Pro menší objednávky Balíkovna 59 Kč, nebo Zásilkovna 69 Kč. Poštovné zdarma nad 2300 Kč.

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 5 hodnoceníPočet hvězdiček je 5 z 5

Medovina z akátového medu 0,5l Pleva

• bez přidaného cukru
• při výrobě není použito tepelné úpravy
• neobsahuje žádné konzervační látky, barviva ani příchutě
Více informací

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 5 hodnoceníPočet hvězdiček je 5 z 5

Medovina z akátového medu 0,5l Pleva

• bez přidaného cukru
• při výrobě není použito tepelné úpravy
• neobsahuje žádné konzervační látky, barviva ani příchutě
Více informací

224 Kč
224 Kč
224 Kč
224 Kč
ks
Skladem,  zboží odesíláme 13.12.2021
Objem: 0,5 l, Kód produktu: 11,4, Výrobce: Rodinná firma Pleva
Sdílejte produkt s přáteli
Podrobný popis

Skvělá a poctivá akátová

„Naše medovina z akátového medu je zákaznicky nejoblíbenější a jedna z nejprodávanějších jednodruhových medovin. Má velmi jemnou sladkou chuť a je vyrobena pouze z kvalitního akátového medu. Akátovou medovinu necháváme dozrát rok a půl a některé její šarže necháváme pro lepší aroma kvasit při nižších teplotách.“

Milan Pleva zakladatel rodinné firmy

Nejoblíbenější jednodruhové medové víno

Akátové medové víno připravujeme kvašením akátového medu za použití speciálních kvasinek bez přidávání cukru. Medová vína vyrábíme přes patnáct let. A protože jsme neměli žádný recept předávaný z generace na generaci, vytvořili jsme vlastní originální recepturu. Inspirovali jsme se v knížkách, konzultovali proces výroby s vinařem, kvasili a ochutnávali. Receptura, kterou používáme dnes, je vypiplaná a promyšlená do nejmenšího detailu.

Medoviny kvasíme při teplotě 22 až 25 stupňů, nebo některé při nižší teplotě kolem 9 stupňů. Kvašení při nižší teplotě trvá přibližně o měsíc déle, ale v medovině po něm zůstane zachována spousta aromatických látek a vůně i chuť nápoje je pak mnohem bohatší. Proces kvašení při nižší teplotě je náročnější, proto jím neprochází každá šarže, věnujeme se mu zejména u akátové a lipové medoviny. Vykvašené medové víno samozřejmě nemá ještě dokonalou chuť, proto je třeba ho nechat minimálně rok a půl zrát.

Medovina z akátového medu 0,5 l Pleva

Čistě přírodní složení

Dbáme na čistě přírodní složení všech našich medovin. Neobsahují žádné konzervační látky, barviva a příchutě. Nejsou dokyselovány ani doslazovány, samozřejmostí je také to, že neobsahují žádný cukr. A protože chceme zachovat důležité látky obsažené v medu, jsou naše medoviny vyráběny kvasným procesem za studena - to znamená, že se med před přidáním kvasinek nevaří.

Každé kvašení má originální chuť, která přesně odpovídá chuti medu, z něhož je nápoj vyráběn. Každá z šarží je tedy jedinečná svou chutí, vůní i barvou.

Obsah alkoholu min. 12 %

V internetovém obchodě www.pleva.cz je zakázán prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

Jak si vychutnat medovinu, Pleva
Lahodnou medovinu z akátového medu můžete konzumovat na čtyři způsoby:
  • Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
  • Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
  • V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
  • ...přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.
Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Přírodní složení

Tento výrobek má čistě přírodní složení. Suroviny jsou z obnovitelných zdrojů a jsou použity šetrné výrobní procesy. Více informací

Jak vznikla medovina, Pleva
Jak vlastně vznikla medovina?

A kdo měl ten skvělý nápad? Sama příroda – v dobách největších such totiž včely obsadily díry v baobabech, a když přišly mohutné deště, med se smíchal s vodou a přírodními kvasinkami. Směs pak fermentovala, a tak vznikl první kvasinkový (a alkoholický) nápoj na světě – medovina, kterou později objevil a zamiloval si člověk.

Složení

voda, akátový med

Jak si vychutnat medovinu, Pleva
Lahodnou medovinu z akátového medu můžete konzumovat na čtyři způsoby:
  • Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
  • Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
  • V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
  • ...přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.
Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Přírodní složení

Tento výrobek má čistě přírodní složení. Suroviny jsou z obnovitelných zdrojů a jsou použity šetrné výrobní procesy. Více informací

Recenze (3)
hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 Počet hvězdiček je 5 z 5
Diskuze