Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Kachna na medu na dva způsoby

Kachna na medu na dva způsoby

Jste malá rodina a sníst husu je problém? Udělejte si místo tradiční svatomartinské husy kachnu – a určitě nebudete litovat! Máme pro vás dva medové recepty.

Kachna na medu (doba pečení 3 až 5 hodin)

Kachna na medu, pleva

Co budete potřebovat:
  • 1 kachnu, pro 4 osoby postačí 2 kg (ale samozřejmě záleží, jak velcí jste jedlíci)
  • sůl
  • kmín
  • jablko
  • med
Postup:

Kachnu omyjeme, dobře nasolíme (nejlépe přes noc) a bohatě pokmínujeme. Dovnitř kachny dáme jablko a lžíci medu, pak vše vložíme do pekáče, trochu podlijeme vodou, přiklopíme víkem a pečeme při 180 °C do změknutí.

Podle velikosti kachny může pečení trvat 3 až 5 hodin. Až bude maso měkké, sundáme vrchní díl pekáče, zvedneme teplotu na 200 °C a dopečeme kůžičku do křupava. Podávat můžeme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.


Podívejte se na krátké video z kuchyně Hanky Plevové:


„13hodinová kachna na medu“ (doba pečení 7 + 6 hodin)

Výtečným receptem je také velmi pomalu pečená kachna, která se vám bude rozplývat na jazyku.

Kachna na medu, pleva

Co budete potřebovat:
  • 1 kachnu
  • sůl
  • kmín
  • med
Postup:

Kachnu omyjeme, nasolíme, pokmínujeme, vložíme do pekáče a trochu podlijeme vodou. Pekáč přiklopíme a dáme do trouby na 90 °C na sedm hodin. Po sedmi hodinách bude vypadat, jako když už je upečená, maso ale nebude stále měkké. Zvýšíme proto teplotu na 120 °C a pečeme ještě šest hodin.

Pekáč necháme přiklopený, maso nepodléváme a tuk nesbíráme. Důležité je, že do masa nepícháme. Hodinu před koncem pečení potřeme kachnu medem, který můžeme přidat i do výpeku. Kachna pak bude zlatavá a kůže křupavá. Podávat můžeme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a s dušeným zelím.

Věříme, že si tyto recepty zamilujete a že se medové pochoutky stanou vaší tradicí.


Hledáte inspiraci pro další medové recepty a dobroty? Stáhněte si náš ebook!



Hanka Plevová
zakladatelka rodinné firmy

Vždy plná dobrých nápadů, ráda vymýšlí, vylepšuje a realizuje. Bdí nad chodem firmy, důležitý je pro ni spokojený a šťastný zákazník i zaměstnanec. Nejvíce nových výrobků má na svědomí právě Hanka. Ve volných chvílích ráda cestuje, maluje, čte, nebo se stará o zahrádku plnou květin. Zajímá se o zdravý životní styl.

Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit