0 Kč(0 ks)
Zpět

Včelí květový pyl rouskovaný - Pleva

• jedinečná kombinace látek
• energie v mini balení
• snadné a rychlé použití Více >>

Cena s DPH
89 Kč

77,3944 Kč

Dostupnost
Skladem
Kód 7,2
Varianta neexistuje
ks
  • Popis

    Energie v mini balení

    „Věděli jste, že včelí pyl může být také užitečný? Obsahuje totiž naprosto jedinečnou kombinaci látek, která vlévá krev do žil celé naší přírodě. Ne náhodou včelky krmí pylem celý úl.“

    Milan Pleva
    zakladatel rodinné firmy

    Květový pyl

    Můžeme vidět, jak všechno nádherně funguje v symbióze a jak je život úžasně rozmanitý.

    Včelky se ve svém životě spoléhají na pyl – dokáže celému společenství dodat potravu. Pyl také včely používají pro výrobu blahodárné mateří kašičky, kterou krmí larvy.

    Včelí pyl květový rouskovaný

    A jaké výhody má pro nás? Úplně stejné.

    Přibližně 5 % jej přidáváme do našeho poctivého medu, zde jej však najdete v maximální 100% koncentraci.

    Můžete se setkat s různými názvy: včelí pyl / květový pyl / rouskový pyl / rouskovaný pyl. Za každým názvem je stejný pyl od včelek. Zakoupit pak může dvě varianty pylu:

    Pyl rouskovaný – včelí pyl, který odebíráme ihned, jak včelka přiletí ze sběru do úlu

    Pyl perga – včelkami již zpracovaný plástový pyl, který je lépe stravitelný. Jeho získávání je složitější a právě proto je dražší

    Zajímá vás co je to pyl?

    Hmotnost: 95g

    Jak dlouho včelka rousek sbírá?

    Včelka vyletí 4-6× denně, pár rousků má nasbíraný za 20-80 minut. Oba rousky váží 8-25 mg a obsahují neuvěřitelné 3-4 miliony pylových zrn. Jedna buňka pylu stačí pro odchov dvou mladušek, během jara včelstvo spotřebuje okolo 5 až 6 kg pylu.

    Jak se dozvědět na co je pyl vhodný?

    V knize Apiterapie naleznete mnoho informací o léčbě včelími produkty. U pylu například: "blahodárně působí na tvorbu červených krvinek, léčí onemocnění štítné žlázy, má antibakteriání účinky a významně snižuje cholesterol v krvi" + dalších 85 významých účínků.

    Krém s mateří kašičkou

  • Recenze 2
    Pavla Chocholová 18. 11. 2014 | 10:00

    ** výborný na posílení imunity** doporučuji

    ** výborný na posílení imunity** doporučuji

    Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)

    Jana Pěknicová 21. 10. 2016 | 08:39

    Moc mi chutná a jestli je tak zdravý, tak je to bonus :)

    Moc mi chutná a jestli je tak zdravý, tak je to bonus :)

    Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)

  • Diskuse 11

    dobrý den, koupila jsem si váš pyl, tento co máte na zde na obrázku, je již rouskovaný a nemusím ho dávat zkvasit, mám ho poprvé, tak proto se ptám, díky

    Administrátor Veronika Plevová, Rodinná firma Pleva (Administrátor) 17. 07. 2017 | 09:01

    Hezký den, rousek se nazývá ta "kulička". Do takového rousku ji zpracuje včela venku v přírodě při opylování a přinese ji do úlu, kde se dále zpracovává na pyl Perga. Rouskovaný pyl můžete užívat takto a nebo jej nechat nakvasit. Asi 40 ml převařené vody smíchejte s 25 g medu a 100 g pylu. Řádně promíchejte, dejte do skleniček a nechejte 3 dny v otevřené sklenici při pokojové teplotě.


    Přeji krásný den

    Dávám pyl do medu a zaliji ho půllitru vodou.Je to tak správné a využiji ho na 100%?

    Administrátor Veronika Plevová, Rodinná firma Pleva (Administrátor) 12. 04. 2017 | 06:47

    Hezký den, a v jakých poměrech dáváte pyl/med/voda? Přrji krásný den

    Ivana Vratna Ivana Vratna 30. 07. 2016 | 11:02

    Dobrý den, chci se zeptat, jestli po využíváni jedné lahvičky je nutné udělat pauzu. Děkuji za odpověď Ivana Vratna

    Administrátor Veronika Plevová, Rodinná firma Pleva (Administrátor) 01. 08. 2016 | 07:30

    Hezký den, napište mi prosím na co pyl používáte a v jakém množství. Děkuji a přeji hezký den

    Dobrý den, dočetla jsem se, že pyl je vhodný na regeneraci jater a proto i při prevenci po chemoterapii. Jaký máte na toto názor?

    Administrátor Veronika Plevová (Administrátor) 06. 08. 2015 | 12:05

    Dobrý den, abych Vám mohla odpovědět, tak jsem si ještě načetla pár informací. Po operaci jater nebo i při a po chemoterapiích je vhodné podávat med. Obsahuje totiž jednoduché cukry, které se rovnou dostávají do krevního oběhu a z něho do všech tkání a jater ty si ho uloží jako glykogen. Jaterní buňky bohaté na glykogen pak lépe odolávají toxickým a zánětlivým příčinám. Med je vhodný při léčbě a onemocnění jater.
    K Vám dotazovanému pylu. Ano pyl je opravdu vhodný na regeneraci jater, ale když se jedná o zhoubný nádor, tak není vyloučeno, že by nepodporoval i bujení zhoubného nádoru, proto je dobré pyl užívat až bude člověk z rakoviny zcela vyléčen.  Po skončení léčky se doporučuje pyl, protože obsahuje aminokyseliny metionin a cystin, které společně s vitamíny pomáhají při opětovné výstavbě jater, k léčení se používá pyl s medem, kdy denní dávka pylu je 25g – doporučuje ve své knize MUDr. J. Stoklasa).
    Máte-li ještě nějaký dotaz tak Vám ráda odpovím. Přeji hezký den a brzké uzdravení

    Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat, když si nechám zkvasit včelí pyl v 40g převařené vody , 25g medu a 100g pylu podle vašeho návodu. Kolik je velkých lžic 25g medu. Nemám váhu , tak nevím, jak to mám přesně odměřit. Další otázka je, když to v tomhle poměru to udělám a budu pak to konzumovat, tak jaká je doporučená denní dávka toho zkvašeného pylu s vodou a medem?
    Děkuji za odpověd

    Administrátor Veronika Plevová (Administrátor) 29. 06. 2015 | 09:20

    Dobrý den, 25g medu je přibližně jedna polévková lžíce. Dávkování je 1-3lžičky denně. Přeji hazký den

    Dobrý den, může květový pyl užívat člověk s pylovou alergií?

    Administrátor Veronika Plevová (Administrátor) 16. 06. 2015 | 09:23

    Dobrý den, při alergii na pyl je to u každého člověka jiné. Je to na vyzkoušení. Alergie jsou většinou respirační ale neznamená to, že pak je i alergie na potravinu. Přeji hezký den

    Dobrý den, kupuji pravidelne Květovy pyl Pleva v Šumperku , a posledni jsou granulky tvrde že se neda roskousat,.Proc jsou tak tvrde? skusila dat do medu a je stejne tvde granulky.
    Bude tak i v jiných lahviček , nebo to se stalo tento krat?

    Administrátor Veronika Plevová (Administrátor) 16. 04. 2015 | 09:42

    Dobrý den.


    Tvrdost rousků je dána stupněm vysušení. Sušení je velmi důležité, protože je pyl vlhký a brzy by zplesnivěl. Vaše úvaha dát pyl do medu je správná a je divné, že ani tak pyl nezměknul. Bylo by možné zaslat nám zbytek pylu? Rádi bychom prozkoumali, proč pyl ani v medu nezměknul a samozřejmě Vám pošleme novou lahvičku s pylem a malý dárek na naše náklady. Přejeme Vám krásný den

    Dobrý den, prosím o návod, jak dostat granulky z lahvičky. Po odšroubování uzávěru mi při intenzivním několika minutovém třepání propadly otvorem cca 3 granulky. Zkoušeli jsme v prodejně dostat granulky z jiných lahviček, bohužel se stejným, tj. nulovým efektem. Přitom vnitřní uzávěr s otvorem nelze vyšroubovat či jinak demontovat

    Administrátor Veronika Plevová (Administrátor) 06. 04. 2015 | 20:49

    Dobrý den, zátku musíte odstranit nožem (vypáčit). Přeji hezký den

    Přeji dobrý den, granulky by byly fajn, kdybych v nich nenašla miniaturní kamínky, do kterých jsem samozřejmě kousla a pak dva dny skučela s bolavým zubem :-( A opravdu to kamínky byly. Květový pyl jíme se synem už dlouho, poprvé jsem zkusila od Vás a v tomto případě jsem tedy zklamaná. Jarmila

    Administrátor Veronika Plevová (Administrátor) 25. 03. 2015 | 08:41

    Dobrý den, nejprve nás velmi mrzí, že jste měla potíže. S takovým problémem jsme se ještě nesetkali. Nevíme, jak by se do pylu mohli kamínky dostat. Pyl je sbírán rovnou od včel a poté se suší a plní. Pokud kamínek vypadal jako rousek pylu, tak se mohlo jednat o hodně vysušený rousek, který může být tvrdý. Pokud máte zájem, pošleme Vám na vlastní náklady nový pyl. Přeji hezký den

    Jak se po zkvašení pyl správně uchovává a jak dlouho vydrží?

    Administrátor Veronika Plevová (Administrátor) 10. 11. 2014 | 14:08

    Správné je skladování v lednici. Vydrží dokud jej nesníte při pravidelné konzumaci.

    Dalibor Cholevík Dalibor Cholevík 12. 10. 2014 | 12:49

    Od zkušeného včelaře mám informaci, že nezkvašené granulky pylu - viz vaše informace v bodu 1 - projdou zažívacím traktem bez žádoucího účinku. Že je nutné, aby granulky kvašením praskly, potom je dosaženo žádoucího efektu. Ano ?

    Administrátor Jitka Šimková (Administrátor) 14. 10. 2014 | 13:55

    Dobrý den.


    Informace není úplná : žaludeční šťávy jsou schopné pylová zrna narušit, ony  popraskají, takže organismus dokáže pyl částečně využít. Pokud naložíme pyl do zředěného medu kde proběhne tzv. mléčné kvašení, tak z takto připraveného pylu organismus využije daleko více látek.


     


    Pyl není v zažívacím organismu tak dlouho, aby jej stačil na 100% zpracovat. Když jej naložíme před konzumací, tak mají čas všechna pylová zrna popraskat a proto je to lepší stravitelné.

Alternativní produkty

  • Květový pyl v medu - Pleva

    Květový pyl v medu - Pleva
    (5)
    Dostupnost Dostupnost: Skladem
    ks
    109 Kč
  • Perga - plástový pyl perga, včelí chléb

    Perga - plástový pyl perga, včelí chléb
    (0)
    Dostupnost Dostupnost: Skladem
    ks
    204 Kč

SkypeFacebookTwitter

Mobil: 739 045 380
Po-Pá: 7:00 - 15:00
Email: obchod@pleva.cz