Med - jak poznat kvalitu
Otázky a odpovědi
Med je třeba rozpustit co nejšetrněji, doporučujeme sklenici ponořit do nádoby s teplou vodou (teplota ve vodní lázni by se měla pohybovat maximálně kolem 50 stupňů Celsia) nebo postavit na radiátor. Krystalizace nastává u různých medů po různě dlouhé době, například květový med zcukernatí do 4 týdnů, lesní med cca od 3 měsíců do půl roku a akátový medu až po letech.

Patrně se jednalo o med, u kterého probíhala krystalizace. Krystalizace (někdy také nazývaná cukernatění) medu je zcela přirozený fyzikální proces, který nemůže nijak ovlivnit složení medu, ani působení jeho cenných látek. Různé medy krystalizují po různě dlouhé době. Více se dočtete v našem článku o krystalizaci medu.

Zkušenosti našich zákazníků:
„Je úžasný, vydrží dlouho tekutý, chuťově moc dobrý.“
Alena Pořízková | zdroj: e-shop, zákazník hodnotil Akátový med
„Úžasná záležitost pro chuťové pohárky. Dlouho jsme neměli lepší med.“
Petra | zdroj: e-shop, zákazník hodnotil Lesní med
„Moc dobrý med, který navíc skutečně voní lípou.
Irena | zdroj: e-shop, zákazník hodnotil Lipový med
Články k tématu:
Včelař o biomedu: „Nelžeme sami sobě, ani ostatním“
Jak poznat kvalitní med? Jeden pohled prozradí mnoho
Manukový med - je svými účinky srovnatelný s našimi lokálními medy?
Krystalizace medu: Proč med cukernatí?