0 Kč(0 ks)
Zpět

Medovina z Potštejna 0,2l Pleva - placatice

(0)

Medovina vzniká kvašením květového medu za použití speciálních kvasinek. Při výrobě se nepoužívá tepelné úpravy a tím je zaručeno zachování významných látek včelího medu. Neosahuje žádné konzervační látky, barviva a příchutě. Více >>

Cena s DPH
61 Kč

50,41 Kč

Dostupnost
Skladem
Kód 11,21
Varianta neexistuje
ks
  • Popis

    Medovina vzniká kvašením květového medu za použití speciálních kvasinek. Při výrobě se nepoužívá tepelné úpravy a tím je zaručeno zachování významných látek včelího medu. Neosahuje žádné konzervační látky, barviva a příchutě. Případný sediment je přirozenou vlastností. Není dokyselována ani doslazována a proto je každé kvašení (šarže) originální chuti, která je závislá především na druhu použitého medu. Medovina je vyráběna podle původní receptury. Tato medovina je vyrobena z květového medu. Jsou to první kvalitní jarní medy z ovocných stromů, luk a polí. Je chutná i chlazená . Složení:voda, med. Obsah alkoholu min. 11%.

  • Parametry 2
    Objem 0,2 l
    Medovina z květového medu
  • Diskuse 1

    Dobrý den,
    po otevření lahve medovina šumí a při nalévání do sklenice pění. Je to tak v pořádku? Vloni jsem Vaše medoviny dávala jako dárek a teď jsem se dozvěděla, že ji všichni vylili, prý šuměla a tak si mysleli, že je zkažená. V popisce nikde není uvedeno, že je šumivá. Děkuji za info.

    Administrátor Veronika Plevová, Rodinná firma Pleva (Administrátor) 27. 10. 2017 | 06:37

     


    Krásný den, děkuji za popis a vysvětlím.


    Vyrábíme medovinu tzv. studenou a přírodní cestou. To znamená, že med není zahřívaný a vařený. Při výrobě nejsou používány žádné chemikálie, konzervanty, stabilizátory, příchutě, kulér a cukr.


    Vzhledem k tomu, že nepoužíváme žádné stabilizátory a konzervanty, tak se stane, že se medovina například  změnou teploty  v lahvi rozkvasí. 

    Je to nepříjemné, ale není to známka zkaženosti a nepoživatelnosti. Je to známka toho, že zbylé kvasinky v medovině mají z čeho žít (cukry v medu) a opět se rozkvasily tak jako při prvním kvašení. 

    Co s tím ??  Pokud to známe, tak lze medovinu pít, je to jako šumivé víno. Je to zajímavé a dobré. Další možnost je dát lahev do lednice, kde postupně kvasný proces díky nízké teplotě přestane, na dně se utvoří mírný zákal (není na závadu) a medovina je v pořádku. Jen je o trochu méně sladká a má více alkoholu. To tím, že kvasinky prokvasily med v alkohol.

    V každém případě lze medovinu u nás reklamovat a my jí zákazníkovi rádi vyměníme.

    Přeji krásný den Milan Pleva

Alternativní produkty

  • Medovina z akátového medu 0,5l Pleva

    Medovina z akátového medu 0,5l Pleva
    (1)
    Dostupnost Dostupnost: Do 2-3 dnů
    ks
    190 Kč
  • Medovina z lesního medu 0,5l - Pleva

    Medovina z lesního medu 0,5l - Pleva
    (5)
    Dostupnost Dostupnost: Do 2-3 dnů
    ks
    167 Kč
  • Medovina z Potštejna 0,1l Pleva - placatice 10ks

    Medovina z Potštejna 0,1l Pleva - placatice 10ks
    (0)
    Dostupnost Dostupnost: Skladem
    10 ks
    529 Kč
  • Medovina z lipového medu 0,5l - Pleva

    Medovina z lipového medu 0,5l - Pleva
    (1)
    Dostupnost Dostupnost: Do 2-3 dnů
    ks
    167 Kč
  • Medovina z Potštejna 0,5l - Pleva

    Medovina z Potštejna 0,5l - Pleva
    (5)
    Dostupnost Dostupnost: Do 2-3 dnů
    ks
    136 Kč
  • Medovina z slunečnicového medu 0,5l - Pleva

    Medovina z slunečnicového medu 0,5l  - Pleva
    (0)
    Dostupnost Dostupnost: Do 2-3 dnů
    ks
    167 Kč

SkypeFacebookTwitter

Mobil: 739 045 380
Po-Pá: 7:00 - 15:00
Email: obchod@pleva.cz