- Domů
- Med a včelí produkty
- Medy
- Jednodruhové
- Med květový z oblasti slunečnicových polí 950g
Med květový z oblasti slunečnicových polí 950g
• pochází z České republiky
• jednodruhový pastovaný med
• hodnotná dietetická potravina
• vhodný pro RAW stravu
Více informací
Med květový z oblasti slunečnicových polí 950g
• pochází z České republiky
• jednodruhový pastovaný med
• hodnotná dietetická potravina
• vhodný pro RAW stravu
Více informací
Med je nejznámější a nejdůležitější včelí produkt
„Z hlediska stravy a zdraví doporučuji konzumovat med z oblasti kde žijeme - zde je náš organismus zvyklý na prostředí, potraviny, pyly apod. Dejte proto při výběru medů důležitost na původ. Med obsahuje jednoduché cukry, které tělo lehce zpracuje, jdou přímo do krve. Med si s sebou ostatně bral i nejznámější horolezec všech dob Edmund Hillary, když zdolával nejvyšší hory světa. Byl první, kdo pokořil Mount Everest a mimo jiné byl již v 10ti letech včelař.“
Kvalitní včelí med, který pochází z České republiky
Med je nejznámější a nejdůležitější včelí produkt. Je to hodnotná dietetická potravina a sladidlo. Včely posbírají nektar nebo medovici a jiné sladké šťávy rostlinného původu, které obohatí látkami z vlastního těla (enzymy a živočišné bílkoviny z hltanových žláz), uskladní v plástech, kde pak tato hmota dozrává v med.
Obsah jednoduchých cukrů - zvláště glukozy je velmi důležitý pro organismus, protože je přímo vstřebáván sliznicí do krve. Tím dodává tělu energii okamžitě, proto se med hodí k rychlému posílení těžce pracujícího člověka, sportovce apod. Velmi rychle osvěží i jedna lžíce medu.
U všech našich medů dbáme na to, aby byly v co nejvyšší kvalitě a v průběhu zpracování nebyly zahřívány na teplotu vyšší než 40 °C. Díky tomu jsou také všechny naše medy vhodné pro RAW stravu. Kromě kvality se u našich medů také soustředíme na to, aby měly český původ. Jedním z důvodů, proč nabízíme český med je, že pro naše tělo je vhodné (zdravější) konzumovat potraviny, které pocházejí z oblasti, ve které žijeme.
Slunečnicový květový med
Je snadno stravitelný díky obsahu jednoduchých cukrů - glukózy a fruktózy. Obsahuje pylová zrna různých rostlin, které obohacují med o významné přírodní látky. Slunečnicový med má jasně žlutou barvu typickou chuť a vůni. Podléhá rychle krystalizaci.
Je náš med drahý?
Občas dostáváme otázku, proč je náš med dražší, než v jiných prodejnách. My máme med buď přímo náš, z našich firemních včelstev, nebo poté máme spřátelené včelaře, s kterými spolupracujeme přes 10 let a déle, kdy je osobně známe, známe jejich včely, jejich provozy a proto víme a dokážeme se zaručit za původ našeho medu. Našim včelařům platíme za jejich med také velmi férové ceny. Protože původ medu je velmi důležitý, když člověk jí med z jeho podnebného pásma, z jeho okolí, med obsahuje pyly a jiné látky právě z jeho prostředí.
Příběh našeho medu (aneb jak se dostal do sklenice)
Proč med pastujeme
Pro krystalizaci medů je důležitý vzájemný poměr jednoduchých cukrů - glukózy a fruktózy. Podle toho medy krystalizují rychle, nebo pomalu. Zpastovaný med (lidově: našlehaný, krémový) je velice pohodlný k používání, neteče z chleba a můžete si namazat i silnější vrstvu.
Přírodní složení
Tento výrobek má čistě přírodní složení. Suroviny jsou z obnovitelných zdrojů a jsou použity šetrné výrobní procesy. Více informací
Je možné vytočit biomed?
Nenalhávejme si, že lze v našich podmínkách vyrábět biomed. Důvody jsou prosté. Vycházejme z poznatku, že včela vyhledává zdroj potravy v poměrně velké vzdálenosti od svého úlu.
Uvádí se, že její akční rádius je asi 5 km. Z praxe víme, že to může být i vzdálenost dvojnásobná... přečíst si celý článek o biomedu
Pilný jako včelička
Včela je také nazývána sběračkou medu. Což není úplně přesné pojmenování. Včela totiž sbírá z květin nektar a med je vytvářen až poté v úlu.
Při létání z květu na květ nasává sosákem šťávu s vysokým obsahem vody = nektar. Ten proniká jícnem do medného váčku velikosti špendlíkové hlavičky, kde je po určitou dobu uchováván.
K jeho naplnění musí včela navštívit cca 1000 květů. Na určité množství medu musí nasbírat až pětinásobek nektaru!! Proto se říká „pilný jako včelička“.
Proč med pastujeme
Pro krystalizaci medů je důležitý vzájemný poměr jednoduchých cukrů - glukózy a fruktózy. Podle toho medy krystalizují rychle, nebo pomalu. Zpastovaný med (lidově: našlehaný, krémový) je velice pohodlný k používání, neteče z chleba a můžete si namazat i silnější vrstvu.
Přírodní složení
Tento výrobek má čistě přírodní složení. Suroviny jsou z obnovitelných zdrojů a jsou použity šetrné výrobní procesy. Více informací
Mohlo by se vám líbit
Med květový pastovaný 950g - Pleva
269 Kč S DPH
Med květový z oblasti lesa 950g
310 Kč S DPH
Med květový z lipové oblasti 950g
294 Kč S DPH
Dřevěná lžička na med
129 Kč S DPH
Med květový z akátové oblasti 950g
327 Kč S DPH
Louka v kuličce - semínkové kuličky
64 Kč S DPH
Med květový z oblasti pohankových polí 950g
300,90 Kč S DPH
Dřevěná karabina
306 Kč S DPH