Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 12 hodnoceníPočet hvězdiček je 5 z 5

Medovina z akátového medu 0,5l Pleva

• bez přidaného cukru
• při výrobě není použito tepelné úpravy
• neobsahuje žádné konzervační látky, barviva ani příchutě
• oceněná bronzovou medailí Medovinka roka 2020
Více informací

Přírodní
hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 12 hodnoceníPočet hvězdiček je 5 z 5

Medovina z akátového medu 0,5l Pleva

• bez přidaného cukru
• při výrobě není použito tepelné úpravy
• neobsahuje žádné konzervační látky, barviva ani příchutě
• oceněná bronzovou medailí Medovinka roka 2020
Více informací

273 Kč
273 Kč
273 Kč
273 Kč
ks
Skladem,  zboží odesíláme dnes
Objem: 0,5 l, Kód produktu: 11,4, Výrobce: Rodinná firma Pleva
Sdílejte produkt s přáteli
Podrobný popis

Skvělá a poctivá akátová

„Naše medovina z akátového medu je zákaznicky nejoblíbenější a jedna z nejprodávanějších jednodruhových medovin. Má velmi jemnou sladkou chuť a je vyrobena pouze z kvalitního akátového medu. Akátovou medovinu necháváme dozrát rok a půl a některé její šarže necháváme pro lepší aroma kvasit při nižších teplotách.“

Milan Pleva zakladatel rodinné firmy

Naše akátová medovina získala bronzovou medaili v kategorii tradičních medovin v soutěži Medovinka roka 2020.

Naše akátová medovina získala bronzovou medaili v kategorii tradičních medovin v soutěži Medovinka roka 2020.

Nejoblíbenější jednodruhové medové víno

Akátové medové víno připravujeme kvašením akátového medu za použití speciálních kvasinek bez přidávání cukru. Medová vína vyrábíme přes patnáct let. A protože jsme neměli žádný recept předávaný z generace na generaci, vytvořili jsme vlastní originální recepturu. Inspirovali jsme se v knížkách, konzultovali proces výroby s vinařem, kvasili a ochutnávali. Receptura, kterou používáme dnes, je vypiplaná a promyšlená do nejmenšího detailu.

Medoviny kvasíme při teplotě 22 až 25 stupňů, nebo některé při nižší teplotě kolem 9 stupňů. Kvašení při nižší teplotě trvá přibližně o měsíc déle, ale v medovině po něm zůstane zachována spousta aromatických látek a vůně i chuť nápoje je pak mnohem bohatší. Proces kvašení při nižší teplotě je náročnější, proto jím neprochází každá šarže, věnujeme se mu zejména u akátové a lipové medoviny. Vykvašené medové víno samozřejmě nemá ještě dokonalou chuť, proto je třeba ho nechat minimálně rok a půl zrát.

Medovina z akátového medu 0,5 l Pleva

Čistě přírodní složení

Dbáme na čistě přírodní složení všech našich medovin. Neobsahují žádné konzervační látky, barviva a příchutě. Nejsou dokyselovány ani doslazovány, samozřejmostí je také to, že neobsahují žádný cukr. A protože chceme zachovat důležité látky obsažené v medu, jsou naše medoviny vyráběny kvasným procesem za studena - to znamená, že se med před přidáním kvasinek nevaří.

Každé kvašení má originální chuť, která přesně odpovídá chuti medu, z něhož je nápoj vyráběn. Každá z šarží je tedy jedinečná svou chutí, vůní i barvou.

Obsah alkoholu min. 12 %

V internetovém obchodě www.pleva.cz je zakázán prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

Jak si vychutnat medovinu, Pleva
Lahodnou medovinu z akátového medu můžete konzumovat na čtyři způsoby:
  • Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
  • Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
  • V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
  • ...přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.
Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Přírodní složení

Tento výrobek má čistě přírodní složení. Suroviny jsou z obnovitelných zdrojů a jsou použity šetrné výrobní procesy. Více informací

Jak vznikla medovina, Pleva
Jak vlastně vznikla medovina?

A kdo měl ten skvělý nápad? Sama příroda – v dobách největších such totiž včely obsadily díry v baobabech, a když přišly mohutné deště, med se smíchal s vodou a přírodními kvasinkami. Směs pak fermentovala, a tak vznikl první kvasinkový (a alkoholický) nápoj na světě – medovina, kterou později objevil a zamiloval si člověk.

Složení

voda, akátový med

Jak si vychutnat medovinu, Pleva
Lahodnou medovinu z akátového medu můžete konzumovat na čtyři způsoby:
  • Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
  • Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
  • V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
  • ...přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.
Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Přírodní složení

Tento výrobek má čistě přírodní složení. Suroviny jsou z obnovitelných zdrojů a jsou použity šetrné výrobní procesy. Více informací

Recenze (6)
hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 Počet hvězdiček je 5 z 5
Diskuze