Pro menší objednávky Zásilkovna za 69 Kč, pro objednávky nad 2300 Kč poštovné zdarma.

Medovina z lipového medu 0,2l, placatice - Pleva

• bez přídavku cukru
• při výrobě není použito tepelné úpravy
• neobsahuje žádné konzervační látky, barviva ani příchutě
Více informací

Medovina z lipového medu 0,2l, placatice - Pleva

• bez přídavku cukru
• při výrobě není použito tepelné úpravy
• neobsahuje žádné konzervační látky, barviva ani příchutě
Více informací

96 Kč
96 Kč
96 Kč
96 Kč
ks
Skladem,  zboží odesíláme zítra 05.08.2021
Objem: 0,2 l, Kód produktu: 11,23, Výrobce: Pleva
Sdílejte produkt s přáteli
Podrobný popis

Skvělá a poctivá lipová

„Chuťově jemná medovina z lipového medu vzniká kvašením lipového medu za použití speciálních kvasinek bez dalšího přidaného cukru. Protože chceme zachovat důležité látky obsažené v medu, nepoužíváme při výrobě medoviny tepelné úpravy. Poctivý proces výroby, dlouhé zrání i péče o správné uskladnění dělají medovinu z lipového medu výjimečně chutným nápojem.“

Milan Pleva zakladatel rodinné firmy

Originální proces výroby

S výrobou medového vína jsme začínali před patnácti lety. První kvašení probíhalo v maličkém objemu 10 litrů a dá se říct, že už to se velmi povedlo a dobře chutnalo. Během prvních let výroby jsme načetli mnoho knih, konzultovali postup s vinařem, ale především neustále vylepšovali, starali se o dobré podmínky uskladnění, kontrolovali výrobní teplotu i teplotu při zrání a pravidelně ochutnávali.

Dbáme na to, aby naše lipové medové víno neobsahovalo žádný přidaný cukr. Chuť medoviny totiž plně odráží kvalitu medu, ze kterého se vyrábí, při poctivé výrobě zkrátka nejde med nahradit méně kvalitní či zcela jinou surovinou. Při výrobě našich medovin platí přísný zákaz konzervantů, barviv, dokyselování i doslazování. Zachováváme přírodní chuť medu, který tvoří zásadní složku nápoje.

Medovina z lipového medu 0,2l, placatice, Pleva

Každá šarže je originální

Ačkoli dodržujeme naše tradiční výrobní postupy, často se chuť jednotlivých šarží liší. Na chuťové rozdíly má vliv med, ze kterého je medovina vyrobena, ale také to, při jakých teplotách probíhá kvašení. Kvašení při nižší teplotě kolem 9 stupňů je o měsíc delší než kvašení při běžné teplotě 22 – 25 stupňů a v nápoji po něm zůstane zachováno více aromatických látek a plnější chuť.

Kvašení při nižší teplotě nejčastěji používáme při výrobě lipového a akátového medového vína, proto je jejich vůně velmi výrazná a příjemná.

Někdy se zákazníci ptají na to, zda sediment v medovině nějak určuje její stáří, kvalitu nebo má co dočinění s medem, ze kterého je vyrobena. Žádná z domnělých odpovědí však není správná. Sediment je přirozenou vlastností medového vína. U některých šarží je přítomen, jinde ho nenajdete.

V internetovém obchodě www.pleva.cz je zakázán prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

Medovina z lipového medu 0,2l placatice, Pleva
Lahodnou medovinu z lipového medu můžete konzumovat na čtyři způsoby:
  • Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
  • Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
  • V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
  • ...přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.
Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Přírodní složení

Tento výrobek má čistě přírodní složení. Suroviny jsou z obnovitelných zdrojů a jsou použity šetrné výrobní procesy. Více informací

Jak vznikla medovina, Pleva
Jak vlastně vznikla medovina?

A kdo měl ten skvělý nápad? Sama příroda – v dobách největších such totiž včely obsadily díry v baobabech, a když přišly mohutné deště, med se smíchal s vodou a přírodními kvasinkami. Směs pak fermentovala, a tak vznikl první kvasinkový (a alkoholický) nápoj na světě – medovina, kterou později objevil a zamiloval si člověk.

Složení

voda, lipový med

Medovina z lipového medu 0,2l placatice, Pleva
Lahodnou medovinu z lipového medu můžete konzumovat na čtyři způsoby:
  • Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
  • Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
  • V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
  • ...přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.
Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Přírodní složení

Tento výrobek má čistě přírodní složení. Suroviny jsou z obnovitelných zdrojů a jsou použity šetrné výrobní procesy. Více informací

Diskuze