Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

Od ženy ženám: Jak být krásná, odpočatá a svěží

Od ženy ženám: Jak být krásná, odpočatá a svěží

Žena je přirozeným srdcem domova i domácnosti. Snaží se být tou nejlepší maminkou pro své děti a jako babička se věnovat vnoučatům. Má se za to, že pro muže by měla být manželkou, kamarádkou a milenkou. Zároveň je ovšem potřeba, aby byla kuchařkou, hospodyní a realizátorkou (či podněcovatelkou) všech změn v domácnosti i na zahradě. A v neposlední řadě by měla též vykonávat smysluplnou práci. Na jednu ženu je toho až až. Přesto se dají role, které žena chce plnit, vybalancovat a najít mezi nimi harmonii a radost.

Poradím vám, jak to dělám já sama

Hanka Plevová, harmonie pro spokojený život

Rozhodně si nemyslím, že život ženy je peříčko. Sama jsem mnohokrát v životě zažila období, kdy nebylo na relaxaci a tvořivost ani pomyšlení. Když jsem v noci vstávala k malým dětem. Když jsme začínali podnikat a manžel zůstal často několik dnů v Praze a já se musela postarat o tři malé děti a spoustu domácích zvířat.

Když se ozvaly zdravotní problémy, které mi včas připomněly, že bych měla více odpočívat a myslet na sebe. Moje rady vychází především z toho, že na ženě stojí v rodině prakticky všechno. Když není odpočatá a spokojená žena, nemůže toho mnoho fungovat.

Každodenně bychom tedy měly pečovat nejen o své blízké, ale také o sebe. A být k sobě stejně vřelé a láskyplné jako k těm nejmenším v rodině. Dám vám tedy pár rad pro péči o sebe, své tělo a své vztahy, kterými se řídím já:

Žena krásná

Milovat své tělo je podmínkou k tomu být zdravá. A právě ze zdraví vychází veškerá krása. Každá žena je krásná, smyslná a jedinečná. Proto si dopřávám kvalitní péči, alespoň jednou za tři měsíce zavolám svému kadeřníkovi a oblékám se do barev, které mi sluší. Ráda si dopřeji hezké oblečení, protože se řídím svým oblíbeným citátem:

„Když jsme dokonale oblečeni, dává nám to pocit vnitřního klidu, který náboženství přinést nedokáže.“

Ralph Waldo Emerson

Žena v pohybu

Cvičením ze sebe dostávám negativní myšlenky a zaplavím tělo energií. Radost z pohybu mi přináší i nejpřirozenější lidský pohyb – totiž chůze. Cvičím pro uvolnění, zdravý krk a rovná záda. Pohyb a s ním spojenou zábavu považuji za záruku nestárnutí. (Občas ji samozřejmě podpořím naším Elixírem mládí, ale to jenom pro jistotu.)

Žena laskavá

babička čte dětem, Hanka Plevová

Nejen ke svému okolí, ale také sama k sobě. Nejdůležitější je pro mne rodina. Můj manžel, děti a vnoučata mají vždycky přednost před vším ostatním. Společně strávený čas je to nejcennější, co máme.

Nikdy nepracuji o víkendech, protože mám na práci spoustu zábavy: výtvarničím a čtu si s vnoučaty, beru je na výlety, sbírám ovoce na naše limitované medoviny, starám se o trvalky pro včelky, vyrážíme s manželem na procházky a necháváme hlavám odpočinout, aby měly od pondělka zase skvělé nápady.

Žena odpočatá

Každý večer se ukládám do postele s pozitivními myšlenkami a snažím se vstávat s úsměvem. Spánek léčí, obnovuje buňky a dodává energii. Léčivou vnitřní sílu získanou spánkem pak používám k léčení těla během dne. Naše mysl, tělo a orgány se totiž neustále každý den mění. A kvalita spojení mezi nimi záleží především na nás – na tom, v co věříme a na co myslíme. Proto si nepřipouštím negativní myšlenky.

Žena pročištěná

Uklízím zvenčí i zevnitř. Zbavuji se věcí, které mi neslouží. Kamarádku obdaruji sukní, u které už nedopnu zip. Sousedku knihou, co by mi už jenom ležela na poličce. Dcera si ráda vybere z obrazů, které už nemám kam pověsit. Nechci žít ve skladu, ale v příjemném prostředí. A zbytečnosti neskladuji ani v hlavě. Odpouštím, netrápím se starými křivdami, a i když někdy druhá strana nemá pravdu, jsem velkorysá a ustoupím.

Žena tvořivá

žena tvořivá, Hanka Plevová

Není tajemstvím, že se věnuji vlastní výtvarné tvorbě. Pastelky jsem dostala do ruky asi ve dvou letech a od té doby jsem je nepustila. Maluji po večerech, o víkendech, s vnoučaty i sama. Tvořivost mi přináší radost a potěšení. Když dělám něco, co nemusím a co po mně nikdo nevyžaduje, dává mi to neobyčejnou svěžest a uvolnění.

A je vlastně úplně jedno, jestli tvoříte s pastelkami v ruce nebo získáte nejvíc radosti a rovnováhy v koňském sedle, při klapání šicího stroje nebo když fotíte berušky v zahradě. Každý má rád to svoje. A je škoda si to nedopřát častěji, protože nám to dává energii a svěžest do všech ostatních činností.

Žena harmonická

Abych mohla dávat, pracovat a rozdávat, potřebuji se také na chvilku zastavit. Dopřeji si klid a čas pro sebe i své myšlenky. Umím se ztišit, zastavit, jenom pozorovat vlastní dech či přírodu. Díky chvílím o samotě naberu sílu a získám úplnou harmonii.

Dělat si chvilky pro sebe je důležité nejen pro mne, ale pro celou moji rodinu. Díky nim jsem odpočatá, energická a vnitřně spokojená.

Hanka Plevová
zakladatelka rodinné firmy

Vždy plná dobrých nápadů, ráda vymýšlí, vylepšuje a realizuje. Bdí nad chodem firmy, důležitý je pro ni spokojený a šťastný zákazník i zaměstnanec. Nejvíce nových výrobků má na svědomí právě Hanka. Ve volných chvílích ráda cestuje, maluje, čte, nebo se stará o zahrádku plnou květin. Zajímá se o zdravý životní styl.

Sdílejte produkt s přáteli

Další články, které by se vám mohly také líbit