Levandulová medovina zalitá sluncem 0,5l - limitovaná edice
-
Popis
Levandulová medovina
zalitá sluncem„Pokud máte také na zahrádce levanduli, určitě víte, jak moc včelkám a motýlům chutná. Jako ingredience do medoviny se proto vyloženě nabízí! Kombinace s českým medem je úžasná – medovina tak získává jemnou květinovou chuť. Pohladí vás na jazyku po náročném dni, kdy si vyloženě zasloužíte chvilku pro sebe, a naplní vás sluncem Provence.“
Milan Pleva
zakladatel rodinné firmyBzučící levandule jako inspirace
Nápad na kombinaci kvašeného medového nápoje s levandulí se zrodil v létě roku 2016, když Milan Pleva seděl na terase a poslouchal bzučení včel a dalšího hmyzu. Všechen ten bzukot se odehrával v kvetoucích levandulích, kterých je v Potštejně u domu Plevových skutečně hodně. Včely je zbožňují díky sladkému nektaru a užitečnému pylu. A když tak chutná včelám, jak by asi tahle krásná fialová rostlinka vynikla v medovině?
Levanduli ale Milan nejprve nechal odkvést, aby z ní měly včely i ostatní hmyz co největší užitek, pak ji sklidil a nasušil. Usušenou levanduli pak na zkoušku naložil do medoviny a po roce zrání ochutnal. Připadala mu výborná, tak proběhlo také testování s rodinou a okolím. Všichni z ní byli nadšení!
Milan se tedy rozhodl naložit větší množství pro levandulovou limitovanou edici. A výsledek byl opět úžasný! Nabídnout vám ji k ochutnání je tak pro nás, hlavně pro Milana, velká radost. Rok zrající medovinu si dopřejte po náročném, ale i po krásném dni. Můžete si jen tak zafilozofovat nad životem, ať už vaším nebo třeba včelím. Jemná Levandulová medovina vás pohladí svou květinově sladkou vůní a něžnou chutí levandule :-) Doufáme, že vám bude také tak chutnat!
Výroba za studena
Naše medoviny jsou vyráběny kvasným procesem zastudena. Proto pokud pijete jakoukoliv medovinu z naší rodinné firmy – můžete si být jisti, že med ani medovina neprošly varem, ani jsme jindy při výrobě nepoužili vysokou teplotu. Proto si medovina uchovává všechny blahodárné látky z medu.
Objem: 0,5l
Obsah alkoholu: 11,74 %Jak vlastně levandulová medovina chutná?
Levandulová medovina pohladí vaše chuťové buňky, zalije je sluníčkem a vy se najednou ocitnete v Provence. Po spolknutí vám na jazyku zůstane sladká chuť levandule, a s každým dalším douškem se tento pocit zintenzivní. Medovina je úžasná k degustování, užijete si ji i zastudena, i mírně zahřátou. Voní po čerstvě vytočeném tekutém medu. Určitě není suchá, takže počítejte s něžnou sladkostí.
Svěží medovina s černým rybízem
Pokud byste rádi ochutnali i další speciální medovinu, vyzkoušejte Svěží medovinu s černým rybízem, která skvěle chutná vychlazená.
Jak vznikla medovina?
A kdo měl ten skvělý nápad? Sama příroda – v dobách největších such totiž včely obsadily díry v baobabech, a když přišly mohutné deště, med se smíchal s vodou a přírodními kvasinkami.
Směs pak fermentovala, a tak vznikl první kvasinkový (a alkoholický) nápoj na světě – medovina, kterou později objevil a zamiloval si člověk.
V internetovém obchodě www.pleva.cz je zakázán prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.
-
Parametry 2
Objem 0,5 l Medovina z květového medu
Tak už ji mám doma. Chuťově velice zajímavá a chutná medovina.
Hezký den, těší nás, že Vám chutná :-). Zkoušel jste i jiné naše medoviny? Pěkný den