- Domů
- Namažte se od shora až dolů
Namažte se od shora až dolů
• úleva od bolesti kloubů
• kvalitní poctivá medovina
• praktický dárek, který potěší
Více informací
Namažte se od shora až dolů
• úleva od bolesti kloubů
• kvalitní poctivá medovina
• praktický dárek, který potěší Více informací
Dárková sada "Namažte se od shora až dolů" obsahuje:
Medovina z Potštejna 0,2l
Mast s propolisem
Mast s apisinem
Pečený čaj
Pohlaďte své tělo a ono se Vám odmění. Vnitřně medovinou. Vše co bolí mastičkou.
Dobré máme pitíčko,
zahřeje nám tělíčko.
Po mastičce jedové,
bolet kloub už nebude.
Ze žihadel dobrý jed,
po bolesti bude hned.
Medoviny jednodruhové
Medovina vzniká kvašením akátového, nebo lesního medu za použití speciálních kvasinek. Při výrobě nepoužíváme tepelné úpravy a tím je zaručeno zachování skvělých látek včelího medu. Nepřidáváme žádné konzervační látky, barviva a příchutě. Medovina není dokyselována ani doslazována a proto je každé kvašení (šarže) originální chuti. Medovina je vyráběna podle původní receptury.
Jak získáváme apisin?
Při sběru apisinu využíváme právě jistou odolnost žihadla proti vytržení, takže včelka neuhyne. Vše probíhá tak, že je skupina včelek umístěna na tenkou gumovou blánu a vyprovokována elektrickým proudem. Do blány prakticky ihned dávají žihadlo a zkrystalizovaný včelí jed pak sbíráme na druhé straně.
Zajímá vás, jak medovina vlastně vznikla
• ... a kdo měl ten skvělý nápad?
Sama příroda – v dobách největších such totiž včely obsadily díry v baobabech, a když přišly mohutné deště, med se smíchal s vodou a přírodními kvasinkami.
Směs pak fermentovala, a tak vznikl první kvasinkový (a alkoholický) nápoj na světě – medovina, kterou později objevil a zamiloval si člověk. Údajně ji objevily obyvatelé Afriky před desítkami tisíc let.
Další originální produkt Orlických hor je pečený čaj z Vršovky.
Staročeské novoměstské čaje jsou pečené dle vlatních receptur tradiční cestou. Malé čajíky obsahují velké kousky převážně typického českého ovoce – samozřejmě bez chemických konzervantů. Je to typický český recept, který se dříve pekl v každé chalupě.