Třešňová medovina pro mlsný jazýček 0,5l – limitovaná edice
-
Popis
Svěží a poctivá
medovina třešňová„V létě trávím na naší rozkvetlé zahradě maximum času. Mé pozornosti tak neunikly třešně hojně navštěvované kosy, bylo vidět, že jim moc chutnají. Když byly třešně krásně tmavé, sladké a šťavnaté, přišel čas naložit je do medoviny. Ta si hned získala nádhernou tmavě růžovou barvu a po 15 měsících zrání i úžasnou slaďoučkou chuť.“
Milan Pleva
zakladatel rodinné firmyJak chutná Třešňová medovina pro mlsný jazýček?
Máte-li rádi sladká a slámová vína, tuhle medovinu si zamilujete. Je skutečně slaďoučká, promítá se v ní ovocná cukernatost těch nejzralejších potštejnských třešní. Doporučujeme si ji dopřát na ledu – chlad zjemní výraznou sladkou vůni a budete si tak moci lépe vychutnat chuť třešní. Při pití si možná vzpomenete na třešňovou šťávu ze zahrádky nebo na pojídání bublaniny v dětství. Kromě hezkých vzpomínek vám třešňová medovina přinese také pozitivní naladění :-)
Jak vzniká poctivá třešňová medovina?
Zahřátím ztekutíme kvalitní med, přidáme vodu, živnou sůl a kvasinky. Do připravené medoviny vmícháme rozmačkané třešně z naší zahrádky. Medovina kvasí přibližně měsíc, poté ji přecedíme a odstraníme třešně. Vznikne medovina, kterou musíme nechat přibližně 2 měsíce zklidnit a poté ji můžeme přetočit do jiné nádoby. Přetočením se medovina zčeří a může začít zrát. Od té doby naše třešňová medovina stála ve sklepě a zrála až do dnešních dnů, kdy ji opatrně stáčíme do lahví naší výjimečně dobré podzimní řady.
Výroba za studena
Naše medoviny jsou vyráběny kvasným procesem zastudena. Proto pokud pijete jakoukoliv medovinu z naší rodinné firmy – můžete si být jisti, že med ani medovina neprošly varem, ani jsme jindy při výrobě nepoužili vysokou teplotu. Proto si medovina uchovává všechny blahodárné látky z medu.
Objem: 0,5 l
Obsah alkoholu: 10,36 %Jiskřivá chuť pro méně mlsný jazýček…
Doporučujeme vyzkoušet také vyváženou chuť s kyselými tóny naší další limitované medoviny letošního podzimu – Jiskřivé medoviny s červeným rybízem.
Divoká degustace
Zcela poprvé jsme letos také stočili mladé, nevyzrálé medoviny, které za sebou mají pouhý měsíc od prokvašení.
Je libo rybízové divoké medoviny: s černým rybízem nebo s červeným rybízem s nevyzpytatelnou chutí?
Jak vznikla medovina?
A kdo měl ten skvělý nápad? Sama příroda – v dobách největších such totiž včely obsadily díry v baobabech, a když přišly mohutné deště, med se smíchal s vodou a přírodními kvasinkami.
Směs pak fermentovala, a tak vznikl první kvasinkový (a alkoholický) nápoj na světě – medovina, kterou později objevil a zamiloval si člověk.
V internetovém obchodě www.pleva.cz je zakázán prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.
-
Parametry 2
Objem 0,5 l Medovina z květového medu -
Recenze 1
Karla 16. 01. 2020 | 09:40
velmi lahodné mlsání
velmi lahodné mlsání
Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)
Mobil: 739 045 380
Po-Pá: 7:00 - 15:00
Email: obchod@pleva.cz