Pro menší objednávky Zásilkovna za 69 Kč, pro objednávky nad 2300 Kč poštovné zdarma.

Moje medová kuchařka, Jana Štrbková

• voňavá kuchařka pro dny sváteční i všední
• snídaňové kaše, nejlepší dorty na rodinné oslavy i recepty na letní grilování
• perfektní recepty na medové perníčky
Více informací

Moje medová kuchařka, Jana Štrbková

• voňavá kuchařka pro dny sváteční i všední
• snídaňové kaše, nejlepší dorty na rodinné oslavy i recepty na letní grilování
• perfektní recepty na medové perníčky
Více informací

650 Kč
650 Kč
650 Kč
650 Kč
ks
Skladem,  zboží odesíláme dnes
Kód produktu: 16,19, Výrobce: kniha
Sdílejte produkt s přáteli
Podrobný popis

Nejlepší domácí dobroty s medem

„Po pěkné medové kuchařce jsem pokukovala už roky, ale pokaždé, když jsem nějakou takovou prolistovala v knihkupectví, mi něco chybělo. Pak jsem ovšem objevila kuchařku Moje medová kuchařka od Jany Štrbkové a byla jsem na první pohled okouzlená. Nádherné fotografie, hezky zpracované texty, desítky sladkých i slaných receptů. Hned jsem věděla, že tohle je přesně ono. Ten den jsem udělala dceři a vnoučatům kaši z domácí granoly a rovnou jsem napsala autorce, že tento skvost musíme vydat i v češtině. A tady je!"

Hanka Plevová zakladatelka rodinné firmy

Kuchařka plná lásky

Jana Štrbková, autorka Mojí medové kuchařky, se před několika lety zamilovala od včelaře. Nejdřív objevila opravdovou chuť medu, který jí nosil: akátového, slunečnicového, řepkového. A velmi brzy si všimla, že její muž chodí od včel jaksi šťastnější. Vyprávěl jí, že včelí úl je úplně jiný vesmír. Když se nakloní nad včelí plástve, zaplaví ho hukot, život, pohyb a nekonečná energie. Janu to okouzlilo natolik, že začala včelařit.

Dnes už včelaří i jejich syn, který strkal hlavičku do včelařské kukly už ve čtyřech letech. A právě z domácího medu Jana peče koláče, rolády, dorty, přidává ho do limonád, zálivek, polévek, palačinek i grilovaných specialit.

Moje medová kuchařka, Jana Štrbková, Pleva

Svěží a nejen sladké recepty

Recepty z Mojí medové kuchařky snad nejvíce charakterizuje velká pestrost. Najdete v ní praktické nápady na všednodenní vaření – kaše, rolády, rychlé dezerty a bublaniny. Ve svátek podle ní upečete koláče nebo štrůdl a při troše snahy s lehkostí vykouzlíte i voňavé a chutné dorty na rodinné oslavy. Nechybí ani recepty na úžasné medové perníčky v několika variacích. To ovšem zdaleka není všechno – kuchařka totiž obsahuje i fit recepty a nápady na zdravé medové snídaně. Jana Štrbková dovede s velkou lehkostí doplnit medem i sezónní polévky, saláty nebo pozdní svačiny. Příjemnou tečkou za celou kuchařkou jsou recepty na letní grilování a nápoje.

Moje medová kuchařka, Jana Štrbková, Pleva

Proč nahradit cukr medem?

Používání medu místo cukru se osvědčilo řadě kuchařek hned z několika důvodů. Medu se totiž člověk nepřejí, proto si i zákusků oslazených medem vychutnáme přiměřené množství. Med putuje ihned do krve, takže za chvilku poznáte, že už si další kousek té výtečné bublaniny dopřejete až ke svačině. Když ovšem osladíte pokrmy cukrem, musí se nejprve rozložit v játrech, a tak strávník pozná, že má dost až za třicet minut po konzumaci. Jenže to už má pravděpodobně další kousek v sobě, že?

Med je výhodné používat i pro jeho zdraví prospěšné vlastnosti – obsahuje totiž řadu důležitých vitamínů a minerálů a jedná se o kvalitní potravinu, která dovede výborně zasytit. Dalším nezanedbatelným bonusem medu je to, že med narozdíl od cukru zuby nekazí, ale naopak pomáhá proti bakteriím, které za příčinou zubních kazů stojí.

Počet stran: 280
Autor:
Jana Štrbková
Překlad:
Lenka Báňová
Rozměry knihy:
222 x 222 mm
Nakladatel:
vydavatelství Honey Studio
ISBN:
978-80-973791-1-7

Moje medová kuchařka, Jana Štrbková, Pleva
Co vše v medové kuchařce najdete?

Nechte se zlákat základním přehledem medových dobrot, které si už brzy budete moci připravit:

  • 1 medové těsto - 5 rychlých dezertů
  • 1 medové těsto - 5 úžasných sladkostí
  • 1 medové těsto- 5 neodolatelných perníčků
  • Nedělní oslava, nejlepší dorty
  • Sladká pohoda, medové koláče
  • Nedělní pohoda, nadýchané bublaniny
  • Rodinný poklad, náš štrůdl
  • Drobnost na jedno zakousnutí
  • Jednoduché fit recepty s medem
  • Voňavé sladkosti, pečeme na svátky
  • Zdravá medová snídaně
  • Na zahřátí i na ochlazení, sezonní polévky
  • Oblíbené saláty s labužnickým nádechem
  • K obědu miluji teplé dezerty
  • Gurmánsky pozdní svačina
  • Naše letní grilování
  • Osvěžující nápoje s medem
Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Moje medová kuchařka, Jana Štrbková, Pleva
Český překlad s povídáním o včelách

Česká verze knížky se od slovenského originálu liší v několika aspektech. S autorkou jsme se domluvili o tom, že v rámci kuchařky uděláme i malou osvětu a čtenářům připravíme pár naučných informací o tom, jak mohou lidé včelkám pomáhat. V České republice jsme se tak stali vydavatelem a spoluautorem této knihy a zároveň jsme jejím jediným prodejcem.

Nakoukněte na blog Medové motouzy

Jana Štrbková miluje kreativní práci. Kromě zdravého vaření a pečení s medem píše blog Medové motúzy. Chcete-li si medové vaření vyzkoušet „nanečisto“, navštivte autorčin blog Medové motouzy, který je plný sezónních receptů, rad a tipů.

Moje medová kuchařka, Jana Štrbková, Pleva
Co vše v medové kuchařce najdete?

Nechte se zlákat základním přehledem medových dobrot, které si už brzy budete moci připravit:

  • 1 medové těsto - 5 rychlých dezertů
  • 1 medové těsto - 5 úžasných sladkostí
  • 1 medové těsto- 5 neodolatelných perníčků
  • Nedělní oslava, nejlepší dorty
  • Sladká pohoda, medové koláče
  • Nedělní pohoda, nadýchané bublaniny
  • Rodinný poklad, náš štrůdl
  • Drobnost na jedno zakousnutí
  • Jednoduché fit recepty s medem
  • Voňavé sladkosti, pečeme na svátky
  • Zdravá medová snídaně
  • Na zahřátí i na ochlazení, sezonní polévky
  • Oblíbené saláty s labužnickým nádechem
  • K obědu miluji teplé dezerty
  • Gurmánsky pozdní svačina
  • Naše letní grilování
  • Osvěžující nápoje s medem
Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Diskuze