Tabulka čokolády s pylem jako dárek k nákupu nad 1500 Kč.

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 1 hodnoceníPočet hvězdiček je 5 z 5

Kniha Včelařství - svazek III., kolektiv autorů

• ze série nejnovějších českých učebnic včelařství
• témata zajímavá i pro nevčelaře
• zdroje včelí pastvy, průvodce včelími produkty, o medovině
• aktuální vědecké poznatky
Více informací

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 1 hodnoceníPočet hvězdiček je 5 z 5

Kniha Včelařství - svazek III., kolektiv autorů

• ze série nejnovějších českých učebnic včelařství
• témata zajímavá i pro nevčelaře
• zdroje včelí pastvy, průvodce včelími produkty, o medovině
• aktuální vědecké poznatky
Více informací

380 Kč
380 Kč
380 Kč
380 Kč
ks
Skladem,  zboží odesíláme zítra 11.10.2024
Kód produktu: 16,17, Výrobce: kniha
Sdílejte produkt s přáteli
Podrobný popis

Skvělý průvodce s aktuálními poznatky

„Třetí část série nových českých učebnic včelařství přináší mnoho poutavých a aktuálních informací z takových oblastí včelařství, které jsou velmi zajímavé i pro nevčelaře. Seznámí vás s problematikou včelí pastvy, provede vás včelími produkty, jejich vlastnostmi, zpracováním, možnostmi využití a přínosy pro lidské zdraví. V poslední části se dozvíte vše o medovině a její výrobě."

Milan Pleva zakladatel rodinné firmy

Co v knize najdete?

• Včelí produkty

Zpracování této kapitoly se ujal přední český apidolog doc. Ing. Antonín Přidal, Ph.D., z Mendelovy univerzity v Brně. Rozsáhlá část knihy seznámí čtenáře se všemi včelími produkty, jejich vlastnostmi, zpracováním, možnostmi využití a v neposlední řadě jejich přínosy pro lidské zdraví.

Med, včelí jed, mateří kašička, propolis, vosk i rouskovaný pyl - poznejte včelí produkty a jejich mimořádné postavení mezi potravinami i jak ovlivňují naše zdraví, organismus a imunitu. Kapitola se také zaobírá problematikou reziduí nepůvodních látek ve včelích produktech, zvláště v souvislosti s používáním „léčivých“ přípravků ve včelařství.

Kniha Včelařství - svazek III., kolektiv autorů

• Včelí pastva a její zdroje

Profesionální včelař a botanik Mgr. Bronislav Gruna seznamuje čtenáře s problematikou včelí pastvy a s citem sobě vlastním vybral, nafotil a uspořádal do jakéhosi miniatlasu několik desítek včelařsky významných rostlin.

Druhý z autorů, který se podílí na této kapitole je Bc. Michal Počuch, který včelaří ve Skaličce u Tišnova. Je to doslova nadšenec do hmyzu - jde o mšice, mery a červce nahánějící hrůzu zahrádkářům a sadařům. Použitý soubor fotografií producentů medovice Michala Počucha je do velké míry unikátní a nebyl dosud v ČR publikován.

Kniha Včelařství - svazek III., kolektiv autorů

• Medovina a nápoje z medu

Poslední kapitola se zabývá výrobou jednoho z nejstarších kvašených nápojů – medoviny. Autor Ing. Jaroslav Lstibůrek, MBA, z Pasečnice na Domažlicku čerpal své znalosti v Plzeňských pivovarech, ale také vlastními pokusy. Dozvíte se zde nejen jak medovina vzniká, ale také, že z medu může vzniknout celá řada zajímavých a chutných nápojů.

Kniha Včelařství - svazek III., kolektiv autorů

Poutavá a čtivá kniha je plná přehledně uspořádaných informací doplněných názornými fotografiemi.

Autoři: Mgr. Bronislav Gruna, Bc. Michal Počuch, doc. Ing. Antonín Přidal, Ph.D., Ing. Jaroslav Lstibůrek, MBA
Formát A4
Počet stran:
208
Nakladatel: Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ, o.s.
ISBN: 978-80-907079-3-1

Kniha Včelařství - svazek III., kolektiv autorů
České včelařství

Včelařství prochází v posledních desetiletích mnoha změnami. A protože poslední původní česká učebnice včelařství vyšla v 80. letech minulého století, v některých směrech již neodpovídá současné situaci a vývoji poznání v oboru.

Pracovní společnost nástavkových včelařů proto vydává řadu učebnic Včelařství, která odráží současnou situaci ve včelařství a využívá nejnovější poznatky a informace.

3. část z plánované čtyřsvazkové publikace Včelařství je dílem kolektivu autorů nejpovolanějších, reaguje na současnou situaci ve včelařském oboru s využitím nejnovějších vědeckých poznatků se zaměřením na české podmínky.

Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Kniha Včelařství - svazek III., kolektiv autorů
České včelařství

Včelařství prochází v posledních desetiletích mnoha změnami. A protože poslední původní česká učebnice včelařství vyšla v 80. letech minulého století, v některých směrech již neodpovídá současné situaci a vývoji poznání v oboru.

Pracovní společnost nástavkových včelařů proto vydává řadu učebnic Včelařství, která odráží současnou situaci ve včelařství a využívá nejnovější poznatky a informace.

3. část z plánované čtyřsvazkové publikace Včelařství je dílem kolektivu autorů nejpovolanějších, reaguje na současnou situaci ve včelařském oboru s využitím nejnovějších vědeckých poznatků se zaměřením na české podmínky.

Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Recenze (1)
hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 Počet hvězdiček je 5 z 5
Diskuze