Akční cena České pošty do 30.9.2022: Balíkovna za 49 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-.

Kniha Plevel na talíři, S. Hanschová, E. Schwarzerová

• více než 50 receptů z divokých rostlin
• tipy jak se zbavit plevelu v zahradě
• nebo jak ho zužitkovat v kuchyni
Více informací

Novinka

Kniha Plevel na talíři, S. Hanschová, E. Schwarzerová

• více než 50 receptů z divokých rostlin
• tipy jak se zbavit plevelu v zahradě
• nebo jak ho zužitkovat v kuchyni
Více informací

294 Kč
294 Kč
294 Kč
294 Kč
ks
Skladem,  zboží odesíláme zítra 27.09.2022
Kód produktu: 16,26, Výrobce: kniha
Sdílejte produkt s přáteli
Podrobný popis

Není plevel jako plevel

„Opravdu je plevel jen plevel? Nebo to může být i jinak? Najděte inspiraci ve více než 50 receptech na využití divokých rostlin v kuchyni a možná se váš pohled na otravný plevel změní. A pokud byste mu přeci jen na chuť nepřišli, v knize najdete i užitečné rady, jak se ho zbavit :-)"

Lukáš Pleva rozvoj obchodu a marketing

28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat

Bez varování se objeví v zahradě, nestydatě se tam roztahuje a stojí nás čas a nervy – to je plevel. Tato kniha zábavnou formou radí, jak nezvané návštěvníky vykázat do patřičných mezí nebo jak si na nich pochutnat.

Elke Schwarzerová představuje 28 těchto tvrdošíjných rostlin jednu po druhé a ukazuje, jak se jich zbavit pletím, jaké triky na ně platí nebo jak je vypudit ze zahrady. A pokud už se vám na zahradě plevel rozrostl, můžete ho rovnou prakticky zužitkovat v kuchyni.

Susanne Hanschová sestavila více než 50 receptů z divokých rostlin, od postupu na přípravu kopřivových karbanátků až po tabouleh s hulevníkem a brusinkami, a dokazuje, že divoké rostliny mají na talíři své místo.

A kdoví, až je sami ochutnáte, možná už je ani nebudete považovat za plevel.

Počet stran: 128
Autor: Susanne Hanschová, Elke Schwarzerová
Překlad:
Monika Řezníčková
Rozměry knihy:
170 x 235 mm
Nakladatel:
Nakladatelství Kazda
ISBN:
978-80-7670-072-7

Kniha Plevel na talíři
O autorkách

Susanne Hanschová se už jako dítě zajímala o to, co roste v lese a na louce. Studium kulturních věd vneslo do popředí jejího zájmu kulturní aspekty jídla a rakovina přítele ji nasměrovala k výživové hodnotě divokých rostlin. Jako certifikovaná „odborná konzultantka pro jedlé divoké rostliny“ organizuje v německém Řezně a okolí procházky za divokými rostlinami a vede kurzy vaření.

Elke Schwarzerová vystudovala biologii a působí jako bloggerka a autorka knih o zahradě, která tráví co nejvíce času na cestách přírodou. Jako kompenzaci ke své práci vývojářky softwaru fotografuje rostliny a hmyz a od roku 2003 zahradničí na zahradě řadového domu v Bielefeldu, kde i na malém prostoru našlo útočiště mnoho divokých rostlin, které často nacházejí využití i v kuchyni.

Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Kniha Plevel na talíři
O autorkách

Susanne Hanschová se už jako dítě zajímala o to, co roste v lese a na louce. Studium kulturních věd vneslo do popředí jejího zájmu kulturní aspekty jídla a rakovina přítele ji nasměrovala k výživové hodnotě divokých rostlin. Jako certifikovaná „odborná konzultantka pro jedlé divoké rostliny“ organizuje v německém Řezně a okolí procházky za divokými rostlinami a vede kurzy vaření.

Elke Schwarzerová vystudovala biologii a působí jako bloggerka a autorka knih o zahradě, která tráví co nejvíce času na cestách přírodou. Jako kompenzaci ke své práci vývojářky softwaru fotografuje rostliny a hmyz a od roku 2003 zahradničí na zahradě řadového domu v Bielefeldu, kde i na malém prostoru našlo útočiště mnoho divokých rostlin, které často nacházejí využití i v kuchyni.

Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Diskuze