbíraný za 20 - 80 minut. Oba rousky váží 8 - 25 mg a obsahují neuvěřitelné 3 - 4 miliony pylových zrn.

Pro představu: Květ jabloně má kolem 100 tisíc pylových zrn, jedna jehněda lísky nebo břízy 5 miliónů a samčí květenství kukuřice dokonce 50 miliónů. Více o včelím pylu se můžete dozvědět zde

Apiterapie Léčení včelími produkty Ing. Štefan Demeter, CSc.
Co dokáže včelí pyl?

V knize Apiterapie, léčení včelími produkty od Ing. Štefana Demeter, CSc. naleznete mnoho informací o včelích produktech, jejich vlastnostech, možnostech a způsobech využití a jejich přínosech pro lidské zdraví.

V kapitole Léčivé vlastnosti pylu (str. 72) například: "Užívání pylu už po krátké době vyvolává pocit zdraví a spokojenosti, proto se doporučuje rekonvalescentům po těžkých onemocněních, operacích a zvýšené psychycké zátěži. Starší lidé si díky užívání pylu udrží do vysokého věku fyzickou i duševní kondici a dobrou paměť." + mnoho dalšího.

Složení

kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo, pyl perga (10 %)
Obsah kakaové sušiny nejméně 77 %.
Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka. Nevhodné pro osoby alergické na včelí pyl perga.
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.

Hořká čokoláda Jordi´s s pergou 77%, Pleva
Jordi's, výrobce řemeslné čokolády

Jordi's se zabývá kulturou čokolády v Čechách, chce přinést nové prožitky a vášně milovníkům této vznešené chuti. Jsou prvními výrobci čokolády přímo z kakaových bobů v České republice. Oproti velkovýrobnám, kde její výroba trvá okolo 8 hodin, dělají v Jordi’s vše ručně, a jedna tabulka tak vzniká nejdříve po 24 hodinách.

Nejdůležitějším kritériem je pro ně chuť výsledné čokolády a při výběru surovin nedělají nikdy kompromisy. Vždy chtějí to nejlepší, co svět nabízí. Však také jako první v ČR získali medaili na prestižní soutěží Bean to Bar čokolád Academy of Chocolate v Lodnýně. A další ocenění sbírají dodnes.

Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Recenze (2)
hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 Počet hvězdiček je 5 z 5
Diskuze