- Domů
- Medoviny
- Jednodruhové
- Medovina z akátového medu 0,2l placatice
Medovina z akátového medu 0,2l placatice
• při výrobě se nepoužívá tepelné úpravy
• neobsahuje žádné konzervační látky, barviva ani příchuť
• vyráběna podle původní receptury
• oceněná bronzovou medailí Medovinka roka 2020
Více informací
Medovina z akátového medu 0,2l placatice
• při výrobě se nepoužívá tepelné úpravy
• neobsahuje žádné konzervační látky, barviva ani příchuť
• vyráběna podle původní receptury
• oceněná bronzovou medailí Medovinka roka 2020
Více informací
Skvělá a poctivá akátová
„Naše medovina z akátového medu je zákaznicky nejoblíbenější a jedna z nejprodávanějších jednodruhových medovin. Má velmi jemnou sladkou chuť a je vyrobena pouze z kvalitního akátového medu. Akátovou medovinu necháváme dozrát rok a půl a některé její šarže necháváme pro lepší aroma kvasit při nižších teplotách.“
Naše akátová medovina získala bronzovou medaili v kategorii tradičních medovin v soutěži Medovinka roka 2020.
Naše akátová medovina získala bronzovou medaili v kategorii tradičních medovin v soutěži Medovinka roka 2020.
Nejoblíbenější jednodruhové medové víno
Akátové medové víno připravujeme kvašením akátového medu za použití speciálních kvasinek bez přidávání cukru. Medová vína vyrábíme přes patnáct let. A protože jsme neměli žádný recept předávaný z generace na generaci, vytvořili jsme vlastní originální recepturu. Inspirovali jsme se v knížkách, konzultovali proces výroby s vinařem, kvasili a ochutnávali. Receptura, kterou používáme dnes, je vypiplaná a promyšlená do nejmenšího detailu.
Medoviny kvasíme při teplotě 22 až 25 stupňů, nebo některé při nižší teplotě kolem 9 stupňů. Kvašení při nižší teplotě trvá přibližně o měsíc déle, ale v medovině po něm zůstane zachována spousta aromatických látek a vůně i chuť nápoje je pak mnohem bohatší. Proces kvašení při nižší teplotě je náročnější, proto jím neprochází každá šarže, věnujeme se mu zejména u akátové a lipové medoviny. Vykvašené medové víno samozřejmě nemá ještě dokonalou chuť, proto je třeba ho nechat minimálně rok a půl zrát.
Čistě přírodní složení
Dbáme na čistě přírodní složení všech našich medovin. Neobsahují žádné konzervační látky, barviva a příchutě. Nejsou dokyselovány ani doslazovány, samozřejmostí je také to, že neobsahují žádný cukr. A protože chceme zachovat důležité látky obsažené v medu, jsou naše medoviny vyráběny kvasným procesem za studena - to znamená, že se med před přidáním kvasinek nevaří.
Každé kvašení má originální chuť, která přesně odpovídá chuti medu, z něhož je nápoj vyráběn. Každá z šarží je tedy jedinečná svou chutí, vůní i barvou.
Obsah alkoholu min. 12 %
V internetovém obchodě www.pleva.cz je zakázán prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.
Lahodnou medovinu z akátového medu můžete konzumovat na čtyři způsoby:
- Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
- Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
- V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
- ...přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.
Přírodní složení
Tento výrobek má čistě přírodní složení. Suroviny jsou z obnovitelných zdrojů a jsou použity šetrné výrobní procesy. Více informací
Jak vlastně vznikla medovina?
A kdo měl ten skvělý nápad? Sama příroda – v dobách největších such totiž včely obsadily díry v baobabech, a když přišly mohutné deště, med se smíchal s vodou a přírodními kvasinkami. Směs pak fermentovala, a tak vznikl první kvasinkový (a alkoholický) nápoj na světě – medovina, kterou později objevil a zamiloval si člověk.
Složení
voda, akátový med
Lahodnou medovinu z akátového medu můžete konzumovat na čtyři způsoby:
- Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
- Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
- V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
- ...přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.
Přírodní složení
Tento výrobek má čistě přírodní složení. Suroviny jsou z obnovitelných zdrojů a jsou použity šetrné výrobní procesy. Více informací
Mohlo by se vám líbit
Medovina z akátového medu 0,5l
273 Kč S DPH
Vnitřní pohlazení pro dva
845 Kč S DPH
Medovina z lipového medu 0,2l, placatice
134 Kč S DPH
Sklenice na medovinu rodinné firmy Pleva
od 254 Kč S DPH
Medovina z lesního medu 0,2l, placatice
134 Kč S DPH
Medovina ze slunečnicového medu 0,2l, placatice
134 Kč S DPH
Dárková krabice na medovinu
53 Kč S DPH
Voňavé chvíle s medovým punčem
680 Kč S DPH
Medovina z Potštejna 0,2l - placatice
117 Kč S DPH
Medovina z Potštejna 0,5l
238 Kč S DPH
Medovina z lesního medu 0,5l
273 Kč S DPH
Krabička první pomoci
668 Kč S DPH
Medovina z lipového medu 0,5l
259 Kč S DPH
Dárkový dřevěný nosič a stojan na dvě medoviny
247 Kč S DPH
Dárková krabice na dvě medoviny
83 Kč S DPH