- Domů
- Vyhledat
Hledaný výraz: pastovaný
Produkty
Med květový pastovaný 500g - Pleva
157 Kč S DPH
Propolis v medu
152 Kč S DPH
Mateří kašička v medu
180 Kč S DPH
Zázvor lékařský v medu
147 Kč S DPH
Ženšen kořen v medu
194 Kč S DPH
Guarana v medu
160 Kč S DPH
Rakytník v medu
149 Kč S DPH
Pohyb v medu
176 Kč S DPH
Kakaové boby v medu
172 Kč S DPH
Medový balíček pro radost
od 645 Kč S DPH
Květový pyl v medu
148 Kč S DPH
Včelí odměna za dobrý skutek
537 Kč S DPH
Med květový z oblasti slunečnicových polí 950g
296 Kč S DPH
Med květový z oblasti slunečnicových polí 500g
160 Kč S DPH
Voňavé chvíle s medovým punčem
666 Kč S DPH
Články
Krystalizace medu: Proč med cukernatí?
Doba, kdy se na zkrystalizovaný med pohlíželo jako na méně kvalitní, je už naštěstí dávno pryč. Krystalizace medu je zcela přirozený fyzikální proces, který nemůže nijak ovlivnit složení medu, ani působení jeho cenných látek. Různé medy krystalizují po různě dlouhé době.
Jak včely vyrábějí med? Kde vzniká?
V knize návštěv se nám objevil zajímavý dotaz: „Odkud se bere sladkost medu?". Tato otázka je velmi zajímavá, tak jsme se rozhodli na ni odpovědět článkem - jak vlastně vzniká med.
Dva podzimní medové recepty, které musíte ochutnat
K podzimu nepatří jen barevné listí a teplejší kabáty, ale také jídla ze sezónního ovoce a zeleniny. Dnes jsme si pro vás připravili dva recepty, které spojuje chuť medu - sladký dezert z jablek a dokonalý salát z červené řepy.
Teplé nápoje s medovinou pro zahřátí a domácí vaječný koňak s medem
Venku už pomalu přituhuje. Naše tělo si na ochlazení teprve zvyká a čas od času je příjemné pořádně se prohřát. Buď se můžete ponořit do horké vany, nebo vyzkoušet recepty na teplé nápoje s medovinou. Určitě si pochutnáte!
Jak poznat kvalitní med? Jeden pohled prozradí mnoho
Často se nás přátelé ptají, podle čeho mohou v obchodě poznat kvalitní med. A my jim odpovídáme, že to není jednoduché, ale při troše snahy jdou špatné padělky odhalit na první pohled. Jak?
Zdravé vánoční cukroví
Protože se nás často ptáte na zdravější varianty cukroví, připravili jsme pro vás výběr zdravých surovin na vánoční cukroví a tři recepty na zdravé cukroví.
Medový mýtus: i mírné zahřátí med znehodnotí
Taky vždycky čekáte, než vám čaj úplně vychladne, a pak ho medem sladíte téměř studený? Nebo vám připadá zbytečné přidávat do cukroví nebo perníku med, když se v troubě tak jako tak „znehodnotí“? A jak je to doopravdy?
Medové vánoční pečení
Pokud jste si ještě nenašli ten pravý recept na perníčky a nebo rádi zkoušíte nové recepty, vyzkoušejte ty z našeho článku. Nemají chybu!
Medy s příměsí - když chcete něco opravdu výjimečného
Určitě jste si už všimli, že kromě lesního, květového a akátového medu vyrábíme i neobvyklé kombinace s rakytníkem, propolisem, zázvorem nebo třeba kakaovými boby či betaglukanem. Jaké jsou, jak se dávkují a k čemu se mohou hodit?
Müsli 11x jinak (a nejen k snídani)
Víte, že ve většině českých domácností se neustále točí 25 jídel pořád dokola? A podobně jsou na tom snídaně či svačiny. Děláme si je málo pestré a různorodé. Což je nesmírná škoda. Stačila by trocha inspirace a vaše kuchyně bude každý den vonět a chutnat novotou. Tady máte jednu (nejen) snídaňovou.
Kazí med zuby? Studie ukázaly, že je to právě naopak
Med se dá využít jako prevence zubního kazu. Takové jsou závěry vícerých studií, které zkoumaly vliv medu na zubní sklovinu a dásně.
Aby se hezky spinkalo. Co udělat pro kvalitní spánek?
Se změnami ročních období se přirozeně mění naše biorytmy, nejvíce tyto změny pociťujeme zpravidla na jaře a na podzim a přispívají k tomu také změny letního a zimního času. Takže vězte, že pokud se vám poslední týdny špatně spí, určitě v tom nejste sami. Budeme rádi, když vám naše tipy k vyspání se do růžova pomohou a to nejen v období časových posunů, ale po celý rok.
Recepty na MEDOVÉ vánoční cukroví
Pečení vánočního cukroví je jednou z nejzajímavějších součástí Vánoc. Hlavně děti by si Vánoce bez cukroví nedokázaly představit, už samotné pečení je pro ně velký zážitek. Proto se s vámi rádi podělíme o několik medových receptů.
Co je to vlastně med?
Nejznámější a nejdůležitější včelí produkt konzumují lidé už stovky let. Sladí jím čaj, medové perníčky nebo si dávají lžičku medu do mléka na klidnější usínání. Zatímco v minulosti byl považován spíše za lahodnou potravinu, po druhé světové válce se začaly provádět různé testy na jeho léčebné účinky. Dnes již s jistotou víme, kdy nám může med ulevit a pomoci. A také víme, jakým skvělým pomocníkem je při péči o pleť.