Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Hledaný výraz: pastovaný

Rychlé info Přírodní
Pohyb v medu
Počet hvězdiček je 5 z 5

Pohyb v medu


176 Kč S DPH
Skladem
Krystalizace medu: Proč med cukernatí?

Krystalizace medu: Proč med cukernatí?

Doba, kdy se na zkrystalizovaný med pohlíželo jako na méně kvalitní, je už naštěstí dávno pryč. Krystalizace medu je zcela přirozený fyzikální proces, který nemůže nijak ovlivnit složení medu, ani působení jeho cenných látek. Různé medy krystalizují po různě dlouhé době.

 


Jak včely vyrábějí med? Kde vzniká?

Jak včely vyrábějí med? Kde vzniká?

V knize návštěv se nám objevil zajímavý dotaz: „Odkud se bere sladkost medu?". Tato otázka je velmi zajímavá, tak jsme se rozhodli na ni odpovědět článkem - jak vlastně vzniká med.


Dva podzimní medové recepty, které musíte ochutnat

Dva podzimní medové recepty, které musíte ochutnat

K podzimu nepatří jen barevné listí a teplejší kabáty, ale také jídla ze sezónního ovoce a zeleniny. Dnes jsme si pro vás připravili dva recepty, které spojuje chuť medu - sladký dezert z jablek a dokonalý salát z červené řepy.


Zdravé vánoční cukroví

Zdravé vánoční cukroví

Protože se nás často ptáte na zdravější varianty cukroví, připravili jsme pro vás výběr zdravých surovin na vánoční cukroví a tři recepty na zdravé cukroví.


Medový mýtus: i mírné zahřátí med znehodnotí

Medový mýtus: i mírné zahřátí med znehodnotí

Taky vždycky čekáte, než vám čaj úplně vychladne, a pak ho medem sladíte téměř studený? Nebo vám připadá zbytečné přidávat do cukroví nebo perníku med, když se v troubě tak jako tak „znehodnotí“? A jak je to doopravdy?


Medové vánoční pečení

Medové vánoční pečení

Pokud jste si ještě nenašli ten pravý recept na perníčky a nebo rádi zkoušíte nové recepty, vyzkoušejte ty z našeho článku. Nemají chybu!


Medy s příměsí - když chcete něco opravdu výjimečného

Medy s příměsí - když chcete něco opravdu výjimečného

Určitě jste si už všimli, že kromě lesního, květového a akátového medu vyrábíme i neobvyklé kombinace s rakytníkem, propolisem, zázvorem nebo třeba kakaovými boby či betaglukanem. Jaké jsou, jak se dávkují a k čemu se mohou hodit?


Müsli 11x jinak (a nejen k snídani)

Müsli 11x jinak (a nejen k snídani)

Víte, že ve většině českých domácností se neustále točí 25 jídel pořád dokola? A podobně jsou na tom snídaně či svačiny. Děláme si je málo pestré a různorodé. Což je nesmírná škoda. Stačila by trocha inspirace a vaše kuchyně bude každý den vonět a chutnat novotou. Tady máte jednu (nejen) snídaňovou.


Aby se hezky spinkalo. Co udělat pro kvalitní spánek?

Aby se hezky spinkalo. Co udělat pro kvalitní spánek?

Se změnami ročních období se přirozeně mění naše biorytmy, nejvíce tyto změny pociťujeme zpravidla na jaře a na podzim a přispívají k tomu také změny letního a zimního času. Takže vězte, že pokud se vám poslední týdny špatně spí, určitě v tom nejste sami. Budeme rádi, když vám naše tipy k vyspání se do růžova pomohou a to nejen v období časových posunů, ale po celý rok.


Recepty na MEDOVÉ vánoční cukroví

Recepty na MEDOVÉ vánoční cukroví

Pečení vánočního cukroví je jednou z nejzajímavějších součástí Vánoc. Hlavně děti by si Vánoce bez cukroví nedokázaly představit, už samotné pečení je pro ně velký zážitek. Proto se s vámi rádi podělíme o několik medových receptů.


Co je to vlastně med?

Co je to vlastně med?

Nejznámější a nejdůležitější včelí produkt konzumují lidé už stovky let. Sladí jím čaj, medové perníčky nebo si dávají lžičku medu do mléka na klidnější usínání. Zatímco v minulosti byl považován spíše za lahodnou potravinu, po druhé světové válce se začaly provádět různé testy na jeho léčebné účinky. Dnes již s jistotou víme, kdy nám může med ulevit a pomoci. A také víme, jakým skvělým pomocníkem je při péči o pleť.