- Domů
- Medovina z Potštejna zrající v sudu po bourbonu 0,5l – limitovaná edice
Medovina z Potštejna zrající v sudu po bourbonu 0,5l – limitovaná edice
Medovina momentálně není skladem, pochutnejte si na jiné z aktuální nabídky našich limitovaných medovin.
• poctivá potštejnská medovina
• půl roku zrající v sudu po bourbonu z Kentucky
• voňavá chuť bourbonu, méně sladkosti
Více informací
Medovina z Potštejna zrající v sudu po bourbonu 0,5l – limitovaná edice
Medovina momentálně není skladem, pochutnejte si na jiné z aktuální nabídky našich limitovaných medovin.
• poctivá potštejnská medovina
• půl roku zrající v sudu po bourbonu z Kentucky
• voňavá chuť bourbonu, méně sladkosti
Více informací
Skvělá a poctivá medovina ze sudu
„Vyladěná receptura naší tradiční potštejnské medoviny z prvních jarních medů je výsledkem několika let hledání tajemství výroby poctivé, kvalitní a chuťově dokonalé medoviny. Protože mě ale neustále baví zkoušet nové postupy a hledat nové chutě, naložil jsem naši potštejnskou medovinu do sudu po bourbonu z Kentucky. Výsledek předčil naše očekávání, staření v sudu dodalo medovině zcela nový chuťový rozměr, ztratila něco ze své sladkosti a získala voňavou chuť po bourbonu s dozvukem jemné vanilky po dřevě. Medovina ze sudu tak potěší každého, kdo v medovině nehledá sladkost, ale rád objevuje nové dimenze chutí.“

Výjimečná chuť odráží kvalitní složení
Tradiční potštejnská medovina vzniká studeným kvašením z prvních jarních medů a pyšní se vynikající chutí a špičkovou kvalitou. Její recepturu jsme vyladili k dokonalosti a na postupu její výroby bychom neměnili ani jediný krok. Protože dbáme na čistě přírodní složení, medovina neobsahuje žádné konzervační látky, barviva či přidaný cukr. Chuť medoviny tak plně odráží kvalitu medu, ze kterého je vyrobena.
Hledání a zdokonalování chutí
Výroba medovin je doménou a koníčkem Milana Plevy, věnuje se jí již více než 30 let a neustále ho baví zdokonalovat jejich chuť, zkoušet nové postupy a hledat nové chutě. Z jednodruhových medů vyrábí medoviny jednodruhové. Experimentováním se všemi chutěmi zahrady a obohacováním medovin v průběhu kvašení o nejrůznější ovoce, bylinky nebo jiné přírodní poklady vznikají naše speciální limitované edice. Přišel také s nápadem medovinu vypálit, díky čemuž je na světě náš báječný Medovec. A právě po diskuzi s panem Dlabolou z palírny Dlabka, ve které nám Medovec vypálili, vznikla také zajímavá myšlenka - jaká by asi byla medovina, která by zrála v sudu po jiném destilátu.
Po pár experimentech jsme se rozhodli pro sudy po bourbonu, se kterými již měl pan Dlabola své zkušenosti a chuťově nám je doporučil. A tak jsme naši potštejnskou medovinu naložili do sudu po bourbonu z Kentucky a nechali ji tam více než půl roku zrát. Byla to naše první zkušenost se stařením medoviny v sudu, její výsledek nás nesmírně potěšil a úplně nám otevřel dveře do další dimenze kouzlení s medovinou a její chutí. Patříte-li k těm, kteří medovinu tak úplně nevyhledávají pro její sladkost, pak medovina ze sudu bude přesně pro vás.
Obsah alkoholu: 14 %
V internetovém obchodě www.pleva.cz je zakázán prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

Jak medovina ze sudu chutná?
Medovina ze sudu přináší úplně nový zážitek z medoviny. Vůně není nápadná, jen zlehka napoví, co můžete očekávat po jejím ochutnání - jemnou chuť bourbonu, která na konci odhalí lehce vanilkový nádech po dřevě.
Medová sladkost medoviny při zrání v sudu ustoupila ve prospěch nových chuťových tónů, a proto medovina ze sudu potěší všechny, kteří upřednostňují jemné a rafinované chutě nad tradiční sladkostí.
Medovinu ze sudu doporučujeme pít v pokojové teplotě, kdy nejlépe vynikne její jedinečnost, chlazením přichází o plnost své chuti.
Přírodní složení
Tento výrobek má čistě přírodní složení. Suroviny jsou z obnovitelných zdrojů a jsou použity šetrné výrobní procesy. Více informací
Výroba za studena
Naše medoviny jsou vyráběny kvasným procesem zastudena. Proto pokud pijete jakoukoliv medovinu z naší rodinné firmy – můžete si být jisti, že med ani medovina neprošly varem, ani jsme jindy při výrobě nepoužili vysokou teplotu. Proto si medovina uchovává všechny blahodárné látky z medu.
Složení
voda, květový med

Jak medovina ze sudu chutná?
Medovina ze sudu přináší úplně nový zážitek z medoviny. Vůně není nápadná, jen zlehka napoví, co můžete očekávat po jejím ochutnání - jemnou chuť bourbonu, která na konci odhalí lehce vanilkový nádech po dřevě.
Medová sladkost medoviny při zrání v sudu ustoupila ve prospěch nových chuťových tónů, a proto medovina ze sudu potěší všechny, kteří upřednostňují jemné a rafinované chutě nad tradiční sladkostí.
Medovinu ze sudu doporučujeme pít v pokojové teplotě, kdy nejlépe vynikne její jedinečnost, chlazením přichází o plnost své chuti.
Přírodní složení
Tento výrobek má čistě přírodní složení. Suroviny jsou z obnovitelných zdrojů a jsou použity šetrné výrobní procesy. Více informací
Mohlo by se vám líbit

Sladce ovocná rynglová medovina 0,5l – limitovaná edice
269 Kč S DPH

Levandulová medovina zalitá sluncem 0,5l - limitovaná edice
256 Kč S DPH

Dárková krabice na tři medoviny
88 Kč S DPH

Jostová medovina 0,5l - limitovaná edice
273 Kč S DPH

Sklenice na medovinu rodinné firmy Pleva
od 254 Kč S DPH

Medově větrná mátová medovina 0,5l – limitovaná edice
286 Kč S DPH

Dárková krabice na dvě medoviny
83 Kč S DPH

Luxusní medoviny Jin - Jang
838 Kč S DPH

Pro skvělého chlapa
948 Kč S DPH

Dárkový dřevěný nosič a stojan na dvě medoviny
247 Kč S DPH

Medový balíček pro radost
od 657 Kč S DPH

Medovina z lesního medu 0,5l
273 Kč S DPH

Medovina z Potštejna 0,5l
238 Kč S DPH

Voňavé chvíle s medovým punčem
680 Kč S DPH

Podmanivá meduňková medovina 0,5l – limitovaná edice
251 Kč S DPH

Medovina z akátového medu 0,5l
273 Kč S DPH