Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 1 hodnoceníPočet hvězdiček je 5 z 5

Kniha Plevel na talíři, S. Hanschová, E. Schwarzerová

• více než 50 receptů z divokých rostlin
• tipy jak se zbavit plevelu v zahradě
• nebo jak ho zužitkovat v kuchyni
Více informací

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 1 hodnoceníPočet hvězdiček je 5 z 5

Kniha Plevel na talíři, S. Hanschová, E. Schwarzerová

• více než 50 receptů z divokých rostlin
• tipy jak se zbavit plevelu v zahradě
• nebo jak ho zužitkovat v kuchyni
Více informací

294 Kč
294 Kč
294 Kč
294 Kč
ks
Skladem,  zboží odesíláme zítra 15.04.2024
Kód produktu: 16,26, Výrobce: kniha
Sdílejte produkt s přáteli
Podrobný popis

Praktický průvodce využitím darů zahrady

„I když používám přirozené dary zahrady - plevele ve své stravě již několik let, našel jsem v této knize mnoho informací, které jsem neznal. Knížka je úžasně přehledně zpracovaná, u každé rostliny najdete její poznávací znaky, důvody pro její využití v kuchyni i s tipy a recepty jak na to, ale i rady pro její likvidaci, pokud se přemnoží. Jsou zde uvedeny i případné následky přílišné konzumace, pokud u dané rostliny nějaké mohou být a také informace o tom, kdy není vhodné rostlinu používat - např. v těhotenství. Knihu vřele doporučuji jak laikům, kteří se odhodlávají zařadit "plevele" do svého jídelníčku, tak i těm, kteří již tyto poklady objevili, protože i oni zde jistě najdou něco nového."

Milan Pleva zakladatel rodinné firmy

Není plevel jako plevel

Opravdu je plevel jen plevel? Nebo to může být i jinak? Najděte inspiraci ve více než 50 receptech na využití divokých rostlin v kuchyni a možná se váš pohled na otravný plevel změní. A pokud byste mu přeci jen na chuť nepřišli, v knize najdete i užitečné rady, jak se ho zbavit :-)

28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat

Bez varování se objeví v zahradě, nestydatě se tam roztahuje a stojí nás čas a nervy – to je plevel. Tato kniha zábavnou formou radí, jak nezvané návštěvníky vykázat do patřičných mezí nebo jak si na nich pochutnat.

Kniha Plevel na talíři, S. Hanschová, E. Schwarzerová, Pleva

Elke Schwarzerová představuje 28 těchto tvrdošíjných rostlin jednu po druhé a ukazuje, jak se jich zbavit pletím, jaké triky na ně platí nebo jak je vypudit ze zahrady. A pokud už se vám na zahradě plevel rozrostl, můžete ho rovnou prakticky zužitkovat v kuchyni.

Susanne Hanschová sestavila více než 50 receptů z divokých rostlin, od postupu na přípravu kopřivových karbanátků až po tabouleh s hulevníkem a brusinkami, a dokazuje, že divoké rostliny mají na talíři své místo.

A kdoví, až je sami ochutnáte, možná už je ani nebudete považovat za plevel.

Kniha Plevel na talíři, S. Hanschová, E. Schwarzerová, Pleva

Počet stran: 128
Autor: Susanne Hanschová, Elke Schwarzerová
Překlad:
Monika Řezníčková
Rozměry knihy:
170 x 235 mm
Nakladatel:
Nakladatelství Kazda
ISBN:
978-80-7670-072-7

Kniha Plevel na talíři
O autorkách

Susanne Hanschová se už jako dítě zajímala o to, co roste v lese a na louce. Studium kulturních věd vneslo do popředí jejího zájmu kulturní aspekty jídla a rakovina přítele ji nasměrovala k výživové hodnotě divokých rostlin. Jako certifikovaná „odborná konzultantka pro jedlé divoké rostliny“ organizuje v německém Řezně a okolí procházky za divokými rostlinami a vede kurzy vaření.

Elke Schwarzerová vystudovala biologii a působí jako bloggerka a autorka knih o zahradě, která tráví co nejvíce času na cestách přírodou. Jako kompenzaci ke své práci vývojářky softwaru fotografuje rostliny a hmyz a od roku 2003 zahradničí na zahradě řadového domu v Bielefeldu, kde i na malém prostoru našlo útočiště mnoho divokých rostlin, které často nacházejí využití i v kuchyni.

Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Kniha Plevel na talíři
O autorkách

Susanne Hanschová se už jako dítě zajímala o to, co roste v lese a na louce. Studium kulturních věd vneslo do popředí jejího zájmu kulturní aspekty jídla a rakovina přítele ji nasměrovala k výživové hodnotě divokých rostlin. Jako certifikovaná „odborná konzultantka pro jedlé divoké rostliny“ organizuje v německém Řezně a okolí procházky za divokými rostlinami a vede kurzy vaření.

Elke Schwarzerová vystudovala biologii a působí jako bloggerka a autorka knih o zahradě, která tráví co nejvíce času na cestách přírodou. Jako kompenzaci ke své práci vývojářky softwaru fotografuje rostliny a hmyz a od roku 2003 zahradničí na zahradě řadového domu v Bielefeldu, kde i na malém prostoru našlo útočiště mnoho divokých rostlin, které často nacházejí využití i v kuchyni.

Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Recenze (1)
hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 Počet hvězdiček je 5 z 5
Diskuze